De mooiste vakantie bestemmingen

Top 10 vakantie bestemmingen

Waar gaan we op vakantie naar toe wanneer we onze bruine tinten willen bijspijkeren, bezienswaardigheden willen bekijken of een boek willen lezen bij het zwembad? Wij hebben de mooiste vakantie bestemmingen voor u gevonden!
Als het gaat om vakantie, blijven de meeste Nederlanders dicht bij huis, waarbij de meerderheid van de geregistreerde toeristen in Europa afkomstig is van het continent zelf . En het zijn de stranden van de Canarische Eilanden, Parijs en de omgeving, het Catalaanse Catalonië, Barcelona, wat een grote aantrekkingskracht heeft. We hebben de top 10 van mooiste en beste vakantiebestemmingen voor u gevonden.

Beste vakantie tips

Wat zijn de trends van dit vakantieseizoen.

Spanje, Italië en Frankrijk zijn de meest populaire landen, elk met een aantal verschillende regio’s die grote aantallen toeristen aantrekken. Toeristen brengen in totaal 94 miljoen nachten door op de Canarische Eilanden van Spanje, waaronder Fuerteventura, Lanzarote, Tenerife en Gran Canaria. Catalonië vergaarde 75,5 miljoen toeristische nachten, terwijl de Balearen, inclusief Mallorca en Ibiza, 65,2 miljoen nachten klokten.Frankrijk claimde drie plaatsen in de top 10 van bestemmingen, met Ile-de-France, inclusief Parijs, op de tweede plaats met 76,8 miljoen nachten. Ook populair waren Provence-Alpes-Côte d’Azur (54,6 miljoen nachten) en Rhône-Alpes (48,7 miljoen nachten).

Voor Europeanen die buiten de regio reizen, waren de VS en Turkije de grootste attracties, goed voor respectievelijk 13,8% en 10,4% van de overnachtingen.

Hoewel strandvakanties tijdloos zijn, heb je echt niet veel meer nodig dan een comfortabel resort, warm water en een goed boek om te lezen, als je deze plaatsen een beetje meer bezoekt: Tofino, in British Columbia, heeft een scène met wild voedsel; Honolulu organiseert dit jaar zijn eerste kunstbiënnale, en Málaga heeft verbazingwekkende verborgen musea.

Dit is onze top 10 vakantie bestemming.

Chile

1. Chili

Chili is een pezige strook van een natie, geïsoleerd van de rest van Zuid-Amerika (en inderdaad de wereld) door de stijgende Andes in het oosten, de uitgestrekte Stille Oceaan in het westen, de kurkdroge Atacama-woestijn in het noorden en de ondoordringbare wildernis van Patagonië naar het zuiden. Van zijn verschillende uitersten tot de steeds modernere hoofdstad van Santiago in het hart, verenigen de burgers van het land zich in 2018 om 200 jaar onafhankelijkheid te markeren. Dankzij nieuwe non-stop vluchten is het nog nooit zo eenvoudig geweest om een vliegtuig te pakken, een glas pisco sour op te heffen en het feest te toosten.Zuid Korea

2. Zuid-Korea

Zuid-Korea is een compacte speeltuin van Aziatische moderniteit. Hoogbouw stijgt in de futuristische hoofdstad Seoul, die in 2017 een enorme facelift kreeg met de opening van zijn nieuwe Seoul-lo 7017, een high-line park met cafés, bars en bibliotheken langs een niet meer gebruikte verhoogde snelweg. Zuid-Korea heeft zijn hosting van de Olympische Winterspelen van 2018 in Pyeongchang omarmd, en een nieuwe hogesnelheidsspoorlijn zal reizigers in het hele land meenemen naar de Spelen. Dus doneer je hoeden en handschoenen om het beste en slimste op te vrolijken terwijl ze zich een weg banen naar glorie. Of wacht tot het opwarmt en ervaar bergachtige geneugten gevolgd door een stomende nachtleven in de stad.

Portugal

3. Portugal

Portugal is voortgekomen uit de lange schaduw van buurland Spanje en heeft de aandacht gevestigd als een dynamisch centrum voor kunst, cultuur en keuken. Een overvloed aan kunstzinnig ontworpen musea is de afgelopen twee jaar geopend, er is nu een beroemde microbrewery-scène en Portugese chef-koks met rocksterren creëren culinaire buzz van Lissabon tot de glinsterende stranden van de Algarve (zeven nieuwe restaurants kregen Michelin-sterren in 2017) . De aantrekkelijkheid van Portugal is zijn ongelooflijke betaalbaarheid en zijn natuurlijke wonderen: in 2016 haalden meer dan 300 stranden de felbegeerde Blue Flag-beoordeling en werden twee nieuwe biosfeerreservaten genoemd. Het is geen verrassing dat iedereen het over deze kleine zeevarende natie heeft.

Djibouti

4. Djibouti

Gepositioneerd voor een dramatisch effect, wordt het kleine land Djibouti momenteel in drieën gescheurd door tektonische platen te divergeren. Magma ziet onder de steeds dunner wordende korst; Marsachtige woestijnen spuwen stoom uit fumarolen; en gezonken meerkusten glinsteren met enorme zoutkristallen. In geologische termen is dit een sprintfinish. Maar in menselijke termen is dit spectaculair slow motion, een reden om reisplannen te maken, niet om ze te annuleren! Voeg een bedwelmende cultuur, wenkende stranden en ongelooflijke walvishaai duiken toe, en je hebt nog meer redenen om in een vliegtuig te springen, of de gloednieuwe trein te berijden, om Moeder Natuur op haar brutale best te zien.

Nieuw Zeeland

5. Nieuw-Zeeland

Vijfentwintig jaar geleden, lang voordat het achteraf werd aangepast om op Middle-earth te lijken, begon Nieuw-Zeeland actief met het aantrekken van avonturiers. Een zoete reeks paden, de Great Walks, moedigde de verkenning van de prachtige topografie van het land aan, waarbij reizigers werden gestolen door enkele van ’s werelds meest buitengewone wildernis. Nu is er, voor de eerste keer sinds het negen-track netwerk is gelanceerd, een nieuwe Great Walk aan de gang. De Paparoa Track en Pike29 Memorial Track, die de in september 2010 gedode 29 mijnwerkers herdenkt, vormen een prachtig meerdaagse tocht door de wilde en prachtige westkust van het Zuidereiland. Wandelaars kunnen een voorproefje krijgen van het dramatische landschap van de wandeling op vier bestaande routes.

Malta

6. Malta

De lange geschiedenis van deze mediterrane archipel is duidelijk zichtbaar. Prehistorische tempels kroon heuvels, 17e-eeuwse vestingwerken stenigen de kust, en een wirwar van tunnels – van catacomben tot schuilkelders – graven diep onder de grond. De rijkdommen zijn hier al eeuwen, zo niet millennia, maar Malta beleeft een moment. Het geroezemoes van dit kleine land bouwt op tot een crescendo ter voorbereiding op Valletta’s periode als Culturele Hoofdstad van Europa voor 2018. Verwacht barokke, pop- en internationale filmfestivals, plus een biënnale voor hedendaagse kunst. Om nog maar te zwijgen over een relaxte levensstijl die wordt geboren uit de nabijheid van warme zee, stranden en meer dan 300 jaarlijkse dagen zon.

Georgia

7. Georgië

Op dit kruispunt van de Zuid-Kaukasus is geschiedenis geen ding van het verleden, maar informeert alle complexe schaakbewegingen die Georgië in het heden maakt. Forward-thinking maar trots op traditie, dit is een land van oude recepten gekookt in weggestopte tavernes waar toastmasters glazen van geesten opheffen ter ere van oude en nieuwe helden. Het is zo trots op zijn wijnregio dat immigratieambtenaren op luchthavens vaak reizigers verwelkomen met een fles rode wijn, samen met hun gestempelde paspoorten. Honderd jaar geleden werd Georgië uitgeroepen tot een onafhankelijke staat in de nasleep van de Russische revolutie: slechts een van de vele redenen om een glas te heffen.

Mauritius

8. Mauritius

Dit perfecte eiland idylle is terecht beroemd om zijn oogverblindende saffieren zeeën en luxueuze badplaatsen, waar het waterplezier ook koraal duiken, kitesurfen, kajakken op zee en lagune cruises omvat. Tijdens de koloniale tijd stond Mauritius bekend als de ‘ster en sleutel van de Indische Oceaan’ vanwege zijn strategische positie. Tegenwoordig is er veel te doen in de diepblauwe lucht, waarbij de regering het eiland heeft ingesteld als knooppunt voor vluchten naar het vasteland van Afrika. Nieuwe verbindingen met Mauritius omvatten Air Mauritius en de service van KLM vanuit Amsterdam. Eerdere glories komen ook in de kijker in 2019, wanneer het eiland 50 jaar onafhankelijkheid viert. Verken dit prachtige land met een mooie samengestelde reis..

China

9. China

‘S Werelds meest bevolkte land is groot, mooi en vol mysterie en avontuur. Sinds 2016 heeft China uitgebreide nieuwe hogesnelheidsspoorlijnen geopend, waarmee het grootste HSR-netwerk op aarde is ontstaan. Het keizerlijk paleis van Běijīng, de Verboden Stad, is de afgelopen jaren opgewaardeerd en vier voorheen beperkte hallen zijn nu toegankelijk voor het publiek. Gargantuan Shanghai Tower verwelkomt bezoekers aan ’s werelds hoogste observatiedek en eind 2017 opende Cultureel Centrum Design Society haar deuren in de kosmopolitische stad Shenzhen, met een partnergalerij met het Londense V & A Museum. Het China van de eenentwintigste eeuw moet hier blijven, dus stap aan boord van een kogeltrein en verken dit moderne Middenrijk.

Thailand

10. Koh Chang, Thailand

Jaar in jaar uit is Thailand een van de beste reisbestemmingen ter wereld. Met zijn prachtige landschap, smakelijke gerechten, betaalbare kosten en het 30-daagse toeristenvisum voor aankomst op de luchthaven, wordt het niet eenvoudiger om je koffers te pakken en op een vliegtuig te stappen.

Koh Chang is een middelgroot eiland gelegen aan de zuidoostkust van Thailand in de Golf van Thailand. Het grootste deel van het eiland is Mu Ko Chang Nationaal Park , dus het handhaaft dat het kleine eiland zich zonder veel ontwikkeling voelt. Het park biedt vele wandelpaden en watervallen, evenals een dicht jungle-leefgebied om te verkennen.

Koh Chang wordt omgeven door met palmbomen omzoomde stranden en afgelegen bungalows met een prachtig uitzicht. Er is een kleine backpackerscene een Hat Tha Nam als je van het nachtleven houdt.

Plaats een reactie

Geef een reactie