Een bruidstaart nodig? Wat kost dat?

Wat kost een bruidstaart

Iedereen is dol op taart, en zeker op je trouwdag wil je de mooiste bruidstaart hebben. Maar wat kost dat? Een bruidstaart is niet goedkoop, maar vergeet niet dat er ook veel arbeid in zit. Toch moet je goed overwegen wat voor taart je wilt, en waar je hem koopt.De kosten van een bruidstaart

Een bruidstaart kost gemiddeld 5€ p.p, maar je hebt er ook van 3 € en zelfs van 13€ p.p. Dit alles heeft te maken met de arbeid. Wil je een torenhoge taart met suikerbloemen, en veel applicaties, ja dan kun je rekenen op 13€ p.p. Wil je een taart met botercreme, en een paar leuke marsepeinen applicaties dan zit je tussen de 4 en 5 €. Dan heb je nog de professionele taartenbakkers, en de hobby bakkers, dit scheelt ook enorm in prijs. Dus het is aan jou wat voor bruidstaart je wil, en wat het budget toelaat.

De keuze van de locatie kan de esthetische en ontwerpdetails van de bruidstaart echt beïnvloeden: delicaat roomijs is niet bestand tegen de hitte als de stevigere fondant tijdens een zomerse bruiloft in de buitenlucht, dus als je eenmaal de locatie hebt gevonden, begin dan rond te shoppen voor je bakker.

Zoek je bakker.

Mond op mond is de perfecte manier om een taartspecialist te vinden, maar ook het bijwonen van trouwbeurzen. Bruidsparen hebben hier de mogelijkheid om lokale taartspecialisten te ontmoeten en je kan de taart zien en te proeven zonder zich te moeten binden aan een privéconsultatie.

Social media.

Zoals zoveel creatievelingen, posten de meeste bruidsbakkers de taarten in realtime via sociale media, zodat bruiden een goed beeld krijgen het werk, en de soorten taarten waarin ze gespecialiseerd zijn. Laat je echter niet alleen leiden door de zwijgzame beelden. Zoek online beoordelingen.Kijk wat voor stijl bruidstaart je wilt.

Sommige bakkers zijn zeer gespecialiseerd en anderen bieden een veel grotere verscheidenheid aan stijlen. Sommige zijn gespecialiseerd in fondantaarten met een moderne esthetiek. Andere weer in botercreme of rustiek gebak, maar er zijn ook bakkers die uitsluitend met botercrème werken. Let tijdens het verkennen en verzamelen van taartafbeeldingen op de stijlen die je aanspreken. Curieus? Geometrische? Romantisch? Rustiek? Glamorous?

Zodra je je zoekopdracht hebt beperkt tot twee of drie bakkers, begint de taartreis! Voordat je zelfs maar aan roze orchideeën, of zonnebloemen denkt, zal je bakker de details zoals trouwdatum, locatie en geschat aantal personen willen weten. En vergeet niet dat een simpele bruidstaart ook heel lekker en mooi kan zijn.

bruidstaarten

Overweeg de kosten.

De kosten van een bruidstaart worden bepaald door het aantal benodigde porties en de complexiteit van het ontwerp. Suikerbloemen kunnen de kosten drastisch verhogen, omdat ze handgemaakt, tijdrovend en dus duur zijn. Hier zijn verschillende oplossingen voor , waaronder het gebruik van echte bloemen of met een of twee opvallende suikerbloemaccenten. Een groot deel van het werk is om een bruidspaar te helpen bij het bepalen van het budgett. Een goede cake-ontwerper zal nuttige suggesties doen om je budget op peil te houden, terwijl het nog steeds aan de esthetische behoeften voldoet.

Raak geïnspireerd.

Je algehele huwelijksstijl kan het ontwerpproces een kickstart geven met je taartspecialist, maar stop daar niet. Stemmingsborden, afbeeldingen van taarten waar je van houdt, je palet met kleuren, je jurk, al deze elementen zorgen ervoor dat de taartontwerpwielen in beweging komen.

Wees onverschrokken met smaken.

Sommige bakkers brengen extra kosten in rekening voor zogenaamde premium smaken en vullingen, zorg ervoor dat je tijdens je proeverij kostenupgrades vaststelt, zodat je niet wordt geraakt met verrassingstoeslagen. Waarom kiezen voor vanille, chocolade of aardbei, als er ook praline en hazelnootcake is met chocolademousse en een beetje mousserende karamel? Je taart moet zowel mooi als heerlijk zijn: kies geen smaken waarvan je denkt dat iedereen ze lekker vindt, kies de smaken die je lekker vindt. Vergeet niet dat het jouw bruiloft is en dit is jouw taart.

Bruidstaart suikerpapier

Suikerpapier

Vraag aan je taartspecilalist of hij leuke bloemen kan maken van suikerpapier, dit is relatief goedkoop, en er kunnen leuke dingen van gemaakt worden.

Dit soort bloemen zijn te realiseren met suikerpapier.

Suikerbloemen

Zoals je ziet is er veel werk aan om rozen en of bloemen te maken van suiker, dit zijn de grootste kosten aan een bruidstaart. Het kan tussen 30 minuten en 2 uur duren om slechts één mooie replica van suiker te maken Kies daarom voor echte bloemen, dat is echt een kostenbesparing.

Bruidstaart suiker rozen

Alternatieven voor de bruidstaart

Maar misschien ben je geen fan van cake. Of misschien houd je zo veel van cake dat je niet één type kunt kiezen.Wat de reden ook is, bruidsparen kijken tegenwoordig verder dan de traditionele bruidstaart!. Hier drie opties waar we van houden.

Naakte Taarten

Een andere manier om geld te besparen op de taart is om het glazuur over te slaan.We noemen ze naakt gebak, en ze zijn eigenlijk een hete trend, plus ze zijn praktisch.Kies voor een heerlijke vruchtentaart, stapels cake, met banketbakkersroom, versierd met de mooiste vruchten en bloemen. Zeker voor een zomer bruiloft heerlijk, maar ook in de winter overgoten met de lekkerste chocolade.

Naked bruidstaarten

Donut bruidstaart

Wie houd er niet van donuts, ze zijn er in alle smaken, en redelijk goedkoop. Bouw je eigen donut toren, en je hebt een geweldige bruidstaart. Wil je toch eerst een taart samen aansnijden, laat je bakker dan een klein bruidstaartje maken van 5 donuts.

Donuts bruidstaart

Cupcakes

Cupcakes zijn een leuk alternatief voor een bruidstaart. En ze hebben een echt voordeel als het gaat om kieskeurige eters! Je kunt een breed scala aan smaken mixen en matchen, zodat er voor elk wat wils is. Nog een pluspunt! Cupcaktorens zijn een prachtig decor, en helemaal geweldig als je een desserttable hebt. Het is ook perfect om iets samenhangend te maken met het algemene thema van je bruiloft.

Cupcakes

Bruidstaart van macarons

Macarons heerlijk zijn ze en in veel kleuren te verkrijgen. je kan je toren in één kleur houden, maar ook een mooie mix maken van bijvoorbeeld verschillende tinten roze.

Bruidstaart met Macarons

Dessert shots

Deze heerlijke lekkernijen zijn net zo mooi als heerlijk! Kies variëteiten als aardbeien, cake, chocolademousse, cheesecake, key limo taart … elk dessert dat je wenst kan worden omgezet in een dessert shot. Maak een indrukwekkend arrangement van dessertshots op een bijzettafeltje met 3 of 4 soorten. De gasten zullen genieten van hoe gemakkelijk ze zijn om te eten tijdens het lopen in vergelijking met een plakje cake op een bord.

Dessert shots bruidstaart

Plaats een reactie

Geef een reactie