Tips voor het kopen van badmode

Tips aankoop badmode

De lente is officieel begonnen! Dat betekent dat die warme zomerdagen ook steeds dichterbij komen. Heb jij ook al zo’n zin om lekker aan het strand of zwembad te liggen in jouw favoriete badmode? Wij wel! Het is belangrijk dat jij je comfortabel voelt in jouw badmode, daarom hebben wij in samenwerking met Annadiva een aantal tips op een rijtje gezet, waar jij op kunt letten wanneer je badmode gaat aanschaffen.

1. Schaf de juiste maat aan

Allereerst is het belangrijk dat je de juiste maat badmode aanschaft. Niet is vervelender dan dat ene bikinibroekje dat afglijdt wanneer je een duik in de zee neemt of die ene bikinitop die niet prettig zit, omdat hij simpelweg te klein of te groot is. Het is dus belangrijk om jouw bikini of badpak goed te passen voordat je een aankoop doet. Ga je een bikini kopen? Dan vinden veel vrouwen het prettig om het bikinitopje en- broekje los van elkaar te kopen. Hierdoor kun je zelf jouw ideale maat bepalen en zit niet vast aan standaardmaten. Een aantal bikini’s en badpakken hebben een confectie-maatboog. Dit houdt in dat in vergelijking tot een BH-maat, één totaal maat wordt bepaald. Je omvang en borsten worden dus niet apart berekend, maar er wordt een gemiddelde genomen. Deze maatboog loopt vaak van XS t/m XL of van 34 t/m 52. Wanneer de tweede genoemde maatboog geldt, kun je vaak jouw broekmaat aanhouden. Wanneer je een wat grotere cupmaat hebt, is het echter handig om voor een bikini of badpak te gaan die de maatvoering van een BH heeft. Hier weet je zeker dat jouw borst goed in de cup valt.

2. Kies de juiste kleur

Naast het bepalen van de juiste maat, is het ook belangrijk om de juiste kleur aan te schaffen. Hou je ervan om op te vallen? Ga dan voor een bikini of badpak in een felle print. Val je liever wat minder op? Ga dan voor een bikini of badpak in een minder opvallende kleur en ga ook zeker niet voor uitgesproken printjes. Zwarte badmode is erg populair door het afslankende effect van deze kleur. Alle kleuren zijn mogelijk, zolang jij jezelf er maar prettig in voelt!

3. Ga voor de badmode waar jij jezelf comfortabel in voelt

Voel jij je zelfverzekerd in een bikini of draag je liever badmode waar je lichaam wat meer is bedekt? Een tankini van Annadiva bedekt je rug en buik, maar bestaat wel uit twee losse delen. Veel vrouwen ervaren dit als prettig, aangezien je dan, in tegenstelling tot het badpak, je niet geheel hoeft uit te kleden wanneer je naar het toilet moet. Verschillende merken hebben prachtige tanikini’s in het assortiment die helemaal voldoen aan de trends van dit moment. Ook met het hoge bikinibroekje kun je eventueel wat meer van je lichaam bedekken.

4. Verzorg je badmode goed

Ten slotte is het natuurlijk belangrijk om je badmode na aanschaf goed te verzorgen. Spoel je bikini, tankini of badpak bijvoorbeeld goed af na een strand- of zwembaddagje. Hierdoor zorg je ervoor dat het chloor en het zout je badmode niet aantasten. Laat je badmode ook nooit in de zon drogen om eventuele verkleuringen te voorkomen. Bekijk altijd goed het wasadvies in het kaartje om eventuele beschadigen te beperken.

Ga jij deze zomer voor een bikini, tankini of is een badpak toch meer jouw ding? Er is voor iedereen passende badmode te verkrijgen!

Plaats een reactie

Geef een reactie