Verplicht resetten

Verplicht resetten

De wereld staat op zijn kop, de situatie is bizar, maar we moeten er allemaal aan geloven, aanpassen, regels opvolgen en verplicht onthaasten. Hoewel dat natuurlijk niet voor iedereen geldt, de mensen in de vitale beroepen hebben het natuurlijk alleen maar drukker. Resetten echter geldt voor iedereen, je ziet de dingen sinds de crisis in een ander daglicht, je relativeert en weegt de belangen anders af.

Over het algemeen komt men langzamerhand tot het besef dat het Coronavirus niet zomaar een griepje is, het zaait angst en onzekerheid. Het maakt daadwerkelijk een verschil en we moeten serieus aan de bak, uit die comfortzone! Alleen samen kunnen wij het aan, zegt minister Rutte.

Kinderen gaan voor

Het feit dat we het best goed gedaan hebben, zal waarschijnlijk op korte termijn wel tot enige versoepeling van de maatregelen leiden en kinderen gaan voor. Het zou fijn zijn als de kinderen na de meivakantie de schooltas weer achterop kunnen binden en naar school, hun vertrouwde eigen wereld, kunnen fietsen. De ouders zullen blij zijn om de taak van het lesgeven weer in handen te kunnen geven van de professionals. Ook de kinderopvang mag weer meer kleintjes verwelkomen, fijn voor de ouders die het thuiswerken de betekenis kunnen geven die het eigenlijk verdient.

In de geruchtenstroom passeren nieuwsitems over het inkorten van de schoolvakanties om de leerachterstand wat in te lopen. Dit leidt dan weer tot ongenoegen van de leerkrachten die vinden dat zij al genoeg onder druk staan in deze periode. Van een andere orde is het feit dat studenten een serieuze studievertraging oplopen, terwijl ze wel collegegeld moeten blijven betalen. Afwachten wat daarover van hogerhand wordt beslist.

Hoewel de mens snel geneigd is om mee te willen regeren, is het in dit geval niet aanlokkelijk om in de schoenen van de ministerraad te staan. Al die keuzes en mogelijke consequenties, ga er maar aan staan!

Beter milieu

Je zou denken dat de milieuminister de handjes kan dichtknijpen, omdat de CO2-uitstoot daalt door de sterk verminderde verkeersbewegingen. Het milieu als grote winnaar is toch ook niet helemaal realistisch, want investeringen in duurzaamheid zullen aan banden worden gelegd omdat de prioriteit als gevolg van de crisis vooral ook bij economische belangen ligt. Er zijn veel gedupeerden en de mensen maken zich zorgen om werk, eten en goede zorg. Zolang dat niet op orde is, viert onzekerheid hoogtij.

Vakantie

Nu de zon veelvuldig schijnt en de meivakantie nabij is, gaat het verlangen naar vakantie kriebelen. Toch zullen veel mensen aarzelen om een vakantie te boeken, de touroperators hebben de deuren nog steeds gesloten en er is nog geen zekerheid over vakantievluchten deze zomer. Wellicht is een vakantie dichtbij nog niet zo’n gek idee. In eigen land, bereikbaar met eigen vervoer, het risico om met zieke mensen in aanraking komen vermijden. De online verkoop van rugzakken, met name de schoudertas dames en de Eastpak rugzak gaat helemaal los. Er is niks mis mee om er op uit te gaan per fiets, skeeler of de benenwagen, met de rugzak vol proviand op de rug.

Als we nu met zijn allen duimen voor mooi weer, dan zitten we gebeiteld…

Plaats een reactie

Geef een reactie