Down under dromen: samen met je partner op avontuur in Australië!

Vakantie-Australie

Als jij en je geliefde tijdens deze winter geen zin hebben in de koude, natte winderige dagen van Nederland, dan is het tijd om op zomervakantie te gaan! Want een zomervakantie in januari of februari is wel degelijk mogelijk. Op het zuidelijk halfrond is het momenteel namelijk zomer. Vooral Australië en Nieuw-Zeeland hebben ontzettend veel te bieden tijdens de winterdagen. Daarom bespreken we in dit artikel de beste activiteiten voor een romantische vakantie in Australië. Met je partner naar Australië is absoluut een goede manier om aan de winterblues te ontsnappen.

Kies een romantisch eiland

Australië is natuurlijk een land, maar het is zo groot dat het eigenlijk ook gewoon een continent is. Voor een romantische getaway kun je een luxe resort boeken op een van de prachtige eilanden van Australië. Je kunt hier snorkelen, duiken en genieten van de oceaan. Zeker de eerste week van je vakantie is dit een ideale optie aangezien je tot rust wilt komen en de jetlag wilt verwerken. Een andere optie is om je vakantie ermee af te sluiten. Wij raden de Whitsunday eilanden aan de kust van Queensland aan. Je kunt hier ook duiken en het wereldberoemde ‘great barrier reef’ zien. Ook heb je op deze eilanden prachtige uitzichtpunten om de zonsondergang te bekijken.

Bekijk wilde dieren

Australië heeft een ongelofelijk rijke flora en fauna. Sommige dieren zijn zelfs alleen in Australië (in het wild) te zien. Denk bijvoorbeeld aan de Kangoeroe. Dieren die je zeker gezien moet hebben. Alhoewel ze schattig zijn, zijn ze ook zeer sterk en potentieel gevaarlijk, kom dus niet zomaar te dicht in de buurt. Ook koala’s zijn prachtig om te zien. Maar wist je bijvoorbeeld dat er in Australië ook penguins te zien zijn? Phillip Island heeft de grootste kolonie met kleine penguins. De laatste diersoort die je absoluut samen moet gaan bekijken is de Quokka. Dit diertje staat ook wel bekend als het vrolijkste dier ter wereld door de grote lach die ze altijd op het gezicht hebben. Je kunt ze door het gehele westen van Australië vinden maar de grootste kans heb je op Rottnest Island.

Zoals we al eerder in dit artikel bespraken, is Australië een gigantisch land. Wanneer je je vakantie boekt, ben je misschien overweldigd door wat er allemaal te zien en te doen is. Een verzorgde vakantie naar Australië door Travelessence is dan een goede oplossing. Zij werken met je samen om je vakantie te plannen en nemen veel van het werk uit handen.

Plaats een reactie

Geef een reactie