Dit maakt het racen met RC auto’s zo leuk 

Dit maakt het racen met RC auto’s zo leuk

Welke man droomt niet van een professionele RC auto? Voor wie niet bekend is met deze auto’s van een merk als Traxxas; een RC auto is feitelijk niets meer dan een radiografisch bestuurbaar voertuig. Het gaat hierbij niet om de modellen die je in de speelgoedwinkel koopt, maar om de veel professionelere varianten. Het leuke aan deze radiografisch bestuurbare auto’s is onder meer, dat je aan de auto’s kunt blijven sleutelen. Er zijn verschillende webshops die losse onderdelen aanbieden voor de modellen van Traxxas en bijvoorbeeld Arrma. Zo ontwikkel je een RC auto die volledig aansluit op jouw wensen en steeds iets sneller of makkelijker te besturen wordt, door bijvoorbeeld aanpassingen in de aerodynamica ervan.

Mannen, maar ook vrouwen, kunnen zich uren uitleven op het sleutelen aan radiografisch bestuurbare auto’s. Een hele ontspannende bezigheid, ideaal voor na het werk of een lange studiedag.

Racen op een lokaal of zelf uitgezet circuit

Na het sleutelen wil je vanzelfsprekend achterhalen wat het effect hiervan is geweest op de snelheid of het gebruiksgemak van de RC auto. Tijd om het circuit op te gaan! Vaak kiest men er hierbij voor om zelf een circuit uit te zetten. Het is afhankelijk van het model RC auto wat je gebruikt, of je voor een off-road parcours kunt kiezen. Verschillende modellen RC auto’s zijn specifiek bedoeld voor races op een verharde ondergrond.

Deelname aan een race op een circuit

Wist je dat er in Nederland verschillende RC auto circuits zijn? Deze circuits zijn uitgezet en worden onderhouden door lokale RC auto clubs. Kijk online eens of er zich zo’n club rond jouw woonplaats bevindt. Het is hartstikke leuk om het eens in de zoveel tijd op te nemen tegen andere liefhebbers van RC auto’s. Houd bij het racen op een dergelijk circuit rekening met de regels die er gelden. Je vindt deze regels terug in het reglement van de club.

Op zoek naar een nieuwe RC auto

Toe aan een volgend model RC auto? Er zijn verschillende webshops waar een breed scala aan RC auto’s van merken als Traxxas, Arrma en bijvoorbeeld Cross RC aangeboden worden. Deze auto’s lopen qua model, prijs en prestaties sterk uiteen. Naar wat voor model zoek jij als aanvulling op de collectie RC auto’s die je wellicht al hebt? Sommige RC auto’s zijn direct te gebruiken; andere modellen worden als bouwpakket bij je afgeleverd.

Plaats een reactie

Geef een reactie