Callantsoog the place to be aan de Nederlandse kust!

Vakantie Nederland Callantsoog

Zoek je nog een leuke vakantiebestemming aan de Nederlandse kust? Ontdek Callantsoog! Een prachtige trekpleister in de Kop van Noord-Holland. Zwemmen, relaxen en nog veel meer uitjes, we vertellen je over wat deze bestemming zo leuk maakt!

Zwemmen in de Noordzee

Lekker vertoeven aan het strand, hoe heerlijk is dat?! In Callantsoog geniet je van een langgerekt strand met fijne paviljoens. Zo kun je relaxen, zwemmen en drankjes doen mooi afwisselen. Het strand van Callantsoog heeft je alles te bieden wat je van een fijn strand verwacht. Trek die badkleding maar aan en let’s go! Plof neer op je handdoekje. Kids meenemen? Ook die zullen zich hier niet vervelen. Goed voor meerdere dagen plezier!

Wandelen in Het Zwanenwater

Lopen in het water? Nee, maar wel langs het water! Natuurgebied Het Zwanenwater in Callantsoog is namelijk een uitgestrekt gebied voor uren wandelgenot. Je vindt er zelfs de twee grootste natuurlijke duinmeren van West-Europa. Tevens spot je er duizenden bloemen- en planten soorten, of kijk je vogels vanuit de vogelkijkhutten. Natuurliefhebbers zullen dit prachtige wandelgebied zonder twijfel kunnen waarderen.

Spelen in speelpark De Goudvis

In het nabij gelegen Julianadorp vind je de gigantische speeltuin De Goudvis, met zowel een oeroude Hollandse buitenspeeltuin als meerdere overdekte speelpaleizen. Dat is leuk tijdens warme zomerdagen, alsook tijdens het wat koudere weer. Wie kinderen heeft die gek zijn op spelen moeten hier zonder twijfel een bezoekje brengen. De dag vliegt hier voorbij met skelters, trampolines, glijbanen en nog veel meer!

Suppen en surfen op de golven

De waterratten kunnen ook wel in Julianadorp terecht, want daar bevindt zich een surfschool. Je kunt er uitrusting huren als je al op de plank kan staan, maar je kunt er ook lessen volgen om de plank te leren besturen. Mag het van jou wel wat rustiger? Ga dan voor suppen op zee, ook een super leuke activiteit. Een ideaal uitje voor lovers, vrienden en families. Wie kan het langst op de plank blijven staan?

Schatten spotten in het Juttersmuseum

In Callantsoog vind je een uniek museum, het Juttersmuseum. Hier ontdek je oude schatten die ooit in zee zijn gevonden. Maar naast schatten mag je ook wat rare snuisterijen verwachten. Want je kunt je vast voorstellen dat er de gekste dingen in de oceaan gevonden worden. Daarnaast verrast het museum je met een collectie hedendaagse kunst. Kinderen volgen eventueel de speurtocht en na afloop doen jullie een drankje in het Jutterscafé.

Struinen over markten en braderieën

In Callantsoog en omgeving worden wekelijks heel wat toffe braderieën en marktjes georganiseerd. Hier spot je unieke musthaves en proef je van de lekkerste lokale gerechten. Daarnaast zijn er ook leuke winkels in deze omgeving. Voor de grote ketens trek je naar de wat grotere omliggende steden, maar in de kustplaatsen zit je goed voor knusse boetiekjes met leuke gadgets voor in huis, of mooie kleding en schoenen.

Slapen in een vakantiehuisje aan zee

Nu je weet dat er in Callantsoog en omgeving genoeg te beleven is, heb je misschien wel zin gekregen om er een mooie vakantie van te maken. Vakantiehuisjes boeken in deze regio doe je bij LekkerNaarZee, de specialist voor de meest fijne accommodaties in deze omgeving. Bijvoorbeeld op een groot park met zwembad en speelvelden, leuk voor de kids. Maar er zijn ook huisjes in de duinen van waaruit je zo het strand opwandelt. Neem eens een kijkje en plan die heerlijke vakantie naar Callantsoog aan zee!

Plaats een reactie

Geef een reactie