De mooiste vakantiebestemmingen in Tunesië

Tunesië

Tunesië al jarenlang een favoriet van veel vakantiegangers. Wat zijn de mooiste vakantie bestemmingen? Tunesië heeft genoeg geschiedenis en prachtige natuurlijke schoonheid. Met een zwoele, met zand omzoomde Middellandse Zeekust, geurende met jasmijn en zeewind, en waar de vis op uw bord altijd vers is, is Tunesië het belangrijkste gebied voor een ongecompliceerde zon en zee vakantie. Maar achter de stranden is het een spannende, ondergewaardeerde bestemming waar verschillende culturen en ongelooflijke uitersten van kuststroken met landschapsbomen langs de kust, Saharaanse zandzeeën in het zuiden, in slechts een paar dagen kunnen worden verkend.
Tunesische mensen zijn vriendelijk en aardig. Ze aarzelen niet om advies of hulp te bieden waar je ook gaat. Je ziet nooit dat ze in een haast zijn, er lijkt altijd genoeg tijd te zijn voor alles De officiële taal is Arabisch, maar de meeste inwoners zijn tweetalig in het Arabisch en het Frans . Engels is minder gebruikelijk.

Het is een Arabisch land dat elementen van de Franse cultuur vermengt met aromatische oosterse invloeden, gooit zich in tijdloze scènes van geitenhoeder en grotwoning en mengt zich in een zuidelijke rok van Saharan zand. Dat alles in een land dat nauwelijks meer is dan 480 km, van noord naar zuid.
Tunesië biedt het hele jaar door zon. De kust is bezaaid met resorts en staat onder invloed van een aangenaam mediterraan klimaat gekenmerkt door warme en zonnige dagen.

Het blauw van de Middellandse Zee, de hitte van Noord-Afrika … Tunesië heeft zoveel te bieden.

Tunis

Tips en Informatie

Tunesië grenst aan Algerije, Libië en aan de Middellandse Zee. Tunesië kent grote klimaatverschillen en een landschap dat varieert van vruchtbare kustvlakten en olijfbomen tot oases en zandduinen. Tunesie kent mooie zandstranden en heeft het hele jaar door een prachtig zonnig klimaat. Souks zijn markten, die van oorsprong gespecialiseerd waren in 1 product, zijn gebouwd in de 13e eeuw. Je hebt in Tunis bijvoorbeeld de parfummakersmarkt, stoffenmarkt, markt voor de vrouwen enz. Op deze souks moet je zeker afdingen! De taxi`s in kleine en grote steden zijn goedkoop en handig. De kleur van de taxi is altijd geel. De prijzen van het huren van een auto variëren, je kunt onderhandelen over de prijs. Het prijsniveau in Tunesië ligt een stuk lager dan in Nederland. De munteenheid is de Tunesische Dinar. Tunesië heeft 9 internationale luchthavens; o.a. in Djerba, Tunis, Monastir, Tozeur, Tabarka en Sfax. De vlucht van Amsterdam naar Tunis of Monastir duurt ruim 2,5 uur. Populaire vakantiebestemmingen zijn: Sousse, Djerba, Hammamet, Port el Kantaoui, Mahdia, Monastir, Nabeul.Beste tijd voor vakantie

De beste tijd voor een vakantie aan zee is september en oktober als het weer aangenaam is en de zee nog steeds warm is. Als u op weg bent naar Tunesië voor sightseeing, dan zijn april en mei perfect.

Wat te bezichtigen

Als je door Tunesië reist, kun je het oude gedeelte van Hammamet overwegen, waar smalle straatjes met ijssalons en patisserieën uit de buurt van de zee lopen, of Sousse, de tweede stad aan het strand en de haven met een oude medina (Markt) als kern.
De oude, ommuurde stadscentra of medina’s (met name in Tunis en Sousse) zijn autovrije labyrinten waar nog steeds mensen wonen en smeden, timmermannen en leerlooiers nog steeds werken.
Hun steegjes zijn bezaaid met hamams, moskeeën en madrassa’s, en er zal meestal een toren zijn om te beklimmen voor een geweldig uitzicht, vaak met een aangrenzend café .
Bij de ingangen van deze medina’s is een wirwar van steegjes omzoomd met kraampjes op kraam met leer, tapijten, glas, zijde, brokaat, houtsnijwerk en parfum, en verstopt met zo’n vloed van de mensen dat je vreest dat je er nooit meer uitkomt.
Maar vaak als je daar rondloopt komt er Iemand komt naar je toe, houdt je in gesprek, lijkt oprecht geïnteresseerd in wie je bent en geeft je vervolgens een “tip” over een zeer interessante tentoonstelling in een van de mooiste paleizen van de medina.

“Snel”, zullen ze zeggen: “Ik breng je erheen voordat het sluit …” en het blijkt gewoon weer een tapijtwinkel vol hongerige verkopers te zijn.
Dit is een land van afdingen! Vaste prijzen zijn zeldzaam, en worden gewantrouwd. Dat is prima als je een local bent, omdat je al weet wat alles kost.
Voor de bezoeker is er een smerig gevoel dat je wordt misbruikt en hoge prijzen betaalt, zelfs als dat meestal niet het geval is. Dus vergeet niet af te dingen, begin met de helft!!!

Sahara

Sahara

Tunesië’s uitgestrekte Sahara beslaat een groot deel van het binnenland van het land, en de mooiste hoek van de woestijn is het veld van zandduinen dat bekend staat als de Grand Erg Oriental . Deze poëtisch mooie duinen zijn een surrealistisch en prachtig landschap, gevormd door het altijd veranderende woestijnzand. Voor veel bezoekers is dit een speeltuin voor het rijden met duinbuggy’s en kamelen, maar niets is eenvoudiger dan het zitten bovenop een van deze gigantische zandbergen en het kijken naar de zonsondergang.
De Sahara is toegankelijk in Tunesië, en sinds “Star Wars” de plaats op de filmkaart heeft gezet, is hier veel gefilmd.

De oasisteden Douz en Tozeur hebben grote hotelzones toegevoegd. Bezoekers komen met de buslading, maken een kameel rit, bezoeken de filmsets en vertrekken.De dadelpalmen die ooit het hart van de oase economie vormden, zijn gekapt om plaats te maken voor hotels en het water dat hen ooit heeft geïrrigeerd, wordt nu gebruikt om hun zwembaden te vullen.
Een echte woestijnervaring is relatief zeldzaam.

Strand

De meeste zonaanbidders trekken naar Tunesië om te genieten van de zee en de prachtige stranden aan de Middellandse Zee . Ze worden nooit echt druk, er is genoeg gouden zand voor iedereen. De kustlijn van Tunesië is 1.148 kilometer lang!

De mooiste stranden bevinden zich op het schiereiland Cap Bon . Je kunt ook heerlijk zwemmen in Djerba (twee beroemde stranden zijn Sidi Mahrez en Seguia). Tunesische stranden zijn breed en verrassend lang. Het strand ten noorden van Sousse is ongeveer 35 km lang, en in de buurt van Nabeul zelfs tot 50 km (!).
Het verblijf in de badplaatsen is echt ontspannend. De meeste hotels liggen verder weg van de stad en beschikken over een privéstrand, alleen voor de gasten.

Djerba

Djerba

Als u op zoek bent naar het perfecte strandpaviljoen, heeft het eiland Djerba alle juiste vakjes. De belangrijkste eilandstad van Houmt Souk heeft een oud stadsdeel dat een warboel van witgekalkte huizen is. Het is een attractie op zich, met veel mogelijkheden om te winkelen voor degenen die willen uitstappen op het strand. Maar het zijn de zandstranden van de kust die het meest populaire hoogtepunt van het eiland zijn. Ongerept en vol met dadelpalmen, de stranden zijn ontspannen, get-away-from-it-all-instellingen waar de zomer dagdromen wordt. Dit is een van de meest populaire vakantie bestemmingen in Tunesië.

Sidi Bou Said

Sidi Bou Said

Onovertroffen schilderachtig, Sidi Bou Said is de bohemien aan zee gelegen in een buitenwijk van Tunis vol foto perfecte witgekalkte gebouwen met smeedijzeren raambekleding en hemelsblauwe houten deuren. Dit is de plek om te ontspannen met een cappuccino en te genieten van de wereld die voorbij raast, of dwaal door de stille achterstraten (auto’s zijn verboden) en neem een kijkje in de ontspannen ambiance. Met zijn topprestaties als hippe hangplek voor mensen met een artistiek karakter, is dit ook een van de toplocaties in Tunesië om het keramische werk op te pikken waardoor het land beroemd is. Een prachtige vakantie bestemming.

Carthago

Carthago

Zodra de belangrijkste rivaal van Rome , was Carthago de stad van de zeevarende Feniciërs die voor altijd werd herdenkt in geschiedenisboeken over de Punische oorlogen. De atmosferische ruïnes van deze oude stad zitten nu aan de zee temidden van de buitenwijken van Tunis , een waarschuwing dat zelfs de grootste steden kunnen worden gereduceerd tot puin.Tegenwoordig is Carthago een rijke buitenwijk van Tunis , de villa’s worden omringd door tuinen vol met rode hibiscusbloesem en paarse bougainville. De karige overblijfselen van het ooit machtige Carthago liggen verspreid over de wijk. Maar ondanks hun verwoeste staat zijn de overblijfselen nog steeds een uitstapje waard voor hun prachtige omgeving, gesteund door de zee.

Sousse

Sousse

Sousse is een van de meest populaire vakantieresorts in Tunesië en combineert comfortabel comfort met historische hoogtepunten , een combinatie van het beste van beide werelden. Er zijn veel culturele trekpleisters, waardoor het de nummer één plek voor een vakantie is. Terwijl de luxe hotels langs de strandachtige buitenwijk van Port el Kantaoui alle zon, geluk en zand bieden, heeft de Medina wijk in het centrum van Sousse meer dan voldoende toeristische attracties om cultuurliefhebbers blij te houden. Het is geen wonder dat deze oude badplaats alle bezoekers blijft charmeren. Dit is echt een top vakantie bestemming.

De medina van Sousse, die wordt overschaduwd door de machtige Ribat en Kasbah , smeekt alleen maar om ontdekt te worden. Dit mooie oude stadsdeel is een winkelparadijs met een verleidelijke selectie van keramiek, leerwerk en metaalwerk tentoongesteld. Weg van de straten van de souks, zijn stille en wandelpaden een charmante plek om in te duiken en het lokale leven te proeven, weg van de drukte.

Hammamet de mooiste vakantiebestemming in Tunesië

Hammamet 

Een van de meest populaiere vakantie bestemmingen van Tunesië, hier draait alles helemaal om het strand. Het is het beste resort van Tunesië, een dromerige plek bezaaid met ongerepte witte gebouwen aan een helderblauwe zee. De ontspannende charmes van deze stad nodigen iedereen uit die komt zonnebaden op het witte zand of een wandeling maakt in de gerestaureerde souks van de oude stad. Het is een no-stress plaats die de geneugten van Tunesië samenvat in één mooi pakket.
Hammamet heeft een prachtige, schilderachtige locatie, die zich netjes om een baai op het Cap Bon-schiereiland wikkelt . Dit is het oorspronkelijke toeristische resort van Tunesië . Met zijn zandstranden en mooie, goed bewaard gebleven medina (oude stad), is het een zachte kennismaking met de cultuur en tradities van Noord- Afrika . Sightseeing hier komt meestal op de tweede plaats van algemeen luieren in de zon, maar als u merkt dat het kriebelt om van het strand af te komen, is Hammamet de perfect plaats als uitvalsbasis om de rest van de toeristische attracties van Cap Bon te verkennen.

Monastir

Monastir

De historische stad Monastir, die zich heerlijk om de kust wikkelt, is een belangrijk strandgebied en het zijn deze gelukzalige stroken zandige kust die de meeste bezoekers hier trekken. Maar de stad heeft veel meer te bieden voor degenen die meer willen doen dan genieten van de zon. De Ribat , pal aan de kust, is een van de meest indrukwekkende overblijfselen van het islamitische tijdperk in Tunesië. Naast de Ribat ligt het weelderige mausoleum van Habib Bourguiba , de oprichter van de moderne Tunesische Republiek, die op prachtige wijze traditionele en moderne Tunesische architectuur combineert. Dit is ook een van de beste bases om het machtige El Djem-amfitheater te zien , terecht beschouwd als een van de belangrijkste toeristische attracties van Tunesië.

Het maakt niet uit of u de voorkeur geeft aan een pure strandvakantie of rondzwerven rond monumenten uit de Romeinse tijd, dit noordelijkste Afrikaanse land heeft het allemaal. Het is tijd om uw vakantie in Tunesië te plannen!

Vakantie Tunesië Mahdia

Vakantie Tunesië Mahdia

Sublieme zandstranden, een grote vissershaven, een medina met een magische charme die de traditionele sfeer heeft weten te behouden… Mahdia heeft het allemaal. En de laatste jaren zijn er uitstekende hotels gekomen, van een club tot een groot luxe hotel dat alle gemakken van een geanimeerd vakantieoord biedt. Watersport, discotheken, excursies…Mahdia is ook een bestemming voor thalassotherapie met twee geïntegreerde centra in 5- en 4-sterren hotels.

Port el Kantaoui

Port el Kantaoui

Een vakantie in Port El Kantaoui biedt het hele jaar door zon in een prachtig strandoord en biedt de ideale gelegenheid om uw eigen glimp van het paradijs te ervaren. Met zijn traditionele dorpsgevoel en relaxte charme is dit Tunesische resort perfect voor mensen die op zoek zijn naar ontspanning. Met authentieke gebouwen en geplaveide straatjes, is wandelen door Port El Kantaoui als een stap in het verleden en het verwelkomt u op een levendige bestemming volgepakt met zachte zandstranden. Er is veel te zien en te beleven. Een kort uitstapje langs de kust op vakantie naar Port El Kantaoui brengt je naar Sousse , een verfijnd resort met een scala aan activiteiten voor een verscheidenheid aan smaken.

Vakantie Nabeul

Vakantie Nabeul

Nabeul staat garant voor een geweldige vakantie in een schitterende omgeving die alle vormen van ontspanning biedt. Je kunt er volop van de zee genieten dankzij de kwaliteit van de stranden en de vele activiteiten die de watersportcentra aanbieden. Daarnaast zijn er nog tal van andere ontspanningsmogelijkheden: rondvaarten op zee, diepzeeduiken, paardrijden, enzovoort.
Karakteristieke restaurantjes bieden traditionele Tunesische gerechten en een grote keus uit vis en zeevruchten. Met zijn vele restaurants, zijn nachtclubs en zijn internationaal festival, waar grote namen uit de wereld van muziek, theater en dans optreden, is het in de zomer ’s avonds erg druk.

Plaats een reactie

Geef een reactie