Transformeer je ontvangsthal naar een elegante entree

Transformeer je ontvangsthal naar een elegante entree

De ontvangsthal is het eerste wat gasten zien wanneer gasten jouw huis betreden. Dit is dus direct de eerste indruk van de woning. En de eerste indruk is vaak het belangrijkste! Vaak liggen de ontvangsthallen vol met schoenen en hangt er een overvolle kapstok aan de muur. Wil jij een betere eerste indruk achterlaten op je gasten? Enkele aanpassingen kunnen je alledaagse gang transformeren tot elegante entree!

Trapmatten

Wanneer je in een huis woont met meer dan één verdieping is de kans groot dat er zich in de hal een trap begint naar een andere verdieping. De trap wordt dagelijks gebruikt, vaak ook nog eens door meer dan één persoon. Veel trappen zien er om deze reden niet meer zo mooi uit: het verflaagje is eraf gesleten en de treden beginnen te kraken. Dit kun je verhullen door middel van chique trapmatten! Niet enkel verhullen de matten de schade, maar ze zorgen ook voor een elegantie in jouw gang.

Kroonluchters

Een kroonluchter is echt een statement piece! Het is dus een goed idee om zo’n prachtige lamp in jouw gang te plaatsen. Gasten zullen er zeker versteld van zijn. Op het internet kun je de mooiste kroonluchters vinden. Zoek er één uit die perfect past bij de stijl van de rest van jouw interieur, zodat er sprake is van eenheid. Een kroonluchter is niet alleen prachtig, maar natuurlijk ook functioneel!

Personalisatie

Je wil dat jouw ontvangsthal een mooie weerspiegeling is van de rest van je huis en de mensen die hier wonen. Hang daarom mooie foto’s aan de muur! Afgelopen zomer gereisd in Azië? Laat dit weten aan iedereen die jouw woning bezoekt. Ook kun je spiegels of een schoenenrek in de gang plaatsen die compleet overeenkomt met de stijl van de woonkamer. Op deze manier wordt de entree écht onderdeel van je huis!

Ruim de rommel op!

Je bent nu al goed op weg naar het creëren van een elegante ontvangsthal! De belangrijkste stap mag je echter niet vergeten: ruim de rommel op! Is het zomer? Haal dan alle winterjassen van de kapstok en hang deze in de kledingkast. Ruim alle schoenen op en leg deze op hun plek in de kast of op het schoenenrek. Een opgeruimde ontvangsthal ziet er stukken beter uit dan een rommelige.

Wanneer je de bovenstaande tips en tricks volgt, transformeer je je entree binnen no-time van simpele ontvangsthal naar een elegante en gepersonaliseerde ruimte waar je je gasten ontvangt.

Plaats een reactie

Geef een reactie