Hoe organiseer ik een kinderfeest?

Een kinderfeest organiseren

Verjaardagsfeesten zijn tegenwoordig een groot bedrijf en kinderfeesten zijn niet anders.
Met gedetailleerde thema’s, extravagante taarten en unieke activiteiten, kunnen de kosten behoorlijk snel stijgen op de speciale dag van uw kind. Het is echter absoluut mogelijk voor ouders om hun kinderfeestjes succesvol af te ronden zonder het budget te verliezen. Het organiseren van een kinderfeest vergt een beetje tijd, maar we geven je de leukste tips en ideetjes.Plan de tijd

Timing is echt alles, en verjaardagsfeestjes voor kinderen zijn niet anders. De goedkoopste verjaardagsfeestjes zijn die tussen 14.00 en 17.00 uur. Op dit tijdstip hebben de kinderen hun lunch al gegeten, maar het is te vroeg voor het avondeten, waardoor de druk van je afneemt. Maak dit nog duidelijker door op uw uitnodiging te vermelden dat enkele kleine snacks worden verstrekt.

Verleng je aankooptijd

Mislukte verjaardagsfeestbudgetten gaan hand in hand met impulsaankopen. Als je wilt voorkomen dat je grote uitgaven doet als je gestrest bent en gehaast bent, begin dan ruim op tijd met aankopen doen, vaak zie je bij actionshop, of zeeman leuke dingen liggen al maanden van te voren, koop ze dan, en niet 1 week van te voren. Zo dan heb je meer mogelijkheden om dingen te verzinnen.

Houd de gastenlijst klein

Een van de gemakkelijkste manieren om een ​​klein beetje geld te besparen als je het volgende verjaardagsfeestje organiseert, is om uw gastenlijst klein te houden. Natuurlijk is het fijn om de hele klas van uw kind uit te nodigen, maar dat hoeft niet elk jaar of zelfs helemaal niet te gebeuren. Tenzij uw kind een sociale vlinder is, hebben ze toch meer kans om gewoon een klein aantal goede vrienden uit te nodigen, zo kun je het feest nog specialer maken.

Hoe oraniseer je een kinderfeest?

Gezamelijk feestje

In het vriendennetwerk van uw kind is er waarschijnlijk een ander kind wiens verjaardag behoorlijk in de buurt komt van het uwe. Als je kinderen vrienden zijn, is het misschien de moeite waard om een ​​gezamenlijk verjaardagsfeestje te geven. Op die manier kunnen de kosten van entertainment, decoratie en eten worden verdeeld over twee families, waardoor de dingen veel betaalbaarder worden. Zorg er gewoon voor dat het ene kind het andere kind niet overschaduwt en maak twee taarten!

Kinderfeest organiseren aktiviteiten

Heb genoeg activiteiten

Het belangrijkste is om de kinderen bezig te houden, laat de kinderen helpen
Laat ze hun eigen eten bereiden, zoals het maken van persoonlijke pizza’s of het versieren van cupcakes, of pannekoeken versieren. Deze betekenen minder voorbereiding van het voedsel voor jou, en één activiteit minder om te plannen!

Kinderfeest organiseren snacks

Eten en snacks

Om dingen zo goedkoop mogelijk te houden op het verjaardagsfeestje van uw kind, is het zinvol om zoveel mogelijk van uw eigen eten en snacks te maken en het eenvoudig te houden. Eten zoals frietjes, en zelfs worstbroodjes zijn super goedkoop om zelf te maken, maar perfect voor de eetlust van kinderen. Denk ook aan fruit en rijg het aan leuke stokjes om het aantrekkelijker te maken, serveer het op spiesjes met marshmallows er tussenin!

Kinderfeest organiseren knutselen

Knutselen

Koop een paar eenvoudige knutselbenodigdheden en laat kinderen iets maken op het feest in overeenstemming met je thema, als het er is. Kinderen op een prinsessenfeest kunnen bijvoorbeeld hun eigen tiara’s maken van papier met verschillende leuke kraaltjes en pailletjes. Als je feest geen thema heeft, laat de kinderen dan schilderen, of wat ook altijd leuk is laat ze elkaar sminken.

Kinderfeest organiseren spelletjes

Spelletjes

Doe spelletjes met de kinderen, en koop kleine kadootjes bij actionshop, of whatever waar, waar ze mee beloond worden. Zelfs stoeldansen, zaklopen, en koekhappen zijn voor kinderen het allerleukste spelletje, je hoeft vaak niet verder te zoeken naar ingewikkelde spellen.Kinderen zijn super fantasierijk, dus maak een spel dat ze zelf kunnen spelen met hun eigen creatieve geest. Speurtochten, met knikkers spelen, of stenen beschilderen met goud en zilververf kunnen kinderen urenlang vermaken.

Feestversiering en benodigdheden kinderfeest

Plaats een reactie

Dit bericht heeft 2 reacties

  1. Emma

    Erg leuk om te zien hoe andere een feest organiseren. Zelf ben ik iemand die altijd last minute iets probeert te verzinnen. Deze tips zijn voor mij dus meer dan welkom. Over 2 weken hebben wij weer een jarige in de familie. Onze Kevin wordt 3 jaar en is gek op alle tv figuren zoals Paw Patrol en Spiderman. Met bovenstaande tips kan ik zeker wat. En ja dit jaar ben ik een beetje op tijd begonnen.

  2. Lasergame huren

    Leuk om al deze tips te lezen. WIj houden van actieve kinderfeestjes met veel spelelementen. Laatst hebben wij met onze kinderen een lasergamefeestje georganiseerd via lasergamekids.nl. Zij hadden een hele toffe tas met lasergame-equipment helemaal in camouflagestijl. Het was een heel tof en veilig feestje volledig in het thema. Kinderen lekker geschminkt.

Geef een reactie