Gebruik deze tips bij het inrichten van je slaapkamer 

Gebruik deze tips bij het inrichten van je slaapkamer 

Ben je op zoek naar mogelijkheden om het interieur in de slaapkamer te veranderen? Dit artikel biedt je enkele handige tips, die je helpen de slaapkamer op een sfeervolle, warme manier in te richten. Dit gaat verder dan het gebruik van een luxe boxpring of bijvoorbeeld een fraaie landelijk ogende kledingkast. Denk ook na over het beddengoed en de lampen die je in deze ruimte gebruikt; de verschillende elementen moeten op elkaar aansluiten om te kunnen voorkomen dat de slaapkamer een rommelige uitstraling krijgt.

Basisbehoeften in een slaapkamer

Een slaapkamer moet de basis bieden voor een goede nachtrust. Alleen dan heb je voldoende energie om de volgende dag met frisse moed aan het werk of de studie te kunnen gaan. Zorg voor een comfortabel bed, kies voor rolgordijnen op maat passend bij het formaat raam wat je hebt en maak gebruik van horren. Je wilt de ruimte kunnen ventileren zonder last te hebben van muggen, je wilt dat het hier ook in de zomer volledig donker is en je wilt ’s ochtends geen last hebben van een stijve rug of nek.

Kies voor het gebruik van natuurlijke materialen

Kleed de slaapkamer aan met elementen van natuurlijke materialen. Denk bijvoorbeeld aan een klein houten dressoir, waarop je een kandelaar of bijvoorbeeld een klein plantje kunt plaatsen. Of ga voor een fraai beeld van marmer of een ander type natuursteen, dat je in de vensterbank of op het nachtkastje naast het bed plaatst. Natuurlijke materialen geven een ruimte niet alleen een smaakvolle, warme uitstraling; ze stralen van nature ook veel rust uit. Precies wat je nodig hebt in de slaapkamer!

Combineer verschillende soorten verlichting met elkaar

Ook onmisbaar in de slaapkamer is de verlichting. In de ochtend wens je een helder en wit licht om je outfit voor de dag uit te kunnen zoeken. Daar waar je de lamp in de avond iets wilt kunnen dempen, om zo een sfeervolle setting te creëren. Maak gebruik van verschillende soorten verlichting in deze kamer. Populair is de combinatie van lampen met een dimmer aan de wand. Bij slimme led lampen dim je ze via een app op je telefoon.

Onderscheid wordt gemaakt tussen basisverlichting, accentverlichting en functionele verlichting. Vaak kiest men in de slaapkamer voor de basisverlichting die je in de ochtend gebruikt en functionele verlichting voor de avonduren. Functionele verlichting maakt dat je in de avond nog een boekje of tijdschrift kunt lezen, zonder je partner hierbij te hinderen in diens poging om in slaap te komen.

Plaats een reactie

Geef een reactie