Badkamer trends en tips

Badkamer trends en tips

Badkamer trends zien we steeds terug komen, maar een badkamer renovatie is wel één van de duurste dingen in huis samen met de keuken! Dit doe je niet ieder jaar. Mocht je toch aan een renovatie of vernieuwing toe zijn, laten we zien wat de huidige trends zijn. Misschien kun je je huidige tegels wel laten zitten, en alleen ander sanitair kopen. Of je bad helemaal weg, en een trendy inloop douche. Hoewel de trends natuurlijk leuk zijn om te lezen en te zien, ga je je badkamer niet plots paars maken, omdat dit toevallig een trend is! Denk goed na wat je wil, en vooral wat praktisch is en mooi. Oude elementen verwerken in je badkamer blijft altijd mooi. een witte tegel gemengd met houtelementen is tijdloos, en chrome kranen zullen over 10 jaar nog steeds prachtig zijn. Een antiek kastje of spiegel, kun je makkelijk vervangen in iets anders als je er op uitgekeken bent. Een geschilderde muur, kun je een andere kleur geven, tegels vervang je niet even. Wil je een leuke en goedkope renovatie ga dan eens op zoek naar outlet badkamers.
Wil je toch bij blijven met de nieuwste trends voor je badkamer, dit zijn ze voor 2020.!Zwart in de badkamer is terug

Grijs is misschien wel een van de meest populaire kleuren in de badkamer, maar daar gaat weer veranderen. Dit seizoen zien we meer fellere en donkerdere stijlen en vooral zwart. Deze trend is vooral populair in accessoires, spiegels, verlichting, kasten en vooral met een matte afwerkingen! Ook de douche mag een zwart stalen frame hebben

Zwarte badkamer
Messing en goud in de badkamer

Schaduwen van messing en goud zien we dit jaar op wastafels, toiletten en eigenlijk in van alles en nog wat in je badkamer. Wis de herinneringen van de messing kraan van je oma in de badkamer, want deze kleuren worden de nieuwe trend en voegen precies de juiste hoeveelheid diepte en luxe aan elke ruimte toe.
Mat en gesponnen goud is precies wat nodig is om dat klassieke traditionele gevoel aan elke ruimte toe te voegen. Met de extra bonus om vingerafdrukken en watervlekken verborgen te houden.
Kijk rond en je zult meer goud tonen vinden dan je denkt. De reden voor de comeback: hij ziet er gewoon geweldig uit in zoveel verschillende stijlen.

Badkamer messing
Industriële badkamer

Hoewel deze stijl misschien niet voor iedereen is, is deze zeer actueel! Met alle metalen afwerkingsmogelijkheden, houten accenten en funky tegelpatronen. De slanke en moderne look past perfect bij deze stijl. Industriële spoelbakken kunnen worden gecombineerd met tal van kleuren, gouden of koperen accenten, matzwarte spiegels en leuke tegelpatronen om het uiterlijk nog meer te moderniseren. Industriële wastafels zijn een geweldige look voor kleinere ruimtes. Deze trendy stijl zal zeker een statement maken in 2019, dus mis het niet!

Industrie;e badkamer

Tegels in de badkamer

We hebben al gezien hoe fabrikanten in staat zijn allerlei soorten ontwerpen te maken met behulp van basistegels, maar nu gaan ze verder dan de kleuren en afbeeldingen om de traditionele tegelvorm te veranderen in iets interessants.
We zien een heropleving van de ooit geliefde tegels uit de afgelopen decennia, plus een paar nieuwe ontwerpen. We zijn niet langer tevreden met alleen een metrotegel of een groot formaat tegel op de muur. We hebben weer veel tegelvormen om uit te kiezen. Zoek dus naar nieuwe trends zoals zeshoekige, arabesk, diamanten, Marokkaanse vissen=schubben of andere patronen in nieuwe kleuren en structuren. Deze opvallende vormen zullen niet alleen de vloer verfraaien, ze zullen ook worden gebruikt als nis in de badkamer, op douchewanden en mogelijk als plafondaccent om gewaagde accenten te creëren.
Als je op zoek bent naar een veilige manier om je badkamer op te vrolijken, is dit een van de beste trends om uit te proberen in 2019.

Tegels badkamer

Hout accenten zijn weer terug in de badkamer

Zoals al eerder is vermeld, is grijs langzaam aan pop zijn weg terug van de trend in huisrenovatie. Nu is de terugkeer van warmere tonen en accenten, met name hout! Verschillende tinten hout kunnen een witte, blauwe, groene en donker gekleurde badkamer verrijken. Bijna altijd! Houten accenten passen mooi bij vintage en industriële trends, dus het is geen verrassing dat ze weer opduiken. Deze look voegt een klassieke, traditionele stijl toe aan een trendy en moderne badkamer.

Badkamer met hout
Kleuren in de badkamer

Naarmate we steeds verder van grijze tinten afdwalen, is er ook een toename van kleurrijke accenten en accessoires in de badkamer. Deze kleuren passen mooi bij een neutrale tint, zowel licht als donker! Je hebt misschien al gehoord van groene of blauwe keukens die steeds populairder worden, deze kleuren verwachten we ook in de badkamers. De gekozen specifieke kleur kan worden gebruikt om verschillende stemmingen in te stellen. Zo wordt gezegd dat tonenvan blauw in huizen het ontspanningsniveau verhoogt. Aan de andere kant brengt groen de gevoelens van natuur en welzijn teweeg. Andere kleuren kunnen zelfs uw humeur en creativiteit verhogen. Dit is een leuke manier om uw badkamer anderszins een uniek tintje te geven!

Badkamer kleur

Goud roze badkamers

Als het gaat om design kleuropties voor 2020. Een opmerkelijke trend die er nog niet is, maar langzaam begint te komen, is rose-goud. Deze kleur zal binnenkort niet alleen voor je nieuwste Iphone zijn, maar ook voor kranen, wastafels en zelfs badkuipen. Houd je ogen open, we verwachten dat dit de komende jaren behoorlijk trendy zal worden.
Grote badkuipen en inloop douches

Naarmate de badkamer verandert, willen we meer ruimte. Sterker nog, het doel van meer ruimte is vaak de belangrijkste reden waarom we ervoor kiezen om te verbouwen. Dit omvat ook de badkamer! Met compacte opbergmogelijkheden geef je jezelf meer ruimte om uit te breiden op het bad of de douche.
Hoewel badkuipen en jacuzzi niet noodzakelijkerwijs populair zijn zoals ze waren, zien we een verschuiving in voorkeuren naar andere grote kuipstijlen, en dan vooral het losse bad op pootjes.

Inloop douches lijken de grootte van je badkamer visueel te vergroten, terwijl ze ook meer ruimte bieden en gebruikersgemak bieden. Lang geleden zijn de dagen van zorgen te maken over uitglijden over de rand van het bad, terwijl je probeert eruit te stappen.

Badkamer met bad en douche

Asymmetrische en aparte spiegels in de badkamer

Asymmetrische spiegels zijn we steeds meer. Unieke en geometrische spiegelvormen zijn allemaal trendy, maar dat is niet alles! Spiegels worden net als de rest van de badkamer steeds slimmer. Spiegels kunnen anti-condenstechnologieën, slimme aanraakmogelijkheden, USB-oplaadstations en zo ongeveer alles wat je je maar kunt voorstellen hebben. En we zijn het belangrijkste detail van de badkamerspiegels verlichting niet vergeten. Hoewel we allemaal dol zijn op het idee van leuke vormen en gadgets, staat functionaliteit bovenaan de lijst. Verlichte spiegels zijn een meer subtiele optie die zorgt voor een optimale verlichting.

Spieges badkamer

Meer leuke tips en inspiratie voor je badkamer

Plaats een reactie

Geef een reactie