Een kraamfeest organiseren doe je zo

tips-kraamfeest

Kraamfeestjes zijn razend populair. Een kraamfeest is een trendy nieuwe manier om vrienden en familie te laten kennismaken met je nieuwe baby. Om iedereen toch in de gelegenheid te stellen de ouders binnen een normale tijd na de bevalling te feliciteren, is het kraamfeest ontstaan. De kersverse ouders worden zo niet “geleefd” door het kraambezoek, ze hebben meer tijd om van hun baby te genieten.Ze worden meestal gehouden twee tot acht weken na de aankomst van de baby thuis, deze zuidelijke traditie is een feest of open huis dat familie en vrienden de gelegenheid geeft om de baby te ontmoeten. Ze zijn ideaal voor als deze baby niet je eerste was, zo blijft er een beetje rust in huis.
Deze feesten zijn zijn een geweldige manier voor ouders om te pronken met hun nieuwe wonder zonder in de kraamtijd steeds elke dag gasten te hoeven verwelkomen. Bovendien ligt de focus volledig op de baby.Je kunt iedereen uitnodigen die je maar wilt. Hoewel je naaste verwanten de baby waarschijnlijk al hebben gezien, is dit misschien het moment om vrienden en collega’s uit te nodigen.
Hoewel je er zeker alles uit kunt halen, kan het eenvoudig blijven om dingen simpel te houden, je hebt toch een pasgeborene! Serveer champagne of een makkelijke cocktail, samen met wat lichte snacks. Ga dan een gesprek aan met de gasten en geef hen de tijd om op het juiste tijdstip hallo te zeggen tegen de kleine. Houd de stroom als een open huis, met gasten die komen en gaan wanneer ze willen tijdens de toegewezen tijd.

Mooie koekjes voor een kraamfeest

Deze koekjes wil je echt niet opeten!

Tips Kraamfeest

Alvoor je een kraamfeest organiseerd kijk hoeveel gasten je kunt ontvangen in je eigen huis, is dit in de zomer kan je natuurlijk je tuin erbij betrekken. Is het te klein ga dan op zoek naar een leuke toepassende locatie.Kraambedankjes

Natuurlijk hoort er tegenwoordig een kraambedankje bij, dit kan iets zijn wat je zelf hebt gemaakt, of kant en klare kraambedankjes. Zorg dat er bij je bedankjes een leuk babyboek ligt, waar de gasten een berichtje in kunnen schrijven.

Kraambedankjes of geboortebedankjes

Een klein kraambedankje met wat suikerbonen volstaat al!

Hoe zit het met gasten en geschenken?

Sommige gasten willen misschien iets weten over wat voor kadootje ze zullen meenemen. Als je geen kado’s wilt, noteer dit dan in de uitnodiging. Als je een aantal kado ’s wilt hebben, zorg er dan voor dat je als notitie opneemt. Maak het gewoon duidelijk op de uitnodiging. Schaam je niet om gewoon basis dingen die je baby nodig heeft te vragen vragen zoals: (luiers, luiercrème, toiletartikelen, doekjes). Of heb je nog geen box of buggy , vraag dan geld, zodat je een gezamelijk kado kan kopen.
Zorg ervoor dat je een tafel hebt opgezet voor kado ’s . De etiquette bij een kraamfeest is dat de nieuwe ouders kadootjes openen nadat de gasten naar huis zijn gegaan. Je kunt altijd op de uitnodiging noteren om hun kado ’s onverpakt mee te nemen, zodat iedereen het kan zien.

De decoratie

Omdat je het informeel houdt, hoef je niet alles op alles te zetten met uitgebreide decoraties, mooie uitnodigingen en geschenkzakken voor gasten. Dat gezegd hebbende, het hebben van een baby kraam thema maakt het versieren gemakkelijk. Een mooi idee is om te profiteren van “De muisjes” in een ijscoupe of een cupcakes te hebben met alle verschillende kleuren en soorten, je raadt het al met muisjes. En een paar leuke slingers en ballonnen in roze of blauw volstaan al.

Bak leuke cupcakes voor je kraamfeest

Cupcakes een topper voor een kraamfeest

Kraamfeest organiseren

Een kraamfeest is vooral populair bij mensen met een grote familie- en/of vriendenkring of bij mensen wier leven al druk genoeg is en die de overige tijd graag willen gebruiken om te genieten van hun baby.De kersverse ouders organiseren dit feest zelf of laten het organiseren door een zaalhouder, of een bedrijf gespecialiseerd in kraamfeesten.

Hapjes Kraamfeest

De schaapskooi catering voor kraamfeest

De leukste babytaarten en cakecups

Zelf kraamfeest organiseren

Kraamfeestbox

Kraamfeestwinkel

muisjes en Zo

Kraamfeest organisatie

De vrolijke taart

Kraamfeesten

Pink and blue

Plaats een reactie

Geef een reactie