Industriële interieur tips

Industrieel interieur tips

Er is gewoon iets met zichtbare balken, rustieke baksteen en staal, en wanneer alles bij elkaar komt, elegant, verfijnd en fris oogt. Het industriële interieur is geen nieuw concept, maar het is de laatste tijd zeker een grote trend in de wereld van het interieur geworden. Deze stijl ziet er tegelijkertijd zowel gecomposteerd als organisch uit en is zo esthetisch als gemakkelijk te bereiken, zelfs voor de beginnende decorateur is een industrieel interieur makkelijk te bereiken.Bent je op zoek naar een verandering in je interieur? De strakke lijnen en de moderne uitstraling van een industriële inrichting kunnen precies zijn wat je zoekt . Enkele van de kenmerken van het ontwerpen van industriële woningen zijn zichtbare of geverfde bakstenen muren, metalen en houten rekken en degelijke praktische materialen zoals sanitaire leidingen. Meubilair is over het algemeen gestroomlijnd en ingetogen.

Industriele huiskamer

Dankzij de populariteit van rustieke industriële woningen zijn er nu een flink aantal meubelfabrikanten die het rustieke industriële concept hebben omarmd en meubels hebben gemaakt die een rustieke uitstraling hebben. De meeste van deze meubelstukken zijn gemaakt van eenvoudige materialen met minimale details. je vindt op alle meubelboulevard winkels met industriële ontwerpen, van Leen Bakker tot de duurdere design winkels.Industriële lampen

Een populair kenmerk van een industriële inrichting is de zichtbare lamp. De gloeilampen van Edison met blootgestelde gloeidraden zijn de perfectie voor een industriële look, de verlichtingsarmaturen zijn meestal van ijzer of koper en zijn open kooien. Ze zijn er in verschillende maten, van grote armaturen tot eenvoudige hangende bollen. Tegenwoordig kun je alle Edison lampen makkelijk kopen, zelf bij de Actionshop liggen ze volop in allerlei maten.

Industriele lampen

Industriële woonkamer

Een andere manier om de ideeën van de industriële woonkamer bij je thuis te brengen, is decoreren met kunstwerken. Muurschilderingen, gedurfde afbeeldingen en het schilderen van gewaagde symbolen in een bakstenen muur is een geweldige manier om direct een accent aan je woonkamerwand toe te voegen. Je kunt met je eigen illustraties komen met ideeën die je in je omgeving kunt vinden, zoals literaire cijfers en letters, symbolen, muurschilderingen en meer. Zelfs abstracte schilderkunst kan helpen om je saaie huiskamermuur tot een groot kunstwerk te maken. Zorg ervoor dat er een eigentijds element is wat opvalt.

Industriele blikvanger muur

Een Industrieel ontwerp is geweldig voor mensen die geen rommelig huis willen. Industriële inrichtingen lenen zich voor een slanke, georganiseerde indeling. Er zijn tal van plaatsen om spullen in weg te stoppen in manden of bakken.

Als je de industriële stijl wilt op vrolijken, voegt je bloeiende planten of zachte getextureerde tapijten toe aan de ruimte. Deze zullen de grimmige look verzachten.

Industriële huiskamer

Je hoeft niet echt veel geld uit te geven om een ​​rustiek industrieel interieur te bedenken. Er zijn veel manieren om materialen in je huis te hergebruiken, te recyclen en opnieuw te gebruiken om de rustieke sfeer in je woonkamer tot stand te brengen. Als je bijvoorbeeld denkt aan het renoveren van je huis, denk er dan eens aan om geregenereerd hout en metalen te gebruiken voor de renovatie. je kunt ook elementen gebruiken die zijn gerecycled uit oude magazijnen, schuren en oudere gebouwen die onlangs zijn gesloopt.
Er zijn nu hout sloop bedrijven die gespecialiseerd zijn in geregenereerd hout, dus breng eens een bezoekje en zoek naar materialen die je nog kunt recyclen voor de renovatie van je woonkamer, zoals spoorweg balken die je in je plafond kunt bevestigen. Het gebruik van gerecyclede materialen voor je industrieel interieurs ook een geweldige manier om geld te besparen, dus het is perfect voor het budget. Denk ook eens aan oude dakgoten, oude kranen, er zijn zoveel leuke dingen mee te doen.

Industriele keuken

Om te weten welke details je wenst voor je rustieke industriële woonkamer, ga dan eens op zoek naar oude gebouwen met een historisch verleden om er inspiratie uit te halen. Deze gebouwen kunnen je enkele creatieve ideeën onthullen die je kunnen helpen om aan de slag te gaan met je rustieke industriële interieur. Houten dakspanten, zichtbare bakstenen muren en stalen kolommen zijn enkele van de meest voorkomende elementen van eeuwenoude gebouwen die je kunt toepassen in je eigen huis. Neem de tijd om je binnenstad te verkennen en kijk of er oude gebouwen zijn die je als inspiratiebron kunt gebruiken.

kistjes wand

Ijzeren industriële stelling

Industriele badkamer

 

Plaats een reactie

Geef een reactie