Een camper kopen? lees deze tips

Camper-kopen

Waar de meeste mensen aan denken als ze denken aan campers. Deze bieden vrijwel alle voorzieningen die je zich maar kunt voorstellen en zijn ideaal voor reizen over lange afstanden, een groot gezin en in stijl leven.
Het is niet ongebruikelijk om deze grote campers uitgerust met kapiteins stoelen in de cockpit, een woonkamer met grote bank, eettafel en HDTV, complete keuken met granieten aanrecht, full-size koelkast, oven, gasfornuis, magnetron … zelfs een vaatwasser te vinden.Verderop is er een complete badkamer met een echte douche en een toilet. En veel grote campers bieden zelfs een wasmachine en een droger ja ja het kan niet op !!. Aan de achterzijde is de slaapkamer met queen size bed en voldoende kastruimte, en de zijpanelen zijn uitschuifbaar, waardoor je zelfs een breedte krijgt van 4 meter.
Ja dan spreken we dus van de grote A klasse campers, en meestal heb je daar een groot rijbewijs voor nodig.

Een camper kopen?

Laten we het gewoon is over de standaard camper hebben.

Alvorens je deze aanschaft heb je misschien al enige ervaring met vakanties op campings, of met camper staan plaatsen.
Het voordeel van een camper is dat je niets hoeft op te bouwen, en meteen weer klaar voor vertrek bent.
Alhoewel, vaak als je een vast plekje op een camping hebt, en je wilt boodschappen gaan doen, en geen ander vervoer, moet je toch vaak de luifel weer losmaken, spulletjes binnenhalen, wat vaak toch een ergenis kan zijn. Dan heeft een caravan voordelen.

Daartegenover als je houd van rondtrekken, en graag in een vakantie meer wil zien van het land en de omgeving, dan is een Camper ideaal. Je kunt van te voren leuke camper plaatsen zoeken, of camping, en je bent weer klaar voor vertrek naar de volgende bestemming.

1. Gemak van een camper

Als je jezelf afvraagt, moet ik dan een caravan of een camper kopen? het helpt als je een idee hebt over hoe het zal worden gebruikt. Stel jezelf onderweg voor met een caravan en dan een camper, rekening houdend met het type reiziger dat je bent en hoe deze aankoop je normale vakantieroutine zou beïnvloeden.

Als je bijvoorbeeld op reis gaat met een caravan, moet je rekening houden met de volgende factoren:

  • Herhaald aankoppelen en loskoppelen van de caravan.
  • Een langere inpakroutine dan wanneer u met een camper reist.
  • Een grotere uitdaging om het verdomde ding te parkeren.

Als je een reiziger bent die regelmatig stopt, zullen deze factoren een merkbaar effect hebben; en een camper wordt een aantrekkelijker optie. Maar als je typische pauze erin bestaat om een paar weken achtereen in hetzelfde vakantiepark door te brengen, zijn deze uitdagingen minimaal.

Aan de keerzijde, als je waarschijnlijk een camping gebruikt als uitvalsbasis voor het verkennen van de wijde omgeving tijdens dagtochten, is een caravan een handigere voertuigkeuze. Waarom?

Het is gemakkelijker en sneller om in je auto te stappen dan om met camper rond te sjouwen.
U kunt off-road reizen met je auto, terwijl dat niet makkelijk is in een camper.
Zelfs een korte trip naar de winkels kan een beetje een missie zijn in een camper, inclusief het vinden van een geschikte parkeerplaats.

Als je wilt kiezen tussen een caravan en een camper, is een ander belangrijk aandachtspunt het gemak van elk voertuig ter plaatse. Hoewel beide opties voor je accommodatie zorgen, doet een camper vaak dat beetje extra om je te laten voelen dat je thuis bent, dankzij extra voorzieningen zoals een douche en toilet.

Als je twijfelt hebt over het maken van de grote aankoop, overweeg dan eerst een proef. Huur eerst een camper of een caravan.

luxe-camper

2. Kosten van een camper

Afgezien van het maken van de eerste aankoop, moet u nadenken over andere factoren, zoals kosten op de weg en eventuele reparaties.

Het opvragen van hoeveel het kost om een caravan of camper te kopen, lijkt op het vragen van de lengte van een touwtje. Over het algemeen zijn campers duurder om te kopen dan caravans, maar de prijs van beide voertuigen is afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de grootte.

En hoewel je caravan misschien een goedkopere aankoop is, loont het de moeite om te vermelden dat de kosten zullen stijgen als u een krachtiger auto moet kopen om hem te slepen.

Houd er echter rekening mee dat caravans meestal goedkoper zijn om te onderhouden dan campers.

Reis je als alleenstaande of stel / gezin? Een camper is bijvoorbeeld veel beter geschikt voor een enkele reiziger, omdat het de uitdagingen van het opzetten, inpakken en parkeren van een caravan elimineert.

Waar wordt het voertuig opgeslagen als je niet op reis bent? Een duidelijk verschil in hoogte en lengte betekent dat het gemakkelijker is om een caravan undercover te parkeren dan een camper.

Zoals je kunt zien, hebben zowel caravans als campers hun voor- en nadelen en is er veel te overwegen. De ene keuze boven de andere is geen kwestie van goed of fout. De beslissing hangt af van je budget, voorkeur en reisbehoeften.

Plaats een reactie

Geef een reactie