De beste jacuzzi’s voor een vleugje luxe

De beste Jaccuzi

Het hoogtepunt van elk zomers tuinfeest: jacuzzi’s zorgen voor eindeloos plezier en ontspanning zonder gedoe. Er is geen betere tijd om te investeren in een jacuzzi, dat vaak gezien wordt als een luxe woonaccessoire, omdat de vraag naar jacuzzi’s de laatste jaren explosief is gestegen. Met name opblaasbare jacuzzi’s zijn bijna onmiddellijk uitverkocht zodra de hittegolf toeslaat.

In tegenstelling tot opblaasbare jacuzzi’s zijn houten en hardschalige jacuzzi’s speciaal ontworpen voor hydrotherapie, dankzij hun krachtige waterstroom door jets. Welk ontwerp je ook kiest, je kan de ultieme spa-ervaring creëren met de toevoeging van enkele accessoires, van een drankhouder tot LED-verlichting onder water en zelfs een luifel voor schaduw en privacy.

Waar kan ik een opblaasbare jacuzzi kopen?

Het goede nieuws is dat er heel wat handelaren en merken zijn met een goed assortiment jacuzzi’s en accessoires zoals de Intex jacuzzi.

Er zijn verschillende jacuzzi’s voor verschillende behoeften qua ruimte, formaat en budgetten. Om je te helpen beslissen, zijn hier de populairste types jacuzzi’s.

Opblaasbare jacuzzi

Opblaasbare jacuzzi’s zijn een goed startpunt voor wie de luxe van bubbels wil zonder de bank te breken. Dit zijn de goedkoopste types jacuzzi’s, dus ideaal als je een budget hebt. Intex is de marktleider, die verschillende massage-, grootte- en designopties bieden. Hoewel een opblaasbare jacuzzi een draagbare en goedkope optie is, kun je toch genieten van de volledige spa-ervaring en desgewenst extra accessoires aanschaffen.

Het opzetten is relatief eenvoudig, opblazen kan in enkele minuten. Deze ronde kuipen zijn vaak niet geschikt om het hele jaar door te gebruiken, maar omdat hij opblaasbaar is, kun je hem opbergen. Met de juiste behandeling en onderhoud kunnen opblaasbare jacuzzi’s echter jaren meegaan. Gemiddelde prijs: vanaf 400 euro.

Jacuzzi met harde kuip

Deze jacuzzi’s hebben krachtige jets en functies dan de opblaasbare modellen. Ze zijn duurzaam en geïsoleerd om het hele jaar door te gebruiken. Het materiaal van de kuip kan van vinyl, plastic of acryl zijn. Omdat dit permanente jacuzzi’s zijn, moet je deze optie alleen overwegen als je er thuis een permanente ruimte voor hebt. Voor de installatie moet je ervoor zorgen dat de plek volledig vlak is en dat je opblaasbare jacuzzi de juiste fundering heeft, zoals een betonnen basis, plus een gecertificeerde elektriciteitsvoorziening en een waterleiding. Je moet natuurlijk ook rekening houden met de exploitatiekosten, die variëren naargelang de grootte, de isolatie, de capaciteit en het verwarmingselement. Gemiddelde kosten: vanaf 3.000 euro.

Houtgestookte jacuzzi

Houten jacuzzi’s zijn een meer traditionele stijl en zijn efficiënter qua energieverbruik. In plaats van elektriciteit te gebruiken wordt het water opgewarmd door een houtgestookte kachel. Het duurt een paar uur om op te warmen en door deze houtgestookte methode is het moeilijk om een precieze temperatuur aan te houden. Gemiddelde kosten: vanaf 4.000 euro.

Veelgestelde vragen over de jacuzzi

Wat is het verschil tussen een jacuzzi en een zwemspa?
Een zwemspa is een grotere kuip waarin je ook kan zwemmen. Hij is ontworpen met krachtige zwemjets en genereert een stroom waar je tegenin kan zwemmen of trainen, maar heeft toch alle voordelen van een jacuzzi. Gemiddelde kosten: vanaf 15.000 euro.

Is een bubbelbad hetzelfde als een jacuzzi?
Deze termen worden door elkaar gebruikt, maar Jacuzzi® is eigenlijk een merk dat de jacuzzi meer dan 60 jaar geleden uitvond, en ze maken ze nog steeds.

Welke maat opblaasbare jacuzzi heb ik nodig?
Of je nu een opblaasbaar ontwerp of een ingebouwd model wilt, de grootte van je jacuzzi hangt af van hoe je hem wilt gebruiken en hoeveel ruimte je hebt. Ga je deze zomer regelmatig feesten in een jacuzzi? Dan wil je een opblaasbare jacuzzi met meer zitplaatsen dan een standaard gezin-formaat.

Plaats een reactie

Geef een reactie