Hoe maak je een gezellige sfeervolle tuin?

Zo maak je een gezellige tuin

Hoera, de zomer is er! Tijd om te verlangen en gewoon van de zon te genieten. En er is geen betere plek om dit te doen dan in je eigen tuin. Tegenwoordig verruilen veel mensen hun traditionele tuinmeubilair voor een trendy tuinset. De tuin is tegenwoordig meer als een paar borders met planten en bloemen, mensen willen kunnen vertoeven in hun tuin, koken, en misschien zelfs tv kijken.
De achtertuin is zeker een van de meest bruikbare en veelzijdige delen van je huis, de mogelijkheden zijn eindeloos als het gaat om decoreren, renoveren of herbouwen! U kunt een kunstmatige vijver, een zwembad of een zonnebank toevoegen als u erop streeft het zo comfortabel mogelijk te maken, of u kunt een buitenoven, een barbecue, Buitenkeuken of een tuinkast toevoegen om al uw tuingereedschap en apparatuur op te slaan of zelfs een kleine speeltuin waar je kinderen veilig kunnen spelen. Niettemin is het van essentieel belang om uw achtertuin efficiënt te organiseren en het beste van alle beschikbare ruimte te maken.Het bekijken van de tuin is een van de grootste problemen waarmee huiseigenaren geconfronteerd worden. Ze proberen voortdurend manieren te vinden waarop ze het uitzicht op de achtertuin van hun buurman gemakkelijk kunnen blokkeren.
Je kunt prachtige hagen planten, die natuurlijk wel onderhoud nodig hebben, maar er zijn tal van mooie natuurlijke schuttingen te verkrijgen, van Bamboo tot palmbladeren.

En om van boven afgeschermd te worden kan je parasoldoeken, een pergola, een patio, of overkappingen maken.

 

Overdekt terras in tuin

Overweeg een overdekt buitengebied.

Het installeren van een permanente of tijdelijke overkapping helpt de binnenstroming naadloos in het buitenleven, waardoor er een buitenruimte is ontstaan. Een dak of overkapping biedt bescherming voor de tuinmeubels, voegt extra comfort toe, en verhoogt de bruikbaarheid van het hele gebied. Als u geen vast dak wil, zijn er tal van andere opties, waaronder luifels (inklapbaar zijn een handige keuze), pergola’s, schaduwdoeken en grote parasols. Zo kunnen dingen die je in een woonkamer ziet, zoals open haarden, kunstwerken, plafondventilatoren, decoratieve lampen, en tuinmeubels allemaal een plek vinden in je buitenruimte. Het idee is om het zoveel mogelijk te laten voelen als een kamer op zich, in plaats van een ‘patio’ als zodanig.

Maak een gezellige tuin met meubels

Tuinmeubelen maak een gezellige tuin

De grootste trend is om de binnenkant naar buiten te brengen, de tuin wordt steeds meer een levende, bruikbare ruimte waar je tijd wilt doorbrengen. Een van de grootste outdoor decoratie trends in 2019 is de vervaging van lijnen tussen het binnen- en buitenleven. Buiten woonruimten worden niet meer alleen gebruikt voor het af en toe barbecue of middagdrankje op de patio. In plaats daarvan worden ze meer een verlenging of voortzetting van het huis zelf. Dus laat je inspireren door deze prachtige nieuwe trends.

Sfeervolle tuinmeubelen in je tuin

Als je slim bent, en je iets wilt creëren wat echt handig zal zijn, dan moet je een kijkje nemen op deze buitenbank. Je zult verbaasd staan om te zien dat je niet hoeft te investeren in een dure, high-end bank om van een echt comfortabele en plezierige tijd in uw achtertuin te kunnen genieten. Je kunt je eigen bank vanaf het begin afmaken, met meerdere stukjes multiplex, een paar nagels, een hamer en wat verf.Zo ook met houten pallets, hier maak je een schitterende loungeset mee, maak er zelf wat comfortabele kussen in en je hebt de ideale bank.

Recycled tuinmeubelen steigerhout

Recycle tuinmeubelen

Voor veel enthousiaste outdoor decorateurs zal 2017 het jaar zijn van opwindende, repurposing en revamping. Naast milieuvriendelijk, biedt deze trend u een echt uniek en origineel buitenleven.
Misschien is de meest populaire variatie van de opwindende en repurposerende trend palletmeubilair. Houten pallets zijn makkelijk te verwerven en om te zetten in tafels, stoelen, buitenbanken en andere meubels. Palletmeubilair kunnen worden gelaten zoals het is voor een natuurlijke, rustieke uitstraling, of geschilderd als je een leuke kleur wil toevoegen. Andere robuuste recyclebare materialen zoals oude houten deuren, kunnen ook gebruikt worden om mooie, unieke buitenshuis creaties te maken.

Sbandinavische stijl tuinmeubelen

Scandinavische tuin stijlen

Scandinavische stijl heeft zowel binnen als buiten het huis overgenomen. De algehele kleur is kalkachtig wit. Decoraties en potten zijn zink of verzinkt. Deze grijze metalen pakken de witte, licht onvoltooide en zeker blinkende blik van de andere oppervlakken op. En dan, voor de laatste finishen touch voeg kaarsen en nepbont plaids, buiten tapijten, en veel kussens toe voor een echt Skandinavisch gevoel. Met deze Scandi-stijl worden planten zachter en romantischer. Buitenruimten met een boheems gevoel zullen in 2019 zeer trendy zijn. En hoeft niet meer aan een strikt bijpassende regeling te voldoen als het gaat om uw buitenshuis meubels en accessoires. Ga een beetje gek en mix-and-match! Plant vooral hortensia’s en pioenrozen in witte, blauwe en zachtroze kleuren.

Een sfeervolle tuin

Zitplaatsen worden steeds meer comfortabel.

Gooi de rechte stoelen weg en begin met leunen, lachen en luieren in uw tuin. Een trend die een paar jaar geleden met outdoor banken is begonnen, gaat door met nieuwe ligbedden en de meest extravagante comfortabele hangmatten en rotan hangstoelen.De laatste geweldige trend is het creëren van een volblauw boudoir in uw tuin met een tent vol lantaarns, overvloedig tapijten en vloerkussens.
Vergeet te veel sierlijke smeedijzer en kunststof faux-hout meubels. Een van de grote trends die we zien is de opkomst van een retro gevoel. Mensen gaan terug naar natuurlijke, geweven stijlen en haaktechnieken die textuur aan elke ruimte toevoegen. Wat populair was in de ’70s-achtige rotan en rieten-geïnspireerde meubels-maakt een comeback.’ En het is niet alleen buiten. Natuurlijke materialen zoals hout, rieten, rotan en bamboe zijn allemaal populaire keuzes voor meubels en lounge sets. Vloeren en andere structurele elementen

Verlichting in de tuin

Zorg voor mooie zacht indirect licht, en kies voor een warme kleur. Er zijn veel LED tuinverlichtingen met een mooie gele tint.
Als aanvulling op uw standaardverlichting, kunt u altijd wat kaarsen plaatsen. Het zachte, glinsterende licht van de vlammen voegt een vleugje gezelligheid toe. Verder kunt u geurige kaarsen gebruiken om een heerlijk aroma te verspreiden of deze vervelende insecten op afstand te houden.

Verlichting wordt beter en goedkoper … en veel leuker. Zoek briljante nieuwe zonne-energie verlichting, of batterij aangedreven lichten of oplaadbare lichten. Mijn favorieten zijn lichten die van kleur veranderen, ja ze zijn een beetje OTT, maar ze zijn mooi en ze maken je dag helderder op alle manieren. Kies voor LED-lichten, die een mooi zacht belicht effect geven kies warme tinten. Kijk ook naar prachtige verlichting zoals Marokkaanse lantaarns, ze kunnen magie naar je tuin brengen. Verlichte bloempotten geven een fantastische sfeer in de tuin of op het balkon. Er zijn zelf verlichte meubels te koop. 

Decoraties tuin oude spiegels

Decoratie stukken

Voor het afronden van uw buitentuin, is er een ruime keuze aan leuke decoratie stukken. Standbeelden, lantaarns, manden … zijn slechts een paar voorbeelden van de tuindecoraties die uw lounge terras completeren.
Dit is een fantastisch tuin decoratie idee, vooral als je wil hergebruiken en ze in prachtige kunstwerken veranderen. Alles wat je nodig hebt is twee oude deuren of raamwerken (bij voorkeur roestig en met gescheurde verf, waardoor ze er nog ouder uitzien) en twee spiegels. Houd de twee spiegels in de raamwerken vast en hang ze dan zorgvuldig op een van de zijkanten van uw tuinhuis, of schutting. Uw kleine tuin zal er groter door lijken.

Muurdecoraties in een sfeervolle tuin

Wand decoratie voor de tuin

We zijn zo bezorgd over hoe de binnenkant van onze huizen er mooi uitzien dat we vaak aan het uiterlijk vergeten. Het feit is dat de buitenmuren net zo veel aandacht hebben als de binnenkant. Ruimtes zoals een buiten eethoek of een dek met comfortabele ligstoelen zou aantrekkelijker en mooier zijn als ze er een soort decor op hadden. Er zijn buitenschilderijen en tuindoeken te koop, maar je kan ook mooie dingen zelf maken, denk aan spiegels, wandtapijten. Een ander type muurdecor, dat u zelf kunt doen, betreft het werken met spuitverf. Het is eigenlijk heel simpel. Begin met een blanco doek, gekleurde spuitverf in verschillende kleuren, een paar touwtjes, een kleverband.

Potjes schilderen

Groentetuin tips

De meeste groenten, vooral degenen die fruit dragen (tomaten, komkommers, paprika, en pepers) hebben zon en veel licht nodig. Ideaal gezien is minstens 8 uur directe zon per dag. In minder licht kunnen kruiden en bladgewassen nog wel groeien.
Gezonde, rijke grond is de sleutel tot een succesvolle en productieve groentetuin, dus sla deze stap niet over! Een bodemtest geeft u een idee van uw bestaande bodemvruchtbaarheid en pH.

Een groentetuin kan onderhoudsvriendelijk zijn, maar is niet zonder onderhoud . Dus doe jezelf een plezier en houd je aan een klein stukje voor het eerste jaar of twee. Een paar vierkante meter is ideaal voor een groentetuintje en geeft u voldoende ruimte om een handjevol gewassen te laten groeien. Als u nog kleiner wilt beginnen, probeer dan containervriendelijke groenten en kruiden in potten of raamkisten te planten. Hoe leuk was de aktie van Albert Heijn niet! kinderen begonnen spontaan met een moestuintje, en zagen diverse kruiden en groenten uitkomen van radijsjes tot worteltjes, die ze zelf weer heerlijk op konden eten.

Deze mini bloemtuin is leuk voor het kind in ons allemaal en is een nog beter project om met uw kinderen aan te pakken. Zodra je je mini potjes hebt gemaakt, vul je deze met de kruiden en plantjes en zomaak je een feesttuin in je bloembedden.

Kassen voor hobby tuinder

De absolute nummer één van de kassen in de tuinbouw. De kas neem relatief weinig ruimte in beslag, maar biedt heel veel plek aan de (hobby)tuinder die hoge eisen stelt aan een tuinkas. Het stevige metalen frame zorgt er bovendien voor dat de constructie staat als een huis en de meest barre weersomstandigheden kan weerstaan. Precies wat je zoekt als je je planten wilt beschermen.

Plaats een reactie

Geef een reactie