Tips voor het kopen van de beste bureaustoel

Beste-Bureaustoel

Een goede bureaustoel is essentieel als je lange dagen achter een bureau zit. Hiermee kun je namelijk lichamelijke klachten voorkomen, zoals schouder- of rugpijn. Bureaustoelen zijn in vele soorten en maten verkrijgbaar. Hoe weet je nu welke bureaustoel geschikt voor jou is? Bekijk de 5 tips!

1. NEN normen: een ergonomische bureaustoel kopen

Een ergonomische bureaustoel is ontworpen om je optimaal te ondersteunen tijdens de werkdag. Met verstelbare hoogte en zitdiepte verstellingen en ook verstelbare lendensteunen en armleggers kan een bureaustoel jouw lichaam op maat ondersteunen. Er zijn speciale NEN normen waaraan een bureaustoel dient te voldoen om onder de categorie ergonomische bureaustoel te vallen. De Arbowet verplicht een werkgever om ervoor te zorgen dat de werknemers een ergonomische werkplek hebben. Dit geldt ook voor een thuiswerkplek. Vraag dus altijd even na wat de voorwaarden hiervoor zijn.

2. Het ontwerp
Het uiterlijk van een bureaustoel is vaak bepalend bij de uiteindelijke keuze in plaats van het zitgemak. Het is soms moeilijk een goede balans te vinden tussen deze twee eigenschappen als je een bureaustoel gaat kopen. Bovendien moet de stoel ook bij je bureau en het interieur passen. Waar komt de bureaustoel te staan: op kantoor in een bedrijfspand of is het voor een thuiswerkplek? Als je een privékantoor in een bedrijfspand hebt, hoef je over het algemeen geen rekening te houden met de interieurstijl van anderen. Dit kan echter wel het geval zijn bij een kantoortuin. Ook bij een thuiswerkplek die zich niet in een aparte kamer begeeft, kan het ontwerp van belang zijn. Een modern design kan namelijk uit de toon vallen bij een klassiek houten inrichting.

3. De materialen van de bureaustoel

Bij het bepalen van de materialen van de te kopen bureaustoel, zijn meerdere factoren van invloed. Het budget uiteraard, maar ook vragen zoals waar komt de bureaustoel te staan? Als het om een thuiswerkplek gaat waar kinderen ook bij kunnen komen, is een prijzige lederen bureaustoel bijvoorbeeld niet handig. Vlekken of beschadigingen liggen dan eerder op de loer.

4. Welk voetkruis moet ik onder de bureaustoel kopen?

Een belangrijk detail is ook het onderstel van de bureaustoel. Als de stoel namelijk op een harde vloer komt te staan, zijn zachte wieltjes de beste keuze. Terwijl dit in het geval van zachte vloeren, zoals tapijt, juist harde wieltjes zijn. Als je zeker weet dat de bureaustoel niet hoeft te bewegen, kun je ook kiezen voor poten met glijders.

5. Aflevering en montage van de bureaustoel

Ga je definitief een bureaustoel kopen? Vraag dan bij de leverancier na wat de aflever- en montagediensten zijn. Hier kunnen namelijk nog wat voorwaarden aan verbonden zijn. Als je zelf niet zo handig bent, kan het bijvoorbeeld een probleem zijn als je de bureaustoel (gedeeltelijk) zelf in elkaar moet zetten. Een ander belangrijke vraag is: waar wordt de stoel afgeleverd? Dit kan standaard over de eerste drempel zijn of op de gewenste verdieping.

Plaats een reactie

Geef een reactie