kleding tips voor een feest

kleding tips voor een feest

Bij iedere gelegenheid heb je wel eens speciale kleding nodig, denk aan een jubileum, bruiloft, zakendiner of als je bruidsmoeder bent. Voor de heren is het vaak een 2 delig pak, of smoking, en voor de dames een galajurk of cocktailjurk. Dit ligt aan de dresscode. Maar vaak volsta je met een mooie jurk.

Vaak koop je voor een feest speciale gelegenheidskleding, maar vaak weet je ook niet wat te dragen!. De meest voorkomende dresscode is cocktail. Cocktail is een feestelijke dresscode. De mannen dragen een strak zwart of donkerblauw pak met wit shirt. Een das mag, maar is niet verplicht. De vrouwen gaan in een korte feestelijke jurk. Deze mag alle kleuren hebben. Kies pumps in een bijpassende kleur of ga voor mooie open zilveren of gouden sandaaltjes met hak.De smart casual stijl

Deze zit tussen informeel en formeel in. Voor mannen een katoenen broek en overhemd, eventueel met jasje (geen pak). Stropdas is niet nodig. Liever geen jeans. Shirt met kraag. De vrouwen kiezen bijvoorbeeld voor nette broek met blouse, eventueel een blazer (geen pak) of een rok met blouse.

Moeder van de bruid

De moeder van de bruid gaat vaak voor een mooie galajurk, deze kan lang of net boven of onder de knie zijn, maar een tweedelig pakje doet het ook altijd prima. De vader van de bruid gaat meestal in een 3 delig pak met mooie stropdas. Op deze pagina vindt je leuke adresjes voor avondkleding en gelegenheidskleding.

kleding moeder van de bruid

Kleding voor een bruiloft of feest

Als je niet zeker weet hoe je je moet kleden voor een bruiloft, kijk dan vooral wat de locatie is!

“Is het een strand bruiloft, een schuur? Of een kasteel? Over het algemeen geeft de locatie van een feest je een idee wat voor voor kleding je zal dragen, je zou geen beachy maxi-jurk in het Hilton Hotel dragen, maar je zou ook niet noodzakelijk je satijnen ballerina’s op het strand dragen.”Boeren bruiloft

Voor een boeren bruiloft trek gewoon je hippe kleding aan. Voor vrouwen een maxi-jurk of een jurk met een kort patroon met ruitjes, de mannen een jas of grijs pak met een geruit hemd..

Black tie gelegenheidskleding

Vermijd te casual te zijn.

Zelfs causale bruiloften vragen om een pittige casual kleding.
Het is nooit acceptabel om trainingsbroeken of shorts te dragen voor een bruiloft.
Als het iets is dat je zou betwijfelen als je in de kleedkamer bent, is het het beste om het terug op het rek te hangen.

Zelfs als de bruiloft een “dressy casual” dresscode heeft zijn er nog steeds een aantal beperkingen.
“Tenzij het wordt gevraagd, zouden we zeggen dat het nog steeds gepast is om de jeans thuis te laten.

Voor een “chic casual” huwelijk, suggereren ze dat vrouwen een lange trendy jurk, of jumpsuit met sandalen draagt, terwijl mannen moeten kiezen voor een linnen blazer, een fris wit of geruit overhemd, broekjes en loafers.

Wat je ook doet, draag geen wit.

Je wilt een bruid niet overtreffen op haar trouwdag, tenzij er specifiek om wordt gevraagd.
Als je echter een sneeuwbal bruiloft bijwoont een bruiloft waarbij iedereen uitgebreide witte outfits draagt , is er een geheel andere reeks regels.
“Dat is de ultieme uitnodiging voor een wit feest,” eraan toevoegend dat je voor de gelegenheid “superglam en super formeel” kunt gaan.

Hoewel het misschien voor de hand liggend klinkt, dat gasten zouden moeten komen opdagen voor een huwelijksceremonie of receptie in hun volledige outfit ,inclusief hoge hakken.
Als een receptie een minder strenge dresscode heeft, zoals semiformeel of feestelijk, mogen gasten hippe slippers of andere dansvriendelijke schoenen in hun tas stoppen om later op de avond te veranderen.

Ken het verschil tussen ‘black-tie verplicht’, ‘black-tie optioneel’ en ‘wit-tie’-dresscode.

Mannen die een bruiloft bijwonen of een zwarte stropdas dragen, zouden een smoking met strikje moeten dragen.

De verschillen tussen black-tie optioneel, black-tie en white-tie-huwelijken zijn klein, maar belangrijk.

“Over het algemeen, als een paar een black-tie heeft, willen ze dat je je formeler gekleed gaat, maar ze willen je niet buitensluiten als je geen smoking hebt of niet kunt huren.

Voor een bruiloft met een das optie

Mogen vrouwen een lange jurk of een formele cocktail-lengte jurk in een donkere, metalen of neutrale toon dragen. Mannen gaan een donker pak of een smoking.

“Traditioneel vinden black-tie-bruiloften ’s avonds plaats,”Denk aan formeel, luxe, lang en luxe.”

Geadviseerd wordt dat vrouwen in een volle of theekleurige jurk gaan, of een gedetailleerde cocktailjurk.Mannen moeten een smoking met een zwarte vlinderdas dragen.

Een stropdas-bruiloft is echter het meest formele type huwelijk. Een koninklijk huwelijk is hier een voorbeeld van.

“Wanneer een uitnodiging om stropdas vraagt, betekent dit een smokingjasje met sleep, een wit piqué-vest, een witte vlinderdas en handschoenen voor de jongens,voor de dames, bel je stylist! Tijd voor een formele, Oscar-waardige balroom jurk

Voor semi-formele bruiloften

kleed je in een heldere of donkere kleur, afhankelijk van het tijdstip..
Het is het beste om felle kleuren te dragen voor een semiformeel huwelijk overdag.

Gedurende de dag kunnen vrouwen experimenteren met heldere kleuren en unieke stoffen.Mannen een zwart, grijs of bruin pak met een stropdas.

Kleding tips voor een feest

“Kies voor de avond voor een donkerder pak en een cocktailjurk in een donkere tint en interessante texturen.

Vergeet niet dat een bruiloft van bestemming geen dag op het strand is.
Een strandhuwelijk heeft een meer formele dresscode dan een poolfeest.
Dus geen strandkleding voor de bruiloft zelf, zelfs als de ceremonie vlak bij de zee ligt.
“Kleed je best – maar kleed je aan voor zand!”
Als de huwelijksceremonie of receptie plaatsvindt in de buurt van het water, kan het koud worden. In plaats van een capuchon op te doen als de temperatuur daalt,kies voor een chique sjaal om warm te blijven.

Als je naar een feestelijk huwelijk gaat, match je outfit met het thema.
Feestelijke bruiloften hebben alles te maken met feest vieren op de dansvloer.
Op een feestelijk huwelijk zul je waarschijnlijk veel dansen. Gasten moeten iets brutaals dragen dat de feestgeest omarmt.

Voor vrouwen een kleurrijke, gedessineerde jurk met een statement ketting, stoere oorbellen en “killer” hakken.
Mannen mogen ook creatief zijn met hun outfits. Ze raadt mannen aan een kolbert te dragen in een ongewone kleur of stof, zoals marine of fluweel.

Dresscode feest

Bij twijfel, volg een traditionele dresscode.

Als een paar een specifieke dresscode vaststelt, verwachten ze dat hun gasten deze volgen. Vage kledingvoorschriften kunnen gasten echter soms in verwarring brengen.
“Als het gaat om wat je op een bruiloft kunt dragen, stelen paren de traditie door meer creatief te worden met de kledingverzoeken, maar de traditionele kledingvoorschriften zijn nog steeds van toepassing,”
Vergeet niet dat als je ooit twijfelt, je het beste voorzichtig kunt zijn en formeler kunt kleden.

Plaats een reactie

Geef een reactie