Een feestlocatie zoeken

Tips bij zoeken naar feestlocatie

Bij het organiseren van een feest wordt je geconfronteerd met veel beslissingen. Het zoeken van een feestlocatie is de enige beslissing die de grootste impact heeft op je feest. De datum van het evenement, de cateringopties en de aangename ervaringen van de gasten… allemaal worden ze gedeeltelijk beïnvloed door de locatie die u selecteert.
Reserveer een locatie minstens 4-6 maanden van tevoren, zodat u genoeg tijd heeft om andere belangrijke zaken te plannen.
Hier volgen enkele richtlijnen over wanneer u een beslissing moet nemen, waar je over moet nadenken,  en hoe je het beter kunt doen bij het zoeken naar de juiste feestlocatie.Wat te overwegen bij het zoeken naar een locatie

  • Voor een feest zoek je een locatie op een redelijke afstand van de meeste aanwezigen.
  • Heeft de locatie een parkeerplaats?
  • Wat is de capaciteit? Je moet de ruimtecapaciteit van de locaties om een paar redenen weten. Ten eerste kunnen 100 mensen niet comfortabel zitten in een ruimte met een capaciteit voor 50 personen.
  • Heeft de locatie een keuken en kan het catering verzorgen voor je feest? Als dat zo is, zal de locatie vaak afzien van de faciliteitskosten.
    Besteed speciale aandacht aan de bestaande decoratie in de zaal.
  • Toegankelijkheid vooral voor mensen die slecht te been zijn, hebben die toegang tot het gebouw en andere voorzieningen.
  • Akoestiek: Heb je ooit een feest bijgewoond op een locatie die zo luid was, dat het moeilijk was om anderen te horen. Dat wordt veroorzaakt door slechte akoestiek.
  • Flexibel zijn op de datum van het feest kan een goede manier zijn om met locaties te onderhandelen. Ze hebben mogelijk open datums in hun agenda die ze willen invullen. Door 2 3 datumopties te bieden, heb je een grotere kans om kortingsprijzen te krijgen.

Je locatiekeuze is misschien wel de belangrijkste beslissing die je neemt als het gaat om een feest. Ja, de keuken is belangrijk, net als het entertainment. Maar de locatie, bepaald de sfeer. Het is wat mensen in de juiste stemming brengt en uiteindelijk is het dat wat je feestje gaat maken of breken. Hier volgen enkele factoren waarmee je rekening moet houden bij het kiezen van een feestzaal.Kosten

Kosten moeten het belangrijkste zijn bij het kiezen van een locatie. Dit lijkt voor de hand te liggen. Probeer vergelijkbare locaties met vergelijkbare afmetingen te vinden en ga vandaar de prijzen vergelijken!

Bereikbaarheid

Je hebt dit waarschijnlijk al overwogen. Als je een feestje geeft, moet je proberen de feestzaal zo dicht mogelijk bij de plaats waar je toekomstige aanwezigen wonen en werken te houden. Als er veel mensen van ver moeten komen, zullen er meer mensen afhaken

Een feestlocatie zoeken

Denk aan de sfeer

Besteed speciale aandacht aan het bestaande decor in de zaal. Je wilt dat het interieur van de locatie overeenkomt met je thema. Hoewel het traditionele geloof is dat je geen gala kunt houden in een magazijn of een expo in een balzaal. Zorg ervoor dat de stemming de doelstellingen van je feest weerspiegelt en probeer niet om het wiel opnieuw uit te vinden met een decor dat te bizar of mogelijk onaangenaam is.

De omvang

Je moet ervoor zorgen dat de locatie geschikt is voor de verwachte gastenlijst en geschikt is voor de doelgroep. Als je locatie te groot is voor je feest, overweeg dan om een decoratieve partitie te gebruiken om de grootte van de ruimte aan te passen. Andersom je kunt geen 100 mensen kwijt in een zaal geschikt voor 50 personen.

Muziek

Heb je een DJ of band, laat dit aan de feestzaal weten, dit in verband met de nodige podiumruimte, en stroom.

Toegankelijkheid

Waar je je feest ook organiseert, zorg dat mensen met een handicap of slecht ter been het feest makkelijk kunnen bereiken, en of er invalidentoiletten zijn.

Denk aan voldoende parkeer ruimte bij de zaal.

Een feestlocatie voor je bruiloft

Bepaal eerst hoeveel mensen je wilt uitnodigen op je bruiloft, omdat niet alle feestlocaties geschikt zijn voor of een klein of een grot gezelschap. Bijna elke zaal heeft een minimum aantal gasten, het is gemakkelijker om gasten toe te voegen dan om af te trekken. Als je uiteindelijke gastenlijst kleiner wordt dan je had verwacht , moet je misschien extra gaan betalen.

Wat kost een feestlocatie

Ga zitten met je verloofde en bedenk hoeveel je bereid bent te besteden . Doe je huiswerk en ontdek wat de gangbare tarieven zijn op de gewenste trouwlocatie. Door te bepalen hoeveel je kunt betalen, kun je voorkomen dat je verliefd wordt op een plaats die ruimschoots buiten jullie prijsbereik ligt, je wilt niet meer dan 50% van je totale huwelijksbudget uitgeven aan de locatie. Bruidsparen worden vaak zo opgewonden als ze de locatie zien, en willen de datum en plaats vastleggen zonder dat ze nadenken over alle andere uitgaven die ze moeten dekken. Bekijk daarom eerst zorgvuldig wat je budget is, voordat je hoge uitgaven moet compenseren.

Probeer naar de locatie te gaan als er een feest is, vaak komt de locatie anders over met gasten, dan dat je hem zien met lege opgestapelde stoelen.

Kies je trouwdatum. ‘

Trouwdata kunnen om verschillende redenen aanzienlijk zijn, sommige stellen kiezen ervoor om te trouwen op de dag dat ze elkaar ontmoeten, de verjaardag van hun ouders of grootouders, of om redenen die nummers hebben in hun cultuur of religie. tijd van het jaar en het seizoen, maar geen specifieke dag. Als je flexibel kunt zijn met je datum en een maand buiten het seizoen kunt kiezen, kun je vaak de locatie van je dromen tegen een lager tarief vastleggen.Je zult bijvoorbeeld waarschijnlijk minder betalen voor een vrijdagse bruiloft in februari dan voor een zaterdag in juni. De tijd van het jaar, de dag van de week en de lengte van de bruiloft hebben allemaal invloed op uw onderhandelingspositie ten opzichte van verkopers.

Het meest geboekt voor bruidsparen is nog steeds de feestlocatie of partycentrum in de eigen regio, dit is makkelijk bereikbaar en vertrouwd. maar vaak ben je wel afhankelijk van het interieur en de aanbieding van deze locatie. Wil je wat anders en heb je een thema bruiloft is het misschien wel leuk naar een andere locatie uit te kijken.

Decoratie feestzaal

Veel feestzalen hebben hun eigen interieur, overleg dan ook van te voren met de feestzaal wat wel en niet kan. Zo kan je bijvoorbeeld van te voren overleggen welke kleur bloemen er komen, en kan je zelf kleine wijzegingen aanbrengen. zoals, .leuke strikken aan de stoelen, tafelconfetti, ballonnen, en andere leuke versieringen.

Tip

Probeer een zaal te kiezen voor het juiste aantal personen, een grote zaal met maar weinig gasten doet kil aan, natuurlijk ook weer niet te klein zodat er geen ruimte overblijft dat de gasten kunnen zitten. Denk aan voldoende parkeergelegenheid, tot hoe laat mag je feesten, en is er ruimte voor de muziek?

Het vinden van de juiste locatie voor je feest kan nogal wat tijd kosten. Gelukkig zijn er een paar dingen waarmee je tijd kunt besparen:
Zoals je ziet, is er veel te overwegen bij het kiezen van de locatie. Als je echter het bovenstaande in overweging neemt, vindt je vast de perfecte locatie voor je feest

Feestlocaties regio Alkmaar

Alkmaarse Poort

Atlantis Podium

Bobs palace

De Kampanje

De Paus

De Rietschoot

De Vest

Duinvermaak

Fort Kijkduin

Het Gouden Hoofd

Het Gulden Vlies

Klein Varnebroek

’t Hoorntje

’t Wapen Van Egmond-Binnen

Feestlocaties regio Amersfoort

De Dissel

De Horsterhoeve

De Konijnenberg

De Pineta

De Roode Schuur

De Roskam

Herry’s Bar

Hof van Hulshorst

Houtrust Kroonenburg La Linea

 

Feestlocaties Amsterdam

De Blauwe Engel

Desmet Studio’s

Discotheek Club Bon Ami

Elsa’s Café

Hard Rock Cafe Amsterdam

IL Fiore

O’Reilly’s Irish Pub

Schouwburg Amstelveen

Theatermuseum

Feestlocaties regio Apeldoorn

Bello Zalencentrum

De Korenmolen

De Scheg

De Vierseizoenen

De Witte Wieven

Dorpzicht

Hofstede de Middelburg

Rederij CelJo

Restaurant Bosgoed

Vergader en Partycentrum De Horst

Villa Bailar

Feestlocaties regio Arnhem

De Oude Waal

De Stadskelder

Het Oude Politiebureau

Het Witte Paard

Zalencentrum Wieleman

’t Centrum Restaurant & Zalen

Feestlocaties regio Breda

Berenschot

De Schildkamp

De Til Party- en Zalencentrum

Hervormd Centrum

Het Brabantse Land

Kat in de Wilg

Multifunctioneel Centrum De Lockhorst

´t Spatje

Feestlocaties regio Den Haag

Hoeve De Viersprong

Kijkduinpark Parkcentrum

Kurhaus Hotel – Steigenberger

Feestlocaties Drechtsteden

Berenschot

De Schildkamp

De Til Party- en Zalencentrum

De Wipmolen

Hervormd Centrum

Het Brabantse Land

Kat in de Wilg

Multifunctioneel Centrum De Lockhorst

´t Spatje

Feestlocaties regio Drenthe

De Loo

De Schapendrift

De Warrel

Drents Museum

Drouwenerzand

Hofsteenge Grolloo

Hotel Cafe Restaurant de Brink

Koloniekerkje

Plaats een reactie

Geef een reactie