Trends in boeketten en bloemen in huis

Trends bloemen en boeketten in huis

Bloemen en planten zijn essentiële componenten voor de inrichting van het huis en de decoratie van evenementen. Dit jaar 2019 tonen de trends in bloemen ons wat er gaande is in deze sector: de meest gewilde kleuren, de meest populaire stijlen en bloemen. Planten en bloemen zijn de goedkoopste en gemakkelijkste manier om kleur in uw interieur te brengen. Het maakt niet uit wat uw interieurstijl is, er zijn mogelijkheden ten overvloed voor het creëren van een prachtig boeket.

Elegante ruimtes: de bouw van elegante ruimtes blijft jaar in jaar in de top van de lijst met trends. Het ontwerpen van een elegante, verfijnd vleugje chique inrichting is geen gemakkelijke taak. Er zijn echter enkele bewaarde bloemen die je kunnen helpen om het te bereiken, zoals mini calla , die super eenvoudig en minimalistisch is, rozen en vele anderen.Of je nu een bruiloft plant, een evenement organiseert of je huis eenvoudigweg decoreert voor het seizoen, we hebben alle inspiratie die je nodig hebt. Maak je klaar om deze bloemen, kleuren en arrangement-ideeën op te slaan.

De trend is een meer ontspannen, botanische stijl. Er is een trend in de omloop van veel meer groen met verschillende kleuren en structuren.
Tegenwoordig hoeft een boeket niet over-the-top te zijn om indruk te maken op je leefruimte.

Als je bedenkt welke bloemen je moet kiezen voor je huis of het volgende evenement, is een eenvoudige maar indrukwekkende optie om bloemen te kiezen die mooi zijn zonder veel gedoe.Een paar losse stelen in vazen ​​die bij elkaar zijn gegroepeerd, kunnen een zeer effectieve manier zijn om de less is more trend te omarmen. Een mooi boeket kan zo simpel zijn als een handvol speciale bloemen zoals ranonkels, pioenroos of protea in een fles. Het eenvoudige arrangement voegt een “perfecte afwerking” toe aan een ruimte.

Een veldboeket in huis is een echte trend

Je kunt nooit fout gaan met één variëteit, Onze favorieten voor de lente zijn een eenvoudige vaas met verse tulpen, pioenrozen of hoge, bloeiende lentetakken zoals magnolia, kastanje, prunus, appelbloesen etc…. perzik en grijs zijn altijd populair.

Rode wijn tinten tulpen boeket

Rode wijn tinten de trend

Bloemen in de kleuren roze, bordeaux en rode wijn is momenteel de meest populaire keuze voor boeketten. Of je nu de voorkeur geeft aan Cabernet, Merlot of Pinot Noir, deze heerlijke diepe wijntonen combineren prachtig met een verscheidenheid aan kleurenpaletten, van gedurfde juweeltonen tot zachte blush-pinks.

Een boeket met mooie donker orde tinten

Speel met “modderige” kleuren,

Denk aan aardetinten zoals romige champagne en terracotta, en aan de “stoffige” pastelkleuren zoals roze en rokerige lavendel die het spectrum tussen donker en licht overspannen in een anders geheel wit boeket.
De meer stemmige beweging en de impact ervan op de groeiende trends in de bloementeeltsector hebben zelfs een verandering ten gunste van sommige bloemen afgedwongen.

Anjers, bijvoorbeeld, die jarenlang een reputatie hebben verdragen als ‘on-smakelijke’ bloemen, worden nu aangeboden in een aantal van deze verbluffende kleuren en van de hoogste kwaliteit.

Modderige kleuren boeketten en pastel tinten

Pastelkleuren

In 2019, en vooral dit lente en zomerseizoen, word er veel gebruik gemaakt van de combinatie van pastelkleuren en groentinten. één van de meest populaire pastels bleek kornoelje, een kleur die vergelijkbaar is met de roze kwarts die het pure wit van hoog Scandinavische stijlen heeft onttroond. Zulke zachte kleuren helpen om zeer romantische ruimtes te creëren die ook helderheid in binnenruimten bieden. Met betrekking tot het contrast bieden, krijgt de groene kleur de taak de zachtheid en zuiverheid van de pastels te doorbreken, waardoor zeer chique composities ontstaan. Eenvoudige arrangementen met elegant groen zijn in opkomst! In plaats van heel veel geld te laten vallen op dure bloemen, kiezen mensen voor budgetvriendelijk groen zoals, klimop, eucacypthus,of ander bladmateriaal uit de tuin. Ze zien er prachtig uit in glazen vazen.

Geplukt boeket uit natuur

Dit boeket is geplukt tijdens een wandeling!

Hortensia

Hortensia is de meest populaire bloem van 2018 op het gebied van interieurinrichting en evenementinrichting. Deze bloem, die normaal vrij groot is, is er in vele levendige, opvallende kleuren. Hoewel hortensia’s in de oudheid een negatieve invloed hadden, worden ze tegenwoordig geassocieerd met schoonheid en worden ze vaak gebruikt bij evenementen zoals bruiloften, toonzalen, beurzen etc….

Boeketten met Hortensia bloemen

Dahlia’s

Met zoveel prachtige variëteiten, kunnen dahlia’s zo veelzijdig zijn. “Cafe au Lait,” “Labyrinth” en “Peaches N ‘Cream” zullen dit jaar enkele van de meest populaire variëteiten zijn. De dahlia is helemaal terug van weggeweest.

Boeket van Dahlia's

Tropische bloemen en gebladerte

Kleurrijke, exotische bloemen maken een comeback in boeketten en arrangementen, verwacht veel boeketten te zien met Protea, Gloriosa, Hertshoorn, Strelitzia en caladiumbladeren.

Boeket van tropische bloemen Protea

De vergeten bloem

Geloof het of niet, bloemen die ooit werden aangeduid als “opvulbloemen”, zoals chrysanten en zinnia’s, worden nu een keuze voor bloemisten. De gedachte aan het gebruik van gewone zinnia’s, of chrysanten, die gebruikt worden voor je bloemstukken, kreeg je vroeger de rillingen van. “Maar nieuwe bloemensoorten met ongewone vormen en kleuren hebben de aandacht getrokken en hebben geholpen de denkwijze over deze bloemen te veranderen.

Boeket van Chrysanten de vergeten bloem

Bloemen uit je tuin in de vaas

Eigelijk het mooiste wat er is, gewoon lekker bij elkaar plukken wat er in je tuin groeit en bloeit, je krijgt creeërt er de mooiste boeketten mee.

Een zelf geplukt boeket

Alles uit eigen tuin geplukt

Planten

Wat kamerplanten betreft is er een scala aan keuze. Erg in opkomst is de Medinella, en de Gloriosa, maar ook de oude grijze Hertshoorn met zijn prachtige grijze blad zijn een topper.
Je kan veel kleur in huis aanbrengen met zachte kleuren cyclamen in een groepje bij elkaar gezet, Kalanchoe ook een plantje waar je maanden plezier van hebt, en in diverse kleuren verkrijgbaar. Varens zijn razend populair, en geven door hun mooie kleur diepte in je ruimte. Hortensia’s mijn favoriet in zoveel mooie paars-roze-blauw kleuren, vrolijken ieder huis op, en het voordeel je kan ze later weer makkelijk in de tuin kwijt. De phalaenopsis orchidee welke al jaren een trend is, neemt langzaam af, maar is nog steeds populair.

Plaats een reactie

Geef een reactie