Tips aankoop en renovatie keuken

Tips aankoop en renovatie keuken

Wil je de uitstraling van je keuken bijwerken? Misschien ben je geïnteresseerd in de renovatie van je keuken, of je bouwt een gloednieuw huis. Of misschien wil je gewoon wat belangrijke details in je bestaande keukendecor upgraden. Als u uw keuken in welke vorm dan ook vernieuwd, voordat u geld besteedt, houdt u op de hoogte van de huidige trends in keukenontwerp. Dingen moeten niet automatisch “matchy-matchy” in de keuken zijn zoals ze vroeger waren. We geven de leukste tips voor aankoop en renovatie voor een nieuwe keuken.Welke kleuren zijn hot

Benieuwd welke kleur in is om je kasten te schilderen? De toonaangevende fabrikanten van de keukenindustrie zeggen dat, terwijl witte kasten nog toppers zijn, is grijs de kleur die ze inzetten om de top van wit te breken. Grijs is bijna een decennium de go-to trendy neutrale kleur. De vragen op dit moment: hoe lang zal deze kleurendimensie blijven? Wit is een klassieke kleur in de keuken, je kan nooit met een witte keuken de fout ingaan. Maar zeker de donkere gekleurde keukens zijn trendy voor 2017. Zwarte apparaten en andere zwarte oppervlakken zijn nu trendy in de keuken. Deze zijn goed met grijze oppervlakken en witte oppervlakken, die beide nu ook populair zijn. Zwart roestvrij staal is een optie, en traditionele roestvrijstalen apparaten zijn ook nog steeds relevant.

Moderne keuken

Natuurstenen composiet en betonnen werkbladen

Mensen kiezen steeds meer voor natuursteen of composiet. Deze trend zal nog meer naar voren komen in het komende jaar, omdat de kwaliteit en de waarde van materialen een belangrijke overweging wordt. Vroeger werd natuursteen gezien als een luxe, misschien buiten het prijsklasse van het gemiddelde huishouden, maar de ontwikkeling van samengestelde oppervlakken biedt de mogelijkheid om natuursteen, composiet en beton als optie te kiezen voor zowel keukenbladen als spoelbakken. De opwaardering van laminaat naar natuursteen, composiet en beton kan de ruimte van de kamer sterk verbeteren voor een relatief bescheiden prijsverhoging. Kwarts Composiet is een bijzonder geschikt materiaal voor een aanrechtblad.. Op dit moment is composiet door zijn goede eigenschappen zelfs het meest populaire materiaal bij een nieuw of vervangend aanrechtblad.

Industriele keuken

De industriële look

Industrieel ontwerp is een stijl die in de afgelopen jaren flink is gegroeid, met name in Scandinavië, en de trend lijkt in 2019 voort te zetten. Kenmerkende details zijn blootgestelde steen, blootgestelde pijpen, rustieke metalen en minimalistische meubels. Dit is een blik die de schoonheid van materialen combineert, zoals hout, steen en beton en dan met geavanceerde techniek creëert innovatieve afwerkingen en oplossingen. Het is een kijk die herontdekt en herdefinieert, waarbij ontwerpen worden gecreëerd die ons verlangen willen terug brengen naar wat er echt van belang is: vorm, functie en esthetiek.Greeploze deuren en laden

‘De algehele lineaire uitstraling blijkt erg populair in de moderne keuken van vandaag. We zien steeds meer eenvoudige en greeploze deuren voor een eenvoudige maar moderne stijl, voornamelijk in glansafwerking en in grijze of neutrale aardse tinten. De traditionele hout en natuurlijke tinten wordt ook populairder dankzij de toename van de gekleurde kleuropties.

Keuken greeploos

Koper accenten

De belangrijkste trend in kleur is nu grijze en aardse tinten voor huiseigenaren die kiezen voor eenvoudige, neutrale gekleurde keukenontwerpen. In 2017 blijven grijstinten in kasten en deuren nog steeds populair, maar we zullen ook meer koperkleurige handgrepen, accessoires, kranen en toestellen zien doorkomen in de keukenaccessoires.

Donkere keukens trends

High tech

Technologie ontwikkelt zich snel in het eigentijdse huis, en de keuken is geen uitzondering. Er word steeds meer aandacht besteed aan apparaten zoals geïntegreerde luidsprekers met Bluetooth-functionaliteit, kleurenveranderende lichten en zelfs pop-up-aansluitingen voor het opladen van de telefoon, waardoor traditionele keukens een subtiele, moderne draai krijgen.

Industrieële keuken donker

De nieuwe stijl van een landelijke keuken, deze keuken met zijn oude elementen, veel hout met een prachtig stenen aanrechtblad. Ook de oude planken aan de muur maken het totaal plaatje.

Plaats een reactie

Geef een reactie