De leukste gratis apps

De leukste gratis apps

Wat zijn Apps?

Apps zijn programmaatjes voor de iPhone, iPad, PDA’s met Android en de BlackBerry.De iPhone is een door Apple ontwikkelde mobiele telefoon. Naast bellen en sms-en kun je met de iPhone internetten, e-mailen, fotograferen en navigeren. De programmaatjes (applicatie’s) die je voor deze telefoon kunt krijgen kun je vergelijken met programma’s op je computer. De lijst met Apps in enorm. Van Appie, de App van AH, via Buitenradar en Apps van nieuwssites tot Apps voor je documenten, foto’s en games. Apps download je vaak gratis via een Appstore. Minimaal vijftien miljoen iPhone gebruikers hebben inmiddels samen al meer dan één miljard Apps gedownload. Elke dag komen er tientallen nieuwe programma’s en nieuwe gebruikers bij.Wat kun je met een App?

Met een App kun je niet, zoals op internet heen en weer browsen. Een App is gemaakt voor één specifieke taak of het verkrijgen van een bepaalde set aan informatie. Elke informatiebron of mogelijkheid heeft zijn eigen App. Zo zijn er Apps voor bv. treininformatie, radiostations, je Hyves enz. Je zult dus steeds opnieuw een App moeten downloaden wanneer je geïnteresseerd ben in een bepaalde informatievoorziening of mogelijkheid. Apps hebben niet veel geheugen nodig, dus je kunt zoveel Apps installeren als je wilt.Wat kost een App?

Het downloaden van de App zelf is vaak gratis omdat het een mooie tool is voor bedrijven om zich meer zichtbaar te maken of hun klanten meer te kunnen bieden. Maar er zijn ook Apps die worden aangeboden door App Developers. Zij brengen een bedrag in rekening. Ook worden er datakosten in rekening gebracht omdat Apps alleen werken via een internetverbinding. Sommige Apps downloaden alleen info wanneer je de betreffende App op je mobiel opent of ververst. Maar anderen staan continu ‘aan’ ook al kijk je niet. Dan kunnen de datakosten flink oplopen. Je kunt je kosten beheren door de Apps uit te zetten als je deze niet nodig hebt, al werkt dit niet bij elke App. Daarnaast bieden veel providers een all-in-one data-abonnement aan zodat de kosten overzichtelijk blijven.Gratis Apps

Appie

De eigen app van Albert Heijn. Met deze app kunnen klanten een boodschappenlijstje maken, recepten opzoeken en nog veel meer. Wanneer een boodschappenlijstje gemaakt is kan deze app zelfs je boodschappen sorteren op basis van de looproute van jouw Albert Heijn in de buurt!

Gratis Appie downloaden voor Iphone

Gratis downloaden voor android

Viber

Is net als Skype een gratis app waarmee je via wifi of 3G kunt bellen met andere gebruikers. Voip (voice over ip) gesprekken via wifi zijn natuurlijk gratis en over 3G hangt af van je datalimiet. Viber is eenvoudiger dan Skype en je kunt bellen en sms’en met andere Viber-gebruikers.

Download Viber voor Iphone en Android

Evernote

Evernote is het ultieme digitale notitieboekje. Maak aantekeningen, bewaar foto’s, spreek tekst in, onthoud ideeën, voeg websites toe en nog veel meer. Alles wat je tegenkomt en wilt onthouden kun je opslaan in Evernote. En alles wat je bewaart via je telefoon wordt ook weer gesynchroniseerd met je pc of tablet. Ten slotte kun je je notities delen met vrienden via Facebook en Twitter.

Download App voor iphone en I Ipod toch

Hoe download ik Apps

via I Tunes.

Installeer iTunes

Zorg ervoor dat het programma iTunes op je computer staat. Het is gratis te downloaden bij Apple , zowel voor Apple-computers als voor Windows pc’s.
Dit programma staat altijd al op je iPhone of iPod.

Wat is itunes

Tunes is een gratis programma voor Mac en pc. Je kunt er je digitale muziek en video’s mee op je computer ordenen en afspelen. Het houdt al je media up-to-date. Bovendien is het een winkel op je computer, iPod touch, iPhone en iPad waar je alles kunt krijgen wat je nodig hebt. Overal. Altijd.

Handige apps

Deezer (iOS, Android)

Deze dienst voor het streamen van muziek is, met zijn muziekbibliotheek van ruim 25 miljoen nummers, een sterk alternatief voor Spotify. Ook verkrijgbaar voor Andriod

ViewRanger (iOS, Android)

ViewRanger is een fijne en erg complete app voor het plannen van routes door de natuur of stad. Je kunt verschillende kaarten gratis gebruiken, waaronder de redelijk gedetailleerde OpenStreetMap.

CloudMagic (iOS, Android)

CloudMagic is een reizende ster als het gaat om e-mailapps, met dank aan de sterke interface en brede ondersteuning van e-mailaccounts (onder meer Gmail, Exchange, Yahoo, iCloud en imap). Je kunt tot vijf accounts toevoegen die een universele inbox krijgen. Onderscheidend is de sterke zoekfunctie, waarmee je in één keer al je mailboxen kunt doorzoeken.

Duolingo (iOS, Android, Windows Phone)

Wil je een vreemde taal leren lezen, schrijven en spreken dan is Duolingo een aanrader. Je kunt leren via de browser maar ook met deze iPhone- en iPad-app, die in 2013 door Apple werd uitgeroepen tot app van het jaar.

Waze (iOS, Android, Windows Phone)

Waze behoort tot de populairste navigatie-apps voor Android. Dat zal deels komen omdat het volledig gratis is. Maar ook de kwaliteit en functies worden geprezen. Wat Waze zo krachtig maakt, is een rijke community van mede(weg)gebruikers. Op basis daarvan kan het een optimale route berekenen en een gewijzigde route voorstellen bij drukte onderweg, waarbij je direct de tijdsbesparing en de nieuwe geschatte aankomsttijd door krijgt.

Telegram HD (iOS, Android)

Je kunt met Telegram HD een privégesprek voeren waarbij niets op de servers wordt bewaard. Ook kun je aangeven dat een bericht automatisch moet worden verwijderd, minimaal 2 seconden en maximaal 1 week nadat het is gelezen. Nog een pluspunt is de mogelijkheid grote bestanden te versturen. Het is gekoppeld aan een telefoonnummer, maar een eenvoudig toestel waarop je het (eenmalige) verificatiebericht per sms kunt ontvangen is al voldoende.

NS Reisplanner Xtra (iOS, Android)

De meest recente versie van de officiële treinreisplanner van de NS is behoorlijk gewijzigd, en zeker ten goede. De app is nu een stuk completer en werkt bovendien inmiddels ook op de iPad. Hoewel de meeste mensen hem onderweg op de smartphone zullen gebruiken, was dit toch één van de meest gevraagde uitbreidingen.

Fotor (iOS, Android)

Fotor is een gebruiksvriendelijke app voor het bewerken van foto’s. Natuurlijk kun je uitgebreidere software vinden, maar Fotor is allerminst beperkt en zelfs ideaal te noemen voor snelle bewerkingen of het maken van fotocollages. Bij het bewerken van foto’s bereik je de verschillende onderdelen zoals Scenes, Edit, Crop, Effects, Borders en Text via de knoppenbalk geheel rechts.

Plaats een reactie

Geef een reactie