Top tien autoreiniging en onderhoud tips

Auto reiniging en onderhoud tips

Wat u zelf kunt doen om uw auto op de weg te houden

Als alles op tv waar zou zijn, zou het hebben van een auto die goed rijdt, er goed uitziet en lang mee gaat, het eenvoudigste ding ooit zijn. Reclame zal ons steeds opnieuw vertellen dat alles wat we moeten doen om ervoor te zorgen dat die auto voor altijd blijft draaien en er jarenlang nieuw uit ziet, is om een paar flessen wondervloeistof in het carter te gieten, magisch poetsmiddel op de lak te smeren of wat dan ook te spuiten aan de binnenkant binnenkant. Helaas is dit niet het geval.

Als het te mooi klinkt om waar te zijn, komt het nieuws dat regelmatige, goede zorg en onderhoud ervoor zorgen dat auto’s de hoge afstanden van zes cijfers halen. Miracle Cures, magic fairy dust, mysterie-polymeren en dergelijke zijn allemaal prima en goed voor commercials, maar zullen waarschijnlijk niet veel goeds doen aan je auto.

Auto onderhoud

Regelmatig gepland onderhoud en smering met behulp van het door de fabrikant aanbevolen type olie, vet en vloeistoffen is wat het beste werkt. Het vervangen van normale slijtagedelen zoals tandriemen voordat ze breken, is ook een goed ding om te volgen op weg naar een lange levensduur van je auto. Goed voor je voertuig zorgen kan het verschil maken tussen de trotse eigenaar zijn van een goed uitziende auto.

Het geheim is dat er geen echt geheim is om een auto lang mee te laten gaan. Het verschil is onderhoud. Regelmatige vloeistofcontroles en een bijna vrome toewijding aan geplande smering zorgen ervoor dat de aandrijflijn krachtig blijft. Wat voor soort olie, remvloeistof en vet wordt gebruikt, is net zo belangrijk als wanneer het wordt vervangen. De beste olie in de wereld zal je motor niet goed doen als je hem nooit ververst. Door de binnen- en buitenkant van de auto te reinigen en te beschermen, blijven de zaken er goed uitzien. Verf, plastic, leer en stof hebben hulp nodig om de constante aanval van zon en weer te overleven. Volg de bijbehorende 10 handige tips om uw auto in topvorm te houden.

Tip 1 Controleer en vervang de olie.

Geen enkele stap zal een motor helpen langer mee te gaan dan reguliere olie- en filterveranderingen. Omgekeerd zal niets een motor sneller vernietigen dan het negeren van oliepeilvcontroles of veranderingen in verse olie.

Tip 2 Spoel het koelsysteem en vervang het koelmiddel een keer per jaar.

Een 50/50 mix van koelvloeistof en gedestilleerd water houdt het koelsysteem in goede staat en voorkomt dat er zich corrosie en afzettingen in het koelsysteem vormen.

Tip 3 Vervang transmissie en differentiële olie.

Hoewel ze niet vaak moeten worden onderhouden, moeten deze vloeistoffen worden vervangen volgens onderhoudsintervallen. Gebruik altijd transmissievloeistof of tandwielolie van het aanbevolen type en de viscositeit.

Tip 4 Houd het schoon.

Terwijl het wassen van de buitenkant van het voertuig voor de hand ligt, kan bijna al het overgeslagen voertuig ook vast komen te zitten aan de onderkant. Zout, zand en straatvuil afspuiten is een goed idee.

Tip 5 smering

Alles met bewegende delen heeft vet nodig om te overleven. Menig kogelgewricht gaat met vervroegd pensioen vanwege slechte smering.

Tip 6 waxen

Niets houdt de verf er goed op en wordt beschermd als een waxlaag van goede kwaliteit. Breng minstens om de zes maanden was aan.

Tip 7 u verbindingen

Aandrijflijncomponenten zoals u-verbindingen vereisen ook regelmatige smering. De aandrijflijn moet mogelijk worden verwijderd om toegang te krijgen tot de zerk-smeernippel.

Tip 8 bescherm tegen de zon

Bescherm het interieur plastic door je auto in de schaduw te parkeren met behulp van een deflectorscherm en een UV-bescherming aan te brengen om te voorkomen dat het plastic en vinyl uitdrogen en verkleuren.

Tip 9 wiellagens

Inspecteer en reinig  wiellagers met wiellager vet volgens onderhoudsintervallen. Wiellagers en vet zijn goedkoop in vergelijking met spindel en naafvervanging, en schone ingevette wielen rollen beter over de weg.

Tip 10 Remvloeistof

Remvloeistof is hygroscopisch. Dit betekent dat hij bedreven is in het aantrekken van vocht. Vocht zorgt ervoor dat componenten corroderen en falen. Vervang het vloeistof en ontluchtingssysteem eenmaal per jaar. Remvloeistof is goedkoop. Remklauwen, slangen en sensoren zijn duur.

Hoe rijd ik het zuinigst en bespaar ik op brandstof

Richt u op deze 10 eenvoudige stappen om geld te besparen op benzine en u maakt uw geld vrij voor andere dingen. Het werkt ook voor diesel
De prijs van benzine en diesel is weer flink gestegen, en het blijft een enorme kostenpost bij het rijden van een auto. 

Hier zijn 10 eenvoudige brandstofbesparende tips.

1. Maak minder ritten

Wist je dat wanneer je een auto bestuurt die enkele uren still staat, waarvan de motor koud is er veel meer brandstof wordt gebruikt voor de eerste vijf kilometer? Idealiter zou je al je dagelijkse boodschappen moeten combineren tot een grote reis. Vaak is dat niet mogelijk als je overdag snel iets moet halen omdat je moet koken, maar probeer niet apart te gaan om de supermarkt te bezoeken of een krant te kopen.

2. Rijd niet in de spits

Er zijn enkele slechtere plaatsen om je tijd door te brengen dan vast te zitten in een file, maar het is ook een erg dure manier van reizen. Elke keer dat u stopt en start in het verkeer, heeft uw auto een eerste versnelling nodig en een enorme hoeveelheid brandstof om weer in beweging te komen. De tweede versnelling is niet veel beter. De beste oplossing is om tijdens de spits niet te reizen. Je kunt ook wat brandstof besparen door te proberen te begrijpen wat het verkeer voor je doet en langzaam met een trage snelheid te rijden in plaats van te accelereren en te remmen. Als je veel in de spits moet reizen, kun je overwegen een hybride auto te kopen , die in de stad veel minder brandstof verbruikt dan een normale benzine of diesel.

3. Sluit de ramen en schuifdak

Het is niet zozeer een probleem als je in de stad rijdt, maar wanneer je de stad uit bent of op de snelweg rijdt en sneller rijd, is de vorm van je auto erg belangrijk. Autodesigners noemen het aerodynamica en doen er alles aan om de auto zo slank mogelijk te maken. Alles wat windgeruis maakt terwijl uw auto rijd, maakt uw auto eigenlijk duurder om te rijden. Je kunt niet veel doen aan het ontwerp van je auto, maar je kunt voorkomen dat je het verergert door de ramen en het dak open te houden. Het is beter om het grootste deel van het jaar de ventilatieopeningen te gebruiken en de airconditioning wanneer deze te warm wordt.

4. Verwijder de imperiaal of skibox

Dit is net als het open laten van de ramen, maar erger. Zelfs als de imperiaal leeg is, neemt de weerstand toe en gebruikt je auto meer brandstof, terwijl een grote skibox eruit ziet alsof je een andere auto op je dak hebt vastgemaakt. De nieuwste dakdragers en skiboxen zijn snel en eenvoudig te plaatsen en te verwijderen, dus probeer ze op te bergen wanneer u ze niet gebruikt.

5. Draag geen onnodig gewicht

Net als je lichaam heeft je auto meer brandstof nodig om meer gewicht te verplaatsen. Dus, net zoals je een zware rugzak niet zou dragen tenzij je moest, gooi geen spullen rond in de kofferbak van je auto, tenzij je het nodig hebt. Ironisch genoeg, hoe zwaarder het item (de gebruikelijke boosdoeners zijn gereedschap), hoe minder waarschijnlijk het is dat je de moeite neemt om het uit de koffer te halen en hoe groter het effect op je brandstofverbruik.

6. Versnel soepel

De perfecte manier om te rijden is met een constante snelheid, en in de hoogste versnelling (vijf of zes). Dus als u een geduldige bestuurder bent, zult u lagere brandstofrekeningen hebben, het is zo simpel als wat. Het is niet realistisch om inhalen te vermijden, maar het heeft weinig zin om voorbij een auto te accelereren om er gewoon voor de volgende lichten te staan , elke volgende keer dat je gaat tanken, zal elke onmiddellijke bevrediging op je brandstofrekening verschijnen.

7. Duw het gaspedaal niet te ver naar beneden

Deze verrast mensen altijd. Het heeft niet alleen te maken met wat voor versnelling je hebt. Misschien zit je in een hoge versnelling en rijd je met een redelijke snelheid, maar als je het gaspedaal een eindje naar beneden duwt om te voorkomen dat je in een lagere versnelling schakelt (naar de derde versnelling) ten vierde, bijvoorbeeld), dan gebruik je feitelijk meer brandstof en niet minder. Vanzelfsprekend, als je auto een automatische versnellingsbak heeft, dan zal het waarschijnlijk beter werk doen dan dat je moet kiezen welke versnelling je moet hebben, dus het is geen probleem.

8. Schakel de airconditioning uit

Het is verleidelijk om het hele jaar door de airco aan te ztten. Het voorkomt dat de ramen in de winter beslaan en u hoeft nooit te denken aan de temperatuur in de auto, maar het gebruikt nogal wat brandstof, dus we raden u aan het uit te schakelen wanneer het niet heet is.

9. Houd je aan de snelheidslimiet

Als je de wet negeerde, zou je een beetje tijd van je reis kunnen besparen door boven de snelheidslimiet te rijden, vooral tijdens lange ritten over de snelweg. Maar hoewel je ongeveer 20 minuten eerder aankomt op een reis van 500 km , is het ook een valse economie. Terwijl de auto 20 minuten minder rijdt, verbruikt hij tijdens het rijden veel meer brandstof. Die 20 minuten kunnen je tot 10€ extra aan brandstof kosten.

10. Controleer regelmatig de bandenspanning

Hoe lager de bandenspanning, hoe meer brandstof de auto nodig heeft om hem op de weg te brengen. We raden u aan om elke veertien dagen vijf minuten te nemen om de banden te controleren. Als u niet zeker weet wat de druk zou moeten zijn, kunt u deze bij het slot binnen in de bestuurdersdeur vinden.

En last but not least. iedere auto is na 4 jaar onderhevig aan een apk keuring

Plaats een reactie

Dit bericht heeft één reactie

  1. Monique

    Dit is precies wat ik nodig heb, een artikel vol tips voor beginners. Ik zal mijn zoon met een nieuwe auto verrassen, dus deze tips kunnen hem veel helpen. Door je auto goed te onderhouden of te reinigen zorg je ervoor dat je auto er altijd schoon uitziet. Trouwens hebben jullie ook handige tips voor inbraakpreventie?

Geef een reactie