Styling en decoratie tips bruiloft

decoratie-bruiloft

Geen bruiloft voelt echt compleet zonder bruiloft decoraties. Hoe eenvoudig ze ook zijn, je decoraties kunnen een speciale gebeurtenis omtoveren in het magische, unieke feest waar je altijd al van hebt gedroomd. Nu, een bruiloft styling gaat vaak niet gemakkelijk, ze vereisen veel nadenken en voorbereiding. Dus voordat je naar buiten gaat en je bruiloft decoratie scoort, moet je jezelf een basiskennis aanleren om de inrichting en styling eigen te maken.Eerste dingen eerst, wat moet je versieren? Je hoeft niet echt elk hoekje en gaatje te versieren om een enorme impact te maken, zolang je maar focust op deze basiselementen voor  bruiloftdecoratie.

Huwelijksceremonie Decoraties

Laten we beginnen met de ceremonie. De ceremonie ligt aan de basis van een bruiloft, want het is het moment waarop twee geliefden elkaar het jawoord geven. Zo’n vertederend moment in iemands leven moet worden aangevuld met een adembenemende set up, vind je niet? Dus, zorg ervoor dat je deze elementen niet over het hoofd ziet om een verleidelijke achtergrond te creëren die past bij je huwelijksceremonie. Dit kan een prachtige bloemenboog zijn, maar ook een eenvoudig wit gordijn.

Decoratie huwelijksceremonie

Entree

Afhankelijk van de locatie zijn er verschillende alternatieven voor de entree van de ceremonie. Je entree kan worden gemarkeerd door deuren, een eenvoudige boog of zelfs twee enorme bloemenvazen. Wat voor soort ingang het ook is, zorg ervoor dat het er niet eenvoudig uitziet. Versier je entree met bloemen, linten, ballonnen of andere elementen die je maar kunt bedenken.

Entree-huwelijksceremonie

Gangpad

Dit is eigenlijk optioneel, maar we kunnen je vertellen dat een versierd gangpad er beter uitziet dan een eenvoudig gangpad. Verspreide bloemblaadjes en een rode loper zijn slechts enkele van de vele manieren waarop je het gangpad kunt versieren. Als je dat pad volgt, zul je blij zijn dat je beslist hebt om het niet leeg te laten.

Decoratie-gangpad huwelijk

Stoeldecoraties

Bij de locatie van uw huwelijksceremonie worden bank en stoeldecoraties aan de zijkanten van stoelen gemaakt. Naast het feit dat de stoelen er interessanter uitzien, zal de decoratie van de bank/stoel je gangpaddecor aanvullen en de ingang verbinden met de boog in het diepere deel van de kamer. Je kunt dit doen door eenvoudige tule strikken aan de stoelen te binden, of kleine bloemtoefjes te maken en deze aan de banken of stoelen bevestigen.

Stoeldecoraties ceremonie

Altaar / boog / chuppah

Bruiden worden steeds creatiever met hun versiering van de huwelijksboog. Of het nu romantisch of modern is, een mooie boog zal de trouwceremonie zo veel meer memorabel maken. Je trouwboog zal ook een geweldige achtergrond zijn voor de trouwfoto! Je hebt oneindig veel mogelijkheden van een simpele boog van takken, een gordijn, of een boog van bloemen, de mogelijkheden zijn eindeloos. Kijk gewoon wat het beste past bij de locatie.Bruiloft receptie decoraties

Het volgende is het bruiloftsfeest of receptie. Omdat het een feestelijk onderdeel van de bruiloft is, heeft de trouwreceptie natuurlijk meer gebieden om te versieren. Doorloop de onderstaande langzaam en zorg ervoor dat je geen plekjes mist.

Centerpieces

Als je een zittend diner hebt zijn centerpieces oftewel bloemvazen kandelaars en bloemstukken een must. Zelfs als je een complete feestavond hebt, zijn er nog steeds centerpieces nodig voor de tafels. Het is niet nodig om te extravagant te zijn, omdat eenvoudige bloemen zoals bloemen in glazen potten net zo goed kunnen werken. Met de juiste centerpieces voelen de gasten zich gewaardeerd en stellen zich voor hoe mooi alles eruit zal zien! Vindt je bloemen te duur, denk dan eens aan mooie eenvoudige ballonnentoefjes op de tafel.

Ballon decoratie bruiloft

Verlichting

Verlichting is een essentieel element, omdat het de sfeer van de hele ruimte verbetert en alle decoraties er levender en mooier uitzien. Breng hier en daar kleine lichteffecten toe voegen om de aandacht op de decoraties te zetten, en natuurlijk zeer zeker ook voor de sfeer! Denk aan mooie lichtslingers, lantaarns, of mooie ledlampionnen.

Verlichting sfeer

Bloemen

Als we het hebben over bruiloften en decoraties, is het vrijwel zeker dat we bloemen in beeld zullen brengen. Na het kiezen van de bloemen om te gebruiken op je trouwdag, raadpleegt eerst de soorten die in het seizoen voorhanden zijn. Is het een mooie tijd voor pioenrozen, gebruik deze dan. Is het Dahlia tijd maak dan zeker gebruik van deze soort!

Bloemdecoraties-bruiloft

Tafelinstellingen

Dit is met name van belang voor een zitdiner. Nadat je zitplaatsen hebt geregeld voor je gasten, zorg er dan voor dat ze een mooie tafelomgeving hebben.

Wel en niet doen

Nu je op de hoogte bent van de elementaire decoratieve elementen die je nodig heeft voor je trouwdag, is het tijd om goed na te denken en goed te plannen. Volg hieronder onze tips voor het decoreren van je bruiloft, of je nu kiest voor doe het zelfversieringen of alles aan de profs toevertrouwt.

Doen: onderzoek huwelijksthema’s

Het eerste wat je moet doen, is een thema of kleurenpalet kiezen voor je bruiloft. Het is het beste om vroeg te beginnen met onderzoeken om een samenhangend mentaal beeld te krijgen van hoe je je bruiloft decoratie eruit wilt laten zien. Door dit te doen, weet je wat wel of niet kan worden gebruikt voor je decoratie. Een goed decor moet je trouwthema aanvullen en uitdrukken.

Niet doen: ongeorganiseerd zijn

Maak een lijst van alle decoratieve elementen die je nodig hebt. Bijvoorbeeld hangende kroonluchters, uniek servies, tafelkleden, kaarsen of de bloemen die je wilt gebruiken. Wees specifiek en noteer alles samen met de hoeveelheid, kleuren en indien mogelijk, waar je ze kunt krijgen. Als je het visuele type bent, maak dan een inspiratiebord gevuld met foto’s van
elk item dat je wilt hebben.

Doen: blijf bij je budget

Heb je geen enorm budget voor decoraties? Je hoeft zich geen zorgen te maken! Kies een leverancier waarvan het servicetarief overeenkomt met je budget en maak je budget openbaar,
zodat ze iets kunnen maken dat past bij de hoeveelheid geld wat je bereid bent te besteden.

Niet doen: beknibbelen op de details

Zeg niet alleen blauw als de kleur die je bedoelt stoffig blauw en rood is als je wijnrood wilt. Zoek naar de exacte kleurnaam en bewaar foto’s ervan. Dit zal je echt helpen wanneer je de decoratieve items zelf kiest. Het helpt ook leveranciers om nauwkeuriger te zijn bij het maken van je trouwdecoraties.

Doen: alles bespreken

Neem vóór de grote dag een paar discussies met je decoratuur door, als je die hebt! om je visies op elkaar af te stemmen. Soms moet je je ego loslaten als de experts wat advies hebben over je kleurenpalet en huwelijksthema. Houd een open houding aan en verwaarsoof niet meteen suggesties die niet passen in wat je in gedachten had.

Niet doen: Vergeet de verlichting niet.

Of je nu een bruiloft binnenshuis of buitenshuis hebt, verlichting zal je interieur er nog mooier uit laten zien. Vergeet niet om de gebieden op je locatie die verlichting vereisen te berekenen. Ook als het gaat om de installatie van verlichtingsapparatuur, is het beter om te vertrouwen op de professionals.

Doen: Kies je bloemen zorgvuldig

Hoe mooi je bloemen ook zijn, je moet goed nadenken over de hoeveelheid. Je moet ook proberen verschillende bloemen te arrangeren om te zien of ze goed bij elkaar passen. Nog een tip, zorg dat je arrangementen er niet plakkerig en rommelig uitziet door elke bloem te gebruiken waar je van houdt zonder de compositie te overwegen.


Hoe moderne en traditionele decoraties te mengen

Als je moderne decoratietrends wilt aanpassen en tegelijkertijd respect wilt hebben voor je locatie, overweeg dan om moderne en traditionele decoraties te mengen. Deze combinatie  moet echter niet lichtvaardig worden genomen, daarom hebben we hieronder een eenvoudige richtlijn voor je opgesteld.

Regel 1: De kunst van het onevenwichtig handelen

Sommigen van ons zouden kunnen overwegen om een 50: 50-decoratiemix te hebben, maar dat past misschien niet helemaal bij je evenement. Je moet kiezen voor modern of traditioneel als het dominante thema. Als je kiest voor een gelijke verhouding, zul je hoogstwaarschijnlijk eindigen met een slecht ontworpen en verwarrend huwelijksthema. In een modern thema, passen altijd wel wat oude elementen, andersom ook.

Mix decoratie modern-antiek

Regel 2: vallen en opstaan

Experimenteer met verschillende opties voordat je ergens over beslist. Krijg wat ideeën online en bewaar zoveel mogelijk referenties. Als je bijvoorbeeld traditionele vazen wilt hebben, probeer dan ook verschillende soorten bloemen toe te voegen om de meest geschikte te vinden.

Regel 3: hulp krijgen van de profs

Het is altijd het beste om advies te krijgen van de profs . Kies een leverancier die ruimdenkend is en veel ervaring heeft, een die je kunt vertrouwen om je mix van moderne en traditionele bruiloftsdecoraties af te spelen .

Regel 4: let op culturele waarden en tradities.

Je moet goed kijken naar de betekenis van elk traditioneel decoratief element. Het schrijven van een Chinees woord dat het huwelijk op zijn kop zet is bijvoorbeeld een taboe, ook al ziet het er op die manier beter uit. Houd altijd rekening met deze zaken wanneer je van plan bent om een traditionele inrichting te gebruiken. Houd er rekening mee dat er bepaalde beperkingen kunnen zijn bij het combineren van bepaalde kleuren.

Hoe kleine ruimtes effectief te versieren

In overeenstemming met de intieme trend van het huwelijk, zijn de kleine bruiloftsplaatjes de laatste tijd steeds populairder geworden. Het decoreren van een kleine ruimte heeft nu een iets andere aanpak nodig in vergelijking met grote zalen. Dit zijn een paar trucs die je kunt gebruiken om je kleine ruimte te versieren voor maximale impact.

1. Gebruik strategisch geplaatste spiegels

Door spiegels toe te voegen aan een kleine ruimte, creëer je een illusie van meer ruimte. Houd er rekening mee dat ze strategisch moeten worden geplaatst om de illusie te creëren die
je wenst. Ze zullen ook je gasten behagen die graag af en toe in de spiegel willen kijken.

2. Coördineer uw kleuren

Gebruik lichte kleuren op de vloer om licht te reflecteren en een kamer luchtig te maken. Donkerdere kleuren absorberen licht in plaats van te reflecteren, waardoor een kamer kleiner  aanvoelt als ze te veel wordt gebruikt. Als je een donkere kleur in je palet hebt, gebruik deze dan alleen als accent. Een plaats waar je een groot deel van de donkere kleur kunt plaatsen, is aan de plafonds, om de illusie van diepte te geven.

3. Trek de ogen naar boven.

Een inrichting die de ogen naar boven trekt, creëert ook de illusie van hoogte, dus zorg dat je je plafond mooi versiert. Je kunt lichten of stoffen gebruiken, naargelang je voorkeur.

4. Vermijd rommel

Gasten zullen de kamer overstromen wanneer de bruiloft begint, dus zware versieringen zullen de kamer nog voller en krapper doen lijken. Richt je op het verfraaien van slechts een  paar delen van de kamer, zoals ’n fotocabine of entree, en versier de andere ruimtes spaarzaam. In dit geval is less more. Overlaad de kamer niet met grote brokken decoraties. Simpel gezegd, als het al een kleine ruimte is, laat het dan niet kleiner lijken met onnodige versieringen.

Hoe bruiloft decoratie opnieuw te gebruiken in je huis

Nadat het bruiloftsfeest voorbij is, kunt je je afvragen wat je moet doen met alle versieringen die je hebt. Bekijk enkele ideeën hieronder om ze opnieuw te gebruiken in je nieuwe huis. Behalve dat ze nuttig zijn, zullen ze ook een sentimentele waarde hebben en fungeren als een constante herinnering aan je speciale dag.

1. potten en vazen

Heb je een rustieke bruiloft? Je zou heel veel potten kunnen gebruiken als vazen of bruiloft centerpieces. Potten kunnen met zoveel verschillende dingen worden  hergebruikt als snackpotjes, smoothie glazen of zelfs bloemenvazen.

Potten en vazen versiering

2. Tafelkleed

Gebruik het overgebleven linnen om een mooi tintje aan je eettafel of salontafel toe te voegen. Als je meer dan één soort tafellinnen hebt, kunt je meer keuzes maken voor toekomstige feesten in je huis. Je hoeft niet nog jaren lang een andere te kopen!

3. Vintage spullen

Als je een bruiloft met een vintage thema had, zou je kunnen blijven zitten met snuisterijen zoals antieke klokken of oude serviezen. Deze dingen kunnen geweldige toevoegingen zijn om je huis te versieren. Gebruik ze gewoon zoals je dat deed op je trouwdag.

4. Trouwborden

Houd je trouwborden die nog in goede staat zijn. Je kunt de “Mr. & Mrs.” tekens boven je bed hangen als een zoete en persoonlijke toets aan je kamer. Heb je een leuk schoolbord, hang dit in de keuken als een memorybord!

Aankondigingsborden

5. Hangende lantaarns

Het gebruik van lantaarns is een vrij populaire keuze voor mensen die buiten bruiloften hebben. Je kunt deze lantaarns houden voor een aankomende feestdecoratie. Of, als je een achtertuin hebt, hang deze lichten dan om het sfeervol te maken.

6. Fairy lights

Dit type licht geeft direct een romantische sfeer; geweldig voor elke avond buiten bruiloft. Na je bruiloft kun je nog steeds fairy lights blijven gebruiken als kerstboomverlichting.

7. Oude koffers

Vintage koffers zijn goede versieringen voor zowel het bruiloftsfeest als je woonkamer. Stapel ze gewoon op grootte of willekeurig in een van de hoeken van uw kamer. Ze zullen je huiskamer meteen prachtig decoreren.

8. Vogelkooien

Hier is een ander favoriet decoratief artikel, vogelkooien. Ze zijn er in zoveel verschillende vormen en kleuren, dat je praktisch alles kunt inbrengen, van origami, kaarsen, kaarten of zelfs bloemen. Ze geven ook een mooi tintje aan je terras. Een andere keuze is om ze op je schoorsteenmantel boven de openhaard te plaatsen.

Plaats een reactie

Geef een reactie