Dit kun je doen wanneer een klant niet betaalt 

Dit kun je doen wanneer een klant niet betaalt 

Heb je als ondernemer te maken met een klant die diens openstaande rekening maar niet betaalt? In zo’n geval zijn er verschillende stappen die je kunt zetten, om de klant aan te zetten tot de betaling ervan. Start met een telefoontje, om te informeren waarom de factuur niet betaald wordt. Mogelijk is de factuur de klant ontschoten, waardoor deze vergeten is om de openstaande rekening te voldoen. Mocht een telefoontje geen effect hebben, dan zou je een eerste en tweede betalingsherinnering kunnen versturen. Wanneer ook dat niet lijkt te werken, is het inschakelen van een incassobureau interessant. Een incassobureau probeert de klant onder druk te zetten, door bijvoorbeeld een aanmaning te versturen. Het is de laatste stap, voordat je als ondernemer over kunt gaan tot het inschakelen van een deurwaarder. Hoe dat precies in z’n werk gaat, lees je in dit artikel.

Inschakelen van een deurwaarder niet direct mogelijk

Waar het inschakelen van een incassobureau altijd mogelijk is, ligt dat bij een deurwaarder iets anders. Een rechter zal moeten erkennen dat je als schuldeiser recht hebt op de openstaande schuld bij de schuldenaar. Alleen wanneer de rechter die erkenning geeft, kan de deurwaarder diens bevoegdheden gebruiken om de factuur alsnog betaald te krijgen. Het kan betekenen dat deze beslag legt op het salaris of bijvoorbeeld de banktegoeden van een wanbetaler. Door bewust te kiezen voor een deurwaarder bij Juristu profiteer je van het feit, dat deze samenwerken met ervaren juristen.

Advies van een jurist bij wanbetalers

De combinatie van een deurwaarder en jurist bij dezelfde partij biedt verschillende voordelen. Belangrijk voorbeeld ervan is het gegeven, dat een jurist je juridisch kan adviseren over de kans van slagen bij een zaak die je voor de rechter brengt. In sommige gevallen loont het zeer waarschijnlijk niet om een gang naar de rechter te overwegen. Leidt het mogelijk tot onnodig hoge, oplopende kosten? Een jurist vertelt het je.

Advies jurist komt ook in andere situaties van pas

Niet alleen bij een wanbetaler is het prettig te kunnen rekenen op het advies van een ervaren jurist. Denk bijvoorbeeld ook aan situaties waarin je overeenkomsten wilt sluiten met leveranciers of een eerste werknemer. Welke bepalingen zou je in zo’n overeenkomst op moeten nemen? Is de overeenkomst in de vorm zoals je deze zelf hebt opgesteld rechtsgeldig? Enzovoorts. Een jurist kan je over dergelijke zaken adviseren helpen bij het vervolg.

Plaats een reactie

Geef een reactie