Hoe kies je de beste bureaustoel?

Bureaustoel

Bij een kantoorbaan zit je de meeste tijd van de werktijd aan het bureau. Daarom is het belangrijk dat je wel goed zit om geen lichamelijke klachten te krijgen. Er zijn natuurlijk heel veel bureaustoelen waar je uit kan kiezen en dat is juist daardoor best wel moeilijk.

Een bureaustoel kiezen

De bureaustoel is er in verschillende prijsklassen en uitvoeringen. Wanneer je een bureaustoel hebt die bij de onderdelen aan te passen is dan heb je een ergonomische stoel. En juist dat is ook heel erg goed als je veel uren achter je bureau in een bureaustoel doorbrengt. Natuurlijk heb je niet alle aanpassingen nodig. Wat jij nodig hebt bij een bureaustoel is natuurlijk anders als die van de buurvrouw. Er zijn een aantal onderwerpen die kunnen helpen om een geschikte bureaustoel wat betreft model te kiezen. Zo kan je denken aan:

  • Een Arbo gecertificeerde stoel: wanneer je gaat voor een Arbo gecertificeerde stoel dan voldoet deze aan alle Arbo eisen. Wanneer de bureaustoel de werkhouding en de gezondheid stimuleert krijgt het een certificaat.
  • Welke mechanismen passen bij jouw gebruik: Door middel van het mechanisme wordt de verstelbaarheid van de zitting en de rugleuning bepaald. Er is ook niet een mechanisme dat goed is. Jouw zithouding is afhankelijk van wat voor een mechanisme de bureaustoel moet hebben. Er zijn drie verschillende mechanismen. Wanneer je houding verandert kantelt de bureaustoel, dus kantelbaar. De zitting van de stoel heeft een vaste plek maar de rugleuning beweegt mee, dus voortdurend contact. Wanneer de zitting en de rugleuning door middel van het mechanisme bewegen noemen we dat synchroon.
  • Moet de armleuningen aangepast worden: de armleuningen van een bureaustoel kunnen op vier manieren aangepast worden. Vaak kan je alleen de houding veranderen maar als er meer mogelijkheden zijn is dit weer beter voor de gezondheid en de werkhouding. Het is dan belangrijk dat de armleuningen versteld kunnen worden in de hoogte, breedte, diepte en draaibaarheid.
  • Wil je een speciale bureaustoel: Er zijn ook bureaustoelen die wat extra’s hebben. Zo kan je dan kiezen uit vier opties. De rugleuning aanpassen door middel van tegendruk van het gewicht. Een lendensteun voor de onderrug. Een rugleuning van netbespanning voor extra ventilatie. Bewegende delen van de rugleuning die meebewegen.

Verschillende types bureaustoelen

We zeiden al dat er verschillende types bureaustoelen zijn. Zo kan je kiezen voor een design stoel als het uiterlijk belangrijker is als het comfort. Zo kan je ook voor een budget bureaustoel gaan omdat er geen budget is voor een dure comfort stoel. Je kunt ook voor een luxe directiestoel gaan. Omdat deze stoelen een hoge rugleuning en hoofdsteun hebben met een luxe materiaal bekleed zijn noemen ze dit een directiestoel. Je kunt ook voor de vergaderstoel gaan. Die zijn mooi afgewerkt met chroom, ze hebben mooie vorm en luxe bekleding. De gamestoel is bedoeld om in te gamen. En natuurlijk zijn de ergonomische bureaustoelen er ook.
Zorg daarom altijd dat je de juiste informatie voor een bureaustoel hebt voor je een keuze maakt.

Plaats een reactie

Geef een reactie