Tips en trends voor je bruidsboeket

Bruidsboeket

Ook in bruidsboeketten zie we volop trends, het ene jaar kan het boeket niet groot genoeg zijn, het andere jaar zien we weer de kleine biedermeiers, en dit jaar de handgebonden boeketjes. Maar kies vooral wat bij je past, qua kleur en stijl, we geven je enkele leuke tips en trends voor je bruidsboeket en bruidswerk.  • Felle kleuren: zijn helemaal in, zoals fel roze, oranje, en knalpaarse decoraties. Wanneer je de rest van de aankleding in een rustige kleur houdt, zullen deze bloemen en versieringen de blikvangers worden
  • Bling bling: Het zijn niet alleen sieraden die je draagt, tegenwoordig zie je van allerlei mooie pareltje, vlindertjes, strijes en steentjes terugkomen in je boeket. Ook kan je een oud souvernier in je bruidsboeket laten verwerken.
  • Exotische boeketten: Steeds meer zie je dat het bruidsboeket ingepakt wordt in mooie exotische grote bladeren, zoals een banananblad. Of kies eens voor een bruidsboeket met een enkele stengel, zoals één orchideetak, strelitzia, of een grote gerbera.
  • Less is more: Denk eens aan een simpel bosje tulpen, verpakt in mooie tule, of een bijeengeplukt boeket met veldbloemen. Alles ligt een beetje aan de stijl waarin je trouwt, bij een sissyjurk hoort natuurlijk een traditioneel watervalboeket, of biedemijer. Ben je een Bohemian bruid, zal een veldboeket mer op zijn plaats zijn.
  • Kleuren: Kies voor een boeket dat uit een schakering van één kleur bestaat zoals fuchiaroze, zalmroze, dieproze, deze kleuren hoeven niet te vloeken zoals je zult denken, maar kunnen tesamen juist voor een heel trendy effect zorgen.

Bruidsboeket bij trouwjurk

Probeer je bruidsboeket bij je trouwjurk te kiezen

Als je je bloemist ontmoet voor een overleg voor je bruidsboeket, vergeet niet om een foto van je trouwjurk mee te brengen. Het ontwerp van een boeket hangt volledig af van de stijl, vorm en detail van je jurk. Ik vind de sleutel tot het beste boeket ontwerp dat het je niet verdrinkt, het silhouet van de jurk niet verbergt, of de lijn onbalans maakt.

Bruidsboeket tips en trends

Kies de vorm en de grootte van je boeket zorgvuldig

Kies niet voor een achtervolgend boeket als de nadruk van je jurk op de rok ligt, maar als je een lange sleep of drukte hebt aan de achterkant van je jurk, wil je het uiterlijk evenwichtiger maken met een meer dramatisch boeket. Verberg je taille niet omdat dit waarschijnlijk je smalste onderdeel is, dus zorg ervoor dat het boeket veel smaller is dan je taille.Terwijl de mode in boeketten steeds verandert, is het belangrijk dat het met je jurk meewerkt, maar niet dat je in je boeket verdrinkt of de mooie details van je jurk verbergt.

Ontdek welke bloemen in het seizoen er zijn op je trouwdag

Sommige bloemen zijn gewoonlijk niet beschikbaar op bepaalde tijden van het jaar (of zijn erg duur), dus zorg ervoor dat je dit in aanmerking neemt bij het kiezen van welke bloemen in je boeket moeten worden opgenomen.

Bepaal de exacte kleur van uw trouwjurk

Kleur is belangrijk, vooral met wit, ivoor en crème. Er zijn zo veel verschillende tinten, je bloemist kan het juiste type bloem aanraden om goed mee te werken met de exacte kleur van je jurk, en om je bruidsmeisje’s jurken te laten matchen, vergeet niet om stalen of foto’s te nemen als je ze hebt.

Als je jurk is gemaakt of veranderd, vraag dan de kleermaker om extra materiaal, die de bloemist kan gebruiken om de stengels van je boeket mee te omwikkelen, dan heb je de perfecte match.

Maak het persoonlijk

Probeer bloemen op te nemen die een persoonlijke betekenis hebben voor jullie, of een ander familielid. Als je een familie erfgoed hebt, zoals een antieke broche, een bedeltje of iets anders om in je iets oud, nieuw, geleend en blauw te verwerken, vraag dan je bloemist om het in de top van de stengels toe te voegen aan het band. Bijzondere broches zijn fantastisch en zijn een mooie manier om het handvat af te maken.

Handgebonden bruidsboeket

Hoe houd je een bruidsboeket vast?

Wanneer je nerveus bent op je bruiloft, en je boeket voor het eerst vasthoudt, houden de meeste bruiden hun boeket met twee handen vast en dragen het vrij hoog, wat onmiddellijk de schouders neerhaalt. Dit heeft geen neiging om een mooie foto te maken, vooral niet als je een strapless jurk draagt.

Houd je boeket in één hand en onder je heup, iets van je jurk, zodat je het silhouet van je jurk kunt zien. Dit zal je ontspannen en je schouders zullen rechtop staan, dit verbetert je houding en het creëren van de beste houding voor uw fotograaf! Houd er ook rekening mee dat je boeket echt comfortabel moet zijn om vast te houden, dus kies niet voor iets dat ongemakkelijk is om te dragen.

Wat kost een bruidsboeket

Afhankelijk van wat voor boeket je kiest zal de prijs bepalen. Wil je een biedermeier op draad gemaakt met stephanothis, rozen, of lelietjes van dalen, zal je zeker 200 euries voor je boeketje kwijt zijn. Neem je een handgebonden boekt met bloemen die op het moment vooradig zijn kan je voor 40 € een zeer leuk bruidsboeket hebben.

Maak het plaatje perfect

Foto’s van je boeket zijn prachtig, zorg dat je je fotograaf wat close-up fot’s van je boeket maakt. Boeketten fotograferen altijd bijzonder goed. Maar zet ook af en toe je boeketje aan de kant. Wanneer je klaar bent om de bruidstaart aan te snijden, zorg dan dat je een prachtfoto van alleen je bruidstaart hebt. Geniet van je mooie boeket en onthoud dat je het niet moet gooien, je kan het altijd behouden!

Decorties met bloemen

Decoraties met Bloemen

Bij een trouwerij hoort natuurlijk niet alleen een bruidsboeket, maar nog veel meer bruidsbloemen. Denk eens aan de decoraties van b.v. de trouwlocatie, gemeentehuis, kerk, en de feestzaal. het allermooiste is als alles op elkaar afgestemd is. Tegewoordig kan je van alle soorten decoratiematerialen huren om zo je feestzaal helemaal op te pimpen. En dit alles combineer je met seisoensgebonden bloemen. Denk in de herfst aan chrysanten hortensia’s lelies etc. De zomer brengt natuurlijk tal van soorten bloemen mee, en alle soorten zijn er dan ook te kust en te keur. Het voorjaar leent zich weer prima voor bloesemtakken, tulpen, narcissen, lisse. Kortom met bloemen en decoraties geef je je trouwlocaties meer sfeer, en een persoonlijk tintje.

Autoversiering

De autoversiering is onmisbaar. Maar er bestaat veel meer als het grote traditionele boeket op de auto. Vaak zijn tule en linten een mooier alternatief. Je hebt minder bloemen nodig en het staat oh zo leuk. Geef ook de volgauto’s een tule strik aan de antenne. Je hoeft het bruidsboeket natuurlijk niet perse op de motorkap te maken, maar aan de zijkanten van de auto is ook geweldig. Gebruik dan een lint aan de hele zijkant waarop de bloemen bevestigd zijn. Zo zie je aan dit voorbeeld dat je maar een paar rozen nodig hebt om iets geweldigs te maken. En je kan het makkelijk zelf maken, dit scheelt je enorm veel geld.

Decoraties ceremonie

Decoraties trouwlocatie

De huwelijksplechtigheid is het moment dat je niet snel meer vergeet. Er zullen op deze locatie ook tal van foto’s worden gemaakt. Trouw je in de kerk of het gemeente huis kan je deze locatie al op een vrij simpele manier leuk aankleden. Hang aan iedere eerste stoel van de rij, dus van het gangpad een trosje bloemen aan iedere stoel. Wil je niet teveel geld uitgeven gebruik dan mooie tule linten met een beetje gipskruid gecombineerd. Ook hortensia’s zijn een mooie aankleding en vaak pluk je deze in je eigen tuin, of heeft iemand in de familie deze in overvloed. Je kan ook ruim van te voren lege blikken sparen of glazen potjes, deze bevestig je dan met een leuk lint aan de stoelen gevuld met bloemen naar keuze

Voor de leukste tips voor je bruidsboeket alle kleuren stijlen en soorten vind je op trouwen-bruiloft.nl

Plaats een reactie

Geef een reactie