Tips aanschaf boxspring

tips aanschaf boxspring

Bent u op zoek om uw bed op te waarderen of een verandering aan te brengen, maar weet u niet zeker welke componenten van vitaal belang zijn en welke u kunt negeren? Een boxspring is een van die dingen, en er zijn een paar dingen die je moet bepalen of dit accessoire nodig is of niet.

We hebben een samenvatting samengesteld van alle dingen met betrekking tot de boxspring om u te helpen bij het uitzoeken wat u nodig heeft voor uw bed. Lees verder voor een goed begrip van de verschillende stukken van het bed, wat hun functies zijn en hoe ze u het beste van dienst zijn, zo bent u goed geinformeerd bij de aanschaf van een boxspring.Wat is een boxspring?

De naam is niet de beste manier om precies te beschrijven waar je mee te maken hebt. Kortom, een boxspring is een ondersteunend vierkant dat uw matras (matrasfundering) optilt. Wat interessant is aan de naam van dit stuk, is dat de fabrikanten van deze producten de laatste tijd vaak weg zijn gegaan van het plaatsen van echte veren in hun producten.

Sommigen hebben nog steeds veren die gericht zijn op het helpen van het bed met het absorberen van het gewicht van uw lichaam, wat uiteindelijk zal helpen met het bed stevig houden en ondersteunend na verloop van tijd. Voor stevigere matrassen, zorgen veren in de bodem van het bed ervoor dat het voelt alsof u op een zachter bed ligt dan het in werkelijkheid is.

Het is misschien waar dat de naam op het punt stond om de functionaliteit ervan kort te beschrijven door de twee woorden aan elkaar te koppelen. De box houdt het stuk omhoog dat de veren bevat? “Box spring”

Tips aanschaf Boxspring

Heeft u echt een boxspring nodig?

De eenvoud van een boxspring beantwoordt op zich niet de vraag of je het wel of niet nodig hebt. Maar overweeg het alternatief. Als je ervoor kiest om geen boxspring te gebruiken, wat ga je dan doen?

Laten we een paar verschillende opties bekijken:

  • Je kunt je bed op de grond leggen .
  • U kunt uw eigen matras fundering bouwen om uw bed op te zetten.
  • Hang je het in de lucht op? Kan zijn?
  • U kunt een verstelbare lattenbodem kopen
    Uiteindelijk, tenzij je iets in je kamer wilt dat niet esthetisch verantwoord en niet zo comfortabel mogelijk is, zul je hoogstwaarschijnlijk willen investeren in een boxspring. Als u genoeg geld heeft om uit te geven, wilt u misschien een verstelbare elektrische lattenbodem voor uw bed.

Een verstelbare basis is precies hoe het klinkt. Het is een basis waarop u uw bed kunt plaatsen. De basis kan op afstand worden bediend om uw matras te buigen, en op te tillen.
Dit product is niet goed geschikt voor een traditionele matras met binnenvering . In plaats daarvan zou het nodig zijn om te kijken naar de aanschaf van een traagschuim matras om mee te gaan met je basis.
Traagschuim matrassen worden door veel verschillende fabrikanten verkocht en worden aangeprezen als een geweldige optie voor bijna elke slaper.

Iets anders om te overwegen:
Verrassend genoeg vereisen veel hedendaagse matrassen die niet worden verkocht door bedrijven met memory foam nog steeds dat u een boxspring gebruikt voor de garantie.

Als u ervoor kiest om uw bed op een oneffen oppervlak te plaatsen dat geen afdoende ondersteuning biedt, is de kans groot dat slijtage van het matras sneller optreedt dan wanneer uw bed op de boxspring stond, wat enige zekerheid bied in ondersteuningsvoorwaarden en gelijke ondergrond.

Voordelen voor het gebruik van een boxspring

We hebben besproken of een boxspring een essentieel onderdeel is dat nodig is voor uw matras. Nu is het een goed idee om te bespreken hoe u kunt profiteren van het gebruik ervan, afgezien van het feit dat het helpt om uw garantie en de levensduur van uw matras te behouden.

Ze verhogen je bed
Het eerste voordeel is dat het je bed verhoogt . Dit kan makkelijker zijn om in en uit het bed te stappen. Plus staat het mooier in de kamer als een bed hoger is.

Hoofdbord.

De meeste complete boxsprings worden tegenwoordig geleverd met een prachtig hoofdbord naar ieders smaak, van hoofdborden met stras stenen, vierkante vakken etc…. Maar natuurlijk kunt u ook een boxspring kopen zonder hoofdbord.

Ze absorberen schokken
Wanneer uw matras op de grond ligt, is er niets wat helpt om schokken op te vangen. Als je besluit erop te springen of als je slaapt en draait, zonder gebruik te maken van een boxspring, dan zal je matras veel sneller in de loop van de tijd bezwijken dan bij een boxspring.

Welk soort matras

Er zijn boxsprings met pocket vering, en boxsprings met Bonell vering.
Bonell veer: De eerste boxsprings hadden allemaal Bonell veren en dit type boxspring wordt veel gebruikt. De traditionele Bonell veer (bekend van de oude binnenveringsmatrassen) is een comfortabele ondergrond, die omdat alle veren aan elkaar gekoppeld zijn een enigszins “wiegend” karakter hebben.

Pocket vering: Deze boxspring bedden worden steeds meer verkocht. Het liggen op een boxspring met pocketvering voelt steviger aan dan op een boxspring met Bonell vering. Omdat alle veren los van elkaar verpakt in zakjes zitten, is het wiegende karakter van het bed volledig weg. Voordeel hiervan is het makkelijker kunnen draaien in bed. Dit is een absolute aanrader voor mensen die op hogere leeftijd zijn, last hebben van reuma, fibromyalgie of overgewicht. Ook mensen die ooit een hernia gehad hebben is dit een aanrader.
De topper

Een matrastopper is een dun matras die bovenop het andere matras wordt geplaatst. Met deze aanvulling op uw bed voegt u dus een extra comfort laag toe aan uw matras. Een matrastopper is er een vele soorten.
Een matras is doorgaans samengesteld uit een polyether schuim, een koudschuim, een traagschuim of een latex kern voorzien van een hoes. De dikte van een matrastopper kan sterk variëren van 4 centimeter tot zelfs wel 10 centimeter.

  • Een matrastopper gemaakt van polyether schuim is niet aan te raden. De ventilatie, het comfort en de levensduur zijn doorgaans beperkt.
  • Indien de kern van de matrastopper bestaat uit koudschuim dan kunt u rekenen op een goede ventilatie, hoog ligcomfort en lange levensduur.
  • Een wollen matrastopper is een natuurlijk product. Het voordeel van wol is dat het koud is in de zomer en warm in de winter.
  • Aan te bevelen is een matrastopper van traagschuim. Naast een uitstekende ventilatie en levensduur geeft traagschuim een hoog ligcomfort en perfecte drukverdeling. Het traagschuim past zich door de lichaamswarmte aan aan uw lichaamscontouren. Hierdoor wordt het lichaam goed ondersteund en ligt het in een natuurlijke houding.

Soorten boxspring

Tegenwoordig heb je boxspring met een vaste houten bak, waar je veel spulletjes in kwijt kunt, handig voor mensen met beperkte opbergruimte in huis. Wil je nog comfortabeler liggen, kun je ook kiezen voor een elektrisch verstelbare boxspring.

Conclusie

Het is een feit dat er verschillende alternatieven zijn voor het gebruik van een boxspring onder uw matras. U kunt natuurlijk nog steeds een bedframe gebruiken met een lattenbodem of ijzeren spiraal, maar het matras zal eerder slijten.

Voor degenen onder u die geïnteresseerd zijn in het plukken van de voordelen van een boxspring , zijn er een paar dingen om te overwegen. Wilt u een product met veren, of bent u gewoon geïnteresseerd in de opties die esthetisch aantrekkelijk zijn? Hoe het ook zij, kijk of je echt een boxspring nodig hebt is een persoonlijke beslissing die je moet nemen om een ​​comfortabele en langdurige slaapoplossing te vinden.

Geïnteresseerd in een outlet boxspring, vindt hier de leukste adresjes en informatie

Plaats een reactie

Geef een reactie