Tuintrends inspiratie voor het inrichten van je tuin

tuin-trend

Steeds meer mensen willen genieten in de tuin, en zien de tuin als verlengstuk van het huis. Buiten koken, gezellige zithoeken, haarden, pergola’s vloerkleding. We hebben enkele leuke tips en inspiratie om je tuin gezellig in te richten.
Tuinmeubelen

Er is veel tuinmeubilair beschikbaar en helaas hebben velen van ons ondervonden dat een deel ervan … nou … goedkoop is, en vaak is goedkoop duurkoop. Daarom investeer in weerbestendige, kwaliteitsvolle stukken die lang meegaan. Zoals een klassieke ijzeren bank naast een rozentuin of een stevige chaise longue met lichtbestendige stof die jaren meegaat.
Als je het doe het zelf type bent, waarom dan niet zelf je tuinmeubel maken? Je kunt prachtige banken maken van oude pallets en steigerhout. Deze hebben een bijzonder aantrekkelijke uitstraling. en je creëert meteen een gezellig plekje in je tuin.

Tuin lounge set

Retro tuinmeubels

Een retro-chic of vintage look in uw terrasmeubilair is ook in 2019 een trend, we zien een terugkeer naar alle retro dingen. Weg van strakke moderne lijnen en moderne stijlen, is een vintage outdoor look weer helemaal trendy. Denk aan retro- en vintage-chique loungestoelen. Deze knipoog naar vroeger gaat over comfort en kwaliteit die de tand des tijds zullen doorstaan.
Om van deze trend te profiteren, hoef je niet perse nieuw tuinmeubilair te kopen. Als je een doe het zelver bent, kun je een oude buitenomgeving gemakkelijk weer tot leven brengen met een nieuwe verflaag en een paar nieuwe kussens voor wat retro charme.
Terrasmeubilair gemaakt van metaal helpt om deze look te creëren. Sterke kleuren en knuffelige kussens om je look compleet te maken. Strandstoelen en oude veranda schommels zijn geweldige toevoeging aan deze look. Zoek naar stoere banken, tafels en stoelen die een heerlijk verweerde look hebben en toch de structurele integriteit behouden. Vermijd het opnieuw schilderen van de stukken, om de vintage look te blijven behouden.

Tuin trends

Buiten koken

Steeds meer mensen zien de tuin als tweede stekkie, om gezellig met vrienden te verblijven, dus waarom ook niet buiten koken? In 2019 blijven buitenkeukens met kookfaciliteiten, gootstenen en koelkasten populair, evenals buitendouches. Dit is eigenlijk een slimme manier om de woonruimte van een klein huis uit te breiden en zal zeker waarde toevoegen. Oke je had al een barbeque in de tuin, maar hoe leuk is het om een hele maaltijd te bereiden in de tuin. Buiten kook gebieden worden steeds meer populair. Evenals een groente en kruidentuin, vooral die dicht bij de buitenkeuken ligt.
Deze buitenkeuken, uitgerust met een pizzaoven en barkrukken, is een perfecte plek om te genieten van het buitenleven en het gezelschap van vrienden tijdens het bereiden van een maaltijd.

Buiten koken

Vuurkorven

Niets verlengt de avond en het buitenseizoen meer als een vuurfunctie. De warmte en zachte gloed van een knetterend vuurtje zal iedereen aangenaam verrassen. Bij het kiezen van wat voor soort vuurkorf, loop eens even binnen bij een beter tuincentrum. Je zult tafels tegenkomen met ingebouwde vuurkorf, gashaarden, buitenhaarden, en prachtige vuurkorven. Een stenen vuurplaats heeft meerdere functies, je kunt er gezellig rondom gaan zitten, maar ook eten op bereiden. Een geïnstalleerde buitenhaard met meubels eromheen is buitengewoon gezellig.

Buiten verlichting

Terwijl buitenverlichting een trend is, hebben de meeste tuinen niet overal een lichtbron. Of het nu solar lampen zijn, leuke festonverlichting of een ouderwetse lichtpost,  het juiste licht betekent dat je een geweldige sfeer maakt in je tuin, net als meubels, kies altijd voor de juiste verlichting
Wees creatief met je buitenverlichting, voeg kleine solar lampen toe aan bloempotten of verlicht je bomen met mooie solar slingers.

Tuinverlichting

Vloerkleden

De laatste jaren zie je steeds meer dat mensen hun tuin als een extra leefgebied gaan beschouwen. Met een vloerkleed voor buiten op je terras of balkon creëer je gelijk een geweldige sfeer op je terras, en je kunt heerlijk op blote voeten lopen. De buitenkleden zijn weerbestendig, en in allerlei leuke prints en kleuren te verkrijgen zodat ze bij iedere stijl combineren.

vloerkleden tuin

Groene afscheidingen

In plaats van hekken te bouwen, waarom zou je ze niet laten groeien? Hagen, struiken, bomen en planten hebben de voorkeur als privacywanden. Als je je buitenleven wilt bepalen, zal een groene haag of een paar hoog bloeiende struiken het werk doen, waardoor het gebied een natuurlijke sfeervolle uitstraling krijgt. Een andere leuk idee is om hout of bamboe te mengen met groene planten.

aparte tuin afscheiding

Parasols en overkapping

Een parasol in je tuin is onvermijdelijk, we zien dan ook steeds meer grote parasols die ook water en regen bestendig zijn, maar deze zijn over het algemeen duur. Een andere optie is dan ook om een gezellige partytent aan te schaffen, er zijn prachtige partytenten te koop in tal van kleuren, met een hele gezellige sfeer met gordijntjes en zelf met rolgordijnen erin. Zo ben je beschut tegen de zon, en tevens van regen. Dit zijn natuurlijk één van de goedkoopste oplossingen, wil je voor duurzaam gaan kies dan voor een houten overkapping waar je jarenlang plezier van zult hebben.

tuin parasol

Plaats een reactie

Geef een reactie