Waar let je op bij het kiezen van een bruidsfotograaf?

Tips voor het boeken van een bruidsfotograaf

Het jawoord is gegeven, de ringen zijn uitgewisseld en het grote feest is gevierd! Jullie bruiloft was zo bijzonder, dat je ’t stiekum nog wel een keertje over zou willen doen. Dankzij een prachtige bruidsreportage kunnen jullie deze dag telkens weer opnieuw herbeleven. En met een professionele bruidsfotograaf zijn jullie ervan verzekerd dat alle belangrijke en unieke momenten in jullie album staan. En niet alleen dat: hij of zij weet deze momenten ook op een manier vast te leggen die weergeeft wie jullie zijn én die goed bij jullie persoonlijke stijl past. Wordt het een vintage-chic, of juist strak en modern? Ontdek welke stijl en welke fotograaf perfect bij jullie past door zo veel mogelijk foto’s te bekijken. Een bruidsreportage is een unieke gebeurtenis in jullie leven, die je vaak maar eenmaal maakt. Zorg ervoor dat je de juiste fotograaf vindt, die aan jullie wensen kan voldoen. 

Er zijn verschillende stijlen in bruidsfotografie, de meest voorkomende is de journalistieke, dit is een spontane reportage. De een wil een spontane bruidsreportage de andere een klassieke. .

Tips voor een bruidsreportage

Trouwfoto’s gaan een heel leven mee dus het is essentieel om de perfecte trouwfotograaf te kiezen die past bij jouw stijl en budget.

Stijl trouwreportage

Deze is vrij eenvoudig, vind je het soort werk dat de fotograaf maakt leuk? Tegenwoordig gebruiken trouwfotografen een overvloed aan stijlen om zichzelf te vermarkten. Van klassiek tot fusion, journalistiek voor schone kunsten. Maakt het uit dat je de ins en outs weet van hoe deze stijlen worden gedefinieerd? Maakt het uit dat je een fotograaf vindt die schiet in een stijl die je aantrekkelijk vindt? Absoluut. Wat is de beste stijl om te kiezen? Welnu, er is geen “beste” stijl op zich.
Uiteraard is stijl subjectief en wat je aantrekt tot de stijl van een bepaalde fotograaf is misschien niet het kopje koffie van iemand anders. Hoe verwarrend het ook klinkt, de fotograaf die je favoriete werk produceert, is misschien nog steeds niet de juiste fotograaf voor jullie. Het belangrijkste is dat terwijl je over het portfolio van fotografen kijkt het tegen je spreekt. De foto’s kunnen absoluut verbluffend zijn, maar als je kribbig wordt over het idee van jezelf en je verloofde in hetzelfde soort foto’s, kan het een goed idee zijn om te overwegen iets te zoeken dat beter aansluit bij je eigen persoonlijke stijl.Een ander ding om over na te denken bij het kiezen van je gewenste stijl is de tijdinvestering die elke stijl van je nodig heeft op je grote dag. Een fotojournalist heeft bijvoorbeeld heel weinig of geen tijd nodig gedurende de dag, zodat je je kunt mengen onder de gasten, champagne kunt drinken tot je er tevreden over bent. Natuurlijk komt deze extra tijd op de rekening. Terwijl je een prachtige selectie van opgenomen natuurfoto’s krijgt, krijg je misschien geen foto’s van een setfoto die een traditionele fotograaf krijgt terwijl hij je meeneemt voor de gebruikelijke namiddagfotoshoot. Het is altijd een goed idee om fotografen te vragen hoeveel tijd je nodig hebt om hun werk te produceren.

Stijl van de bruidsreportage

Elke stijl vereist een andere benadering, vaardigheden en soms de uitrusting van de fotograaf. Fotografie is net als veel andere beroepen waar je specialisten en generalisten hebt. Naar mijn mening wil je, als je fijne kunst huwelijksfotografie wilt, alleen praten met fotografen die gespecialiseerd zijn in die stijl, of tenminste een sterke competentie kunnen tonen voor de look die je zoekt. Als je op zoek bent naar een traditionele huwelijksfotograaf, hoef je niet te ver gaan zoeken.
Om een goede beslissing te nemen over de stijl en consistentie van een fotograaf binnen die stijl, moet je ervoor zorgen dat je volledige trouwreportags kunt bekijken, niet alleen een selectie van favorieten.
Als laatste punt, vergeet niet dat de stijl van de fotograaf zich ook uitstrekt tot de albums die ze aanbieden en het ontwerp en de lay-out van de albums. Wees voorzichtig met albumlay-outs die overdreven ontworpen lijken en elementen bevatten die misschien uit de mode zijn .

kosten trouwfotograaf

Er is tegenwoordig een trouwfotograaf voor elk budget, de kosten van de trouwfotograaf lopen sterk uiteen van € 500 tot ruim € 2500 voor de supersterren in de branche. Soms is het niet duidelijk waarom de ene fotograaf duurder is dan de andere, maar net als elke andere investering opletten met fotografen die je de wereld aanbieden voor heel weinig geld. Er is een goede prijs-kwaliteitverhouding, maar onthoud dat de fotograaf een heel belangrijk aspect is van je trouwdag met veel verantwoordelijkheid. Voor je gemoedsrust, als je budget het toelaat, is het de moeite waard om meer te betalen voor iemand met ervaring en een positieve staat van dienst. Zoals ze zeggen, als de taart eenmaal is gegeten en de jurk terug in de kast hangt, zullen je foto’s er generaties lang blijven

Over het algemeen is het een goed idee om alle stukjes die je verwacht te betalen op je trouwdag op te sommen en ze in volgorde van prioriteit te plaatsen. Als fotografie hoog op je lijst staat, dienovereenkomstig het budget. Als je een fotograaf hebt op de shortlist die iets boven je budget uitkomt, kijk dan onderaan de lijst om te zien of je iets anders kunt schrappen om het verschil te maken.
Het trouwalbum speelt een belangrijk deel van de investering bij professionele fotografen en om een goede reden. Albums met een hoger eind zijn gebouwd om een leven lang mee te gaan en daarna. Een goedkoop album kan na verloop van tijd verkleuren, kromtrekken of zelfs pagina’s kwijtraken. Een kwaliteitsalbum kan op de lange termijn extra kosten en mogelijk verdriet besparen.

Dus bezuinig niet op je bruidsreportage

Ga niet bezuinigen op het budget voor fotografie. Foto’s zijn een blijvende herinneringen van de dag, en zo veel stellen zijn overstuur en teleurgesteld omdat ze een goedkope fotograaf hebben gekozen die niet de emotie van de dag vastlegde en alle belangrijke momenten over het hoofd zag. Een professionele fotograaf zal ook hebben geïnvesteerd in het beste apparatuur, en zal er de tijd en moeite voor doen om ervoor te zorgen dat je trouwfoto’s ongelooflijk zijn, en dit omvat uren in de nabewerking om ze echt te doen glanzen. Goedkope fotografen zullen gewoon schieten en dit geeft vaak platte, saaie, onbewerkte foto’s. Je moet minstens 10% van je huwelijksbudget voor de fotografie opzij zetten, en ervoor zorgen dat je naar de portfolio’s van je potentiële fotografen kijkt en zelfs vragen om een volledige bruiloftreportage te zien om er zeker van te zijn dat ze niet alleen geluk hadden bij een paar shots.

Als je de fotograaf niet vóór de bruiloft ontmoet, neem je een risico, omdat je niet weet of het klikt. Deze persoon zal de hele dag bij jullie zijn, op de belangrijkste dag van jullie leven, dus het is van vitaal belang dat je je prettig voelt bij hen. Ook als je de fotograaf beter leert kennen , zullen ze meer emotioneel worden en investeren in de dag, Bruidsfotografen zijn niet alleen leveranciers, ze zijn een van de belangrijkste gasten op je bruiloft.

Een spontane bruidsreportage

Persoonlijkheid

Op de trouwdag zul je een groot deel van de dag de fotograaf zien, dus je wilt iemand die de sfeer aanvult. Je wilt ook dat iemand met wie omgaat je ook onderweg kan laten lachen. Als je het gevoel hebt dat de fotograaf helemaal voor zichzelf is of de dag te dominant zal zijn, is het misschien een goed idee om te blijven rondzoeken.
De persoonlijkheid van de fotograaf zal van invloed zijn op hoe jij en je gasten zich op uw gemak voelen. Een goede huwelijksfotograaf heeft een arsenaal aan technieken om het beste uit mensen te halen in een situatie waarin ze van nature ongemakkelijk of onzeker zijn. Dit heeft op zijn beurt een positief effect op de natuurlijkheid en kwaliteit van de foto’s.

Ervaring van fotograaf

Een ervaren huwelijksfotograaf brengt een element van kalmte met zich mee naar de bruiloft. Ze weten hoe ze mensen op hun gemak kunnen stellen, en kunnen omgaan met situaties die zich kunnen voordoen op een manier die een beginneling misschien niet heeft. Ze hebben tijd gehad om de vaardigheden te perfectioneren die nodig zijn om hun apparatuur te laten werken en om de ontwikkeling van de dag als hun broekzak te kennen. Een ervaren fotograaf heeft een gevoel voor timing en een mogelijkheid om kansen te zien die een amateur kan missen. Een ervaren huwelijksfotograaf zal precies weten waar hij zich moet positioneren voor de belangrijke momenten en ze op een creatieve manier vastleggen. Ervaring kan duur zijn, maar onder de verkeerde omstandigheden kan het van onschatbare waarde zijn.
Natuurlijk moeten ze allemaal ergens beginnen, elke trouwfotograaf moet ooit zijn eerste huwelijk schieten. Er is geen fotograaf die het zout waard is en die onvoorbereid een bruiloft tegemoet zou lopen en het risico loopt een puinhoop te maken van iemands speciale dag. Als je toevallig een vriend of familielid vraagt, of op zoek bent naar een fotograaf met weinig of geen huwelijkservaring, zorg er dan voor dat je je verwachtingen goed hebt besproken. Maak een lijst met foto’s die je wilt (met name groepsfoto’s en familiefoto’s) en geef dit aan je fotograaf ruim voor de bruiloft door. Het zou ook een goed idee zijn om de locaties met je fotograaf vóór de huwelijksdag te bezoeken.

Hoe belangrijk is de achtergrond?

Niet half zo belangrijk als het licht. Als je een geweldige achtergrond vindt in mooi licht (dus geen fel zonlicht), dan win je. Zou je een spits gezicht met een geweldige achtergrond of een foto willen waar je er absoluut ongelooflijk uit ziet? wees eerlijk, als je er verbluffend uitziet, kijkt niemand hoe dan ook naar de achtergrond! Een goede fotograaf weet dit en zorgt ervoor dat je er op elke foto goed uitziet.

Tips bij het kiezen van een bruidsfotograaf

Kies een fotograaf met foto’s in zijn portfolio die de manier waarop jullie je huwelijk willen onthouden, en vastleggen. Wil je bijvoorbeeld een fotograaf die een rechttoe rechtaan opname van de dag maakt of een fotograaf die de romantiek en band tussen jullie vastlegt? Of wat dacht je van alle details die je maandenlang hebt verzameld? Deze dingen kunnen gemakkelijk over het hoofd worden gezien. Maar probeer ook niet op prijs te kijken! Wanneer de budgetten krap zijn, is het gemakkelijk om te kijken naar de euro vóór het werk , talent en vaardigheid. Probeer onderzoek te doen naar fotografen die de vakjes visueel aanvullen en vervolgens beperken tot wat bij je budget past.

Zorg ervoor bij het plannen van je huwelijk dat, als de bruidsreportage op de dag van vandaag belangrijk voor je is, je voldoende tijd hebt voor de groepsfoto’s van de formele familie en vrienden, evenals portretten van jou en je man / vrouw. Deze foto’s zijn creatiever Neem de tijd en het is verstandig om met je fotograaf te overleggen hoe lang het kan duren. Ook is het vaak leuk om tijdens de bruiloft wat tijd vrij te maken om intieme foto’s te maken van alleen jou en je partner als jonggehuwden, weg van de drukte. Dit geeft je de tijd om te ademen en een beetje tijd samen door te brengen, terwijl jullie teruggaan naar al je familie en vrienden.

De prijs van de bruidsfotografen op deze pagina varieert sterk van 500€ tot 2000 € voor 6 uur. De meeste bruidsfotografen hebben een journalistieke varierende stijl. Wist je ook dat er meer vrouwelijke fotografen zijn! Misschien omdat ze meer romantiek hebben?

Een lijst van trouwfotografen in elke regio vindt je op de website trouwen-bruiloft.nl

Plaats een reactie

Geef een reactie