Tips voor het kiezen van een trouwfotograaf

Het kiezen van de juiste trouwfotograaf

Dus je hebt een jurk, trouwpak, bruidsboeket, bruidstaart en een goede deejee… maar wat is het enige dat een eeuwige herinnering aan je trouwdag blijft? Je foto’s zouden een mooi en tijdloos verslag moeten zijn van de belangrijkste dag van jullie leven en zouden elk bruidspaar moeten helpen de romantiek en opwinding opnieuw te beleven.

Het kiezen van een trouwfotograaf kan een ontmoedigend proces zijn, maar hopelijk zullen deze vijf tips je iets te overwegen geven bij het nemen van je beslissing.1 Beeldkwaliteit / stijl

De kwaliteit van het portfolio van een fotograaf moet het eerste zijn dat je aandacht trekt. Een goede fotograaf moet klanten een verscheidenheid aan stijlen kunnen bieden, de persoonlijkheden van de bruid en bruidegom kunnen vastleggen en het geluk en plezier van de dag kunnen vastleggen. Wees duidelijk welke stijl je wilt en zorg ervoor dat de fotograaf dit kan leveren.

Als jullie je aangetrokken voelen tot een bepaalde fotograaf, moet je vragen om hun bruidsreportages te bekijken (niet alleen de favorieten die zij op hun website kiezen!), Zodat je zelf kunt aanschouwen of de beeldkwaliteit en stijl consistent is.

Houd er rekening mee dat fotografen verschillende bewerkingstechnieken hebben. Als een foto zwaar is bewerkt, is de kans groot dat dit een veel voorkomend thema is binnen hun portfolio en is het meestal een poging om slechte kwaliteit te verbergen.

Bovenal moet de stijl van de foto’s iets zeggen over jullie als koppel. Of je nu op zoek bent naar ontspannen en informele fotografie of als je op zoek bent naar een meer avontuurlijke en eigentijdse stijl, zorg ervoor dat je goed je huiswerk maakt, en eerst goed rond kijkt.

2 Persoonlijkheid

Als bruid en bruidegom leg je veel vertrouwen in je trouwfotograaf. Om de beste beelden en een echt verslag van de belangrijkste dag van je leven te krijgen, is het noodzakelijk dat je je comfortabel en ontspannen voelt bij hun aanwezigheid.

Je kunt meestal binnen de eerste 5 minuten van het ontmoeten van iemand vertellen of je een klik voelt. Eerste indrukken zijn de sleutel en als je meteen een band hebt, ben je goed bezig. Als je je om welke reden dan ook ongemakkelijk voelt rond je fotograaf, zal dit heel duidelijk te zien zijn in je trouwfoto’s.

Denk ook aan je gasten. Als je trouwfotograaf aanspreekbaar, vriendelijk en nuchter is, zullen je gasten zich ook op hun gemak voelen, zodat de fotograaf kan opgaan in en de dag vastleggen zoals die zich natuurlijk voordoet in plaats van gedwongen en geposeerd.

Vergeet niet dat een echte glimlach onmogelijk is om te faken.

3 kosten

Dit kan vaak een beslissende factor zijn voor veel bruidsparenen hoewel het een essentieel element is, zou het niet de basis voor je beslissing moeten zijn. Hoge prijzen garanderen niet altijd de hoogste kwaliteit, maar ook een redelijke goedkope prijs staat niet altijd voor een lage kwaliteit.

Een fotograaf moet open zijn over zijn prijs bepaling en op jullie beurt moet je duidelijk zijn over je budget. Dus een duidelijke dialoog vanaf het begin zal dit oplossen.

Je fotograaf zou een verscheidenheid aan pakketten moeten aanbieden die voor iedereen geschikt zijn en altijd flexibel moeten zijn met prijzen en wat er in elk pakket zit. Je fotograaf biedt een service en elk paar heeft andere verwachtingen en vereisten, dus zorg ervoor dat je fotograaf een pakket kan samenstellen dat aan jullie behoeften voldoet.

Onthoud altijd dat je naar eventuele verborgen extra’s moet vragen. Sommige fotografen vragen extra kosten voor bewerking, btw, het maken van illustraties voor een album of reiskosten. Je moet er altijd voor zorgen dat alle kosten in een offerte worden vermeld voordat jullie een contractuele overeenkomst aangaan.

4 Ervaring

De ervaring van een fotograaf zal een grote rol spelen in de organisatie en structuur van de dag. Ik ben er zeker van dat veel fotografen het ermee eens zullen zijn dat ze vaak de rol van coördinator, fotograaf, ceremoniemeester en kinderentertainer hebben gespeeld. Het maken van de foto’s is slechts een klein onderdeel van het zijn van een bruidsfotograaf en zonder de nodige ervaring en het vermogen om onder constante druk te presteren, kunnen belangrijke momenten gemakkelijk worden gemist.

Probeer ook een fotograaf te kiezen die al op uw trouwlocatie heeft gewerkt. Dit is geen noodzaak, maar de fotograaf die al op de locatie is geweest, kent meestal de favoriete plekjes. Het is ook een goed idee voor de fotograaf om met de eigenaar van de locatie te overleggen om ervoor te zorgen dat iedereen duidelijk is op de agenda van de dag van begin tot eind.

Zorg ervoor dat je je vraagt ​​hoeveel bruiloften ze hebben gefotografeert!. Dit betekent niet dat ze minder goed in staat zijn als ze maar korte tijd bruidsfotograaf zijn, maar wel om je een goed idee te geven van de ervaring die ze hebben opgedaan. Evenzo, als een fotograaf al jaren in het vak zit en ervaring heeft in overvloed, wil je misschien controleren of hun stijl met de tijd is meegegaan en aan de verwachtingen van een moderne bruid en bruidegom voldoet.

5 Aanbevelingen

Veel fotografen hebben aanbevelingen van eerdere klanten en van mond tot mond reclame. Als je vrienden en familie tevreden zijn geweest met de kwaliteit van de service en het werk van een bepaalde fotograaf, dan is de kans groot dat jullie dat ook zijn. Nogmaals, dit zou niet de belangrijkste reden moeten zijn voor jullie keuze , maar zou misschien wel het laatste stukje van de legpuzzel kunnen zijn.

Praat met je vrienden over hun ervaringen van hun trouwfotograaf en probeer gebruik te maken van tips en advies van degenen die hun eigen bruiloften hebben georganiseerd. Een goede fotograaf kan je op verzoek altijd een getuigenis van eerdere klanten geven of je zelfs contactgegevens geven als je het rechtstreeks van hen wilt horen.

Kortom, Elk punt is even belangrijk bij het kiezen van de juiste trouwfotograaf. Een combinatie van al deze factoren kan worden gebruikt als basis voor jullie beslissing. Elk bruidspaar wil nog jarenlang genieten van de mooiste beelden van hun trouwdag.

Hier vindt u een lijst van trouwfotografen per regio

Plaats een reactie

Geef een reactie