Paella met kip en vlees op de barbecue, is zo heerlijk en makkelijk te maken.
Dit recept heb ik in Spanje gekregen van Spaanse vrienden, waar we zelf uitgenodigd waren op een paella avond. We hebben zelf 3 jaar in de Costa Blanca overwinterd waar we een prachtige authentieke buiten plaatst hadden met een stenen barbecue en open houtvuur. Deze stond bij het zwembad, met een heerlijk aangrenzend terras, en er was nog een speciale binnen eetruimte met een hele grote tafel en banken, met barretje, waar je heerlijk kon genieten van de paella met een drankje erbij tot in de late uurtjes.
Nu ik deze buitenoven niet meer heb, maak ik het op de Weber Genesis barbecue. Paella is gewoon heerlijk om in de buitenlucht klaar te maken.
Ik heb het recept een beetje aangepast omdat de meeste ingrediënten hier niet verkrijgbaar zijn, maar hij is nog altijd even lekker.
Wil je toch alle authentieke Spaanse ingrediënten hebben, kun je deze online bestellen bij Echt Spaans
Of bij Shop Andalusia
Wat heb je nodig voor Paella 6 tot 8 personen.
Je kunt heel makkelijk spelen met de hoeveelheden, kijk wat in je pan past. Ikzelf heb een pan van 45 cm, deze past precies in mijn Weber Genesis. Maar past ook in mijn oven.
Paellapan (kijk welke maat in je barbeque past). Hier heb je een paellapan van 40 cm voor 26 €
Olijfolie
Paellarijst 2 mokken
Witte Spaanse platte bonen, of doperwten uit de vriezer.
Paellakruiden met safraan
Potje Sofrito of Blikje tomaten blokjes
Caldo carne of polle Bouillon. Hier niet verkrijgbaar. Leg later uit hoe te maken.
200 gr verse chorizo van de slager, moeilijk te krijgen hier, koop dan een zachte chorizo worst.
250 gr verse snijbonen.
8 tot 12 kippenpootjes of kippendijen
4 grote uien
Half bolletje knoflook
1 rood pepertje
1 flinke rode paprika
500 tot 750 gram doorregen varkensvlees, zoals schouderkarbonade aan het stuk, moet wat vet aanzitten. Snij dit in kleine reepjes op blokjes.
Paar takjes rozemarijn
Citroen
Zo maak je de paella
Koop Caldo Carne of polle, of begin met de bouillon te maken
Neem 1 kippenbouillon tablet in 1 liter water
Doe er een blikje tomatenblokjes bij, en 2 eetlepels paellakruiden.
Laat aan de kook komen, en kook 5 minuutjes door.
Bak de kip aan en laat ze even garen.
Snij de uien in kleine stukjes en bak deze mooi bruin in olijfolie. ( ruim olijfolie gebruiken)
Als de uien beginnen te bakken, meteen de blokjes schouderkarbonade erbij doen, en mooi bruin laten bakken.
Chorizo in kleine stukjes snijden en mee bakken.
Paprika in stukjes snijden en erbij doen.
Snijbonen in grove stukken snijden van ongeveer 3 cm en bak mee.
Hak de knoflook en rode peper fijn, en bak mee.
Doe de 2 mokken paellarijst erbij, en laat de rijst even meebakken
Nu afblussen met 2 mokken bouillon die je hebt gemaakt.
Giet er net zoveel bouillon op totdat alles net onder het vocht staat.
Doe de gebakken kip erbij.
Barbecue kan eventueel dicht, heb je geen dichte barbecue, laat het dan gewoon op de barbecue staan, en roer regelmatig door.
Voeg de laatste 5 minuten nog een paar takjes rozemarijn toe.
Als al het vocht is opgenomen is de paella klaar. In een barbecue van 200 graden is dit ongeveer 30 minuten
Controleer nog even of de rijst zacht is.
Snij partjes citroen er leg deze op de paella.
Een heerlijke paella met kip en vlees.
Paella met vis.
Paella kan ook alleen met vis gemaakt worden. het enige wat je aan het recept verandert is i.p.v kippenbouillon visbouillon nemen. Ikzelf gebruik inktvis, mosselen en garnalen.
Deze paella recepten maak ik vaak voor gezellige paella avondjes met vrienden. Soms tot wel 20 personen per keer. Vaak kies ik dan beide varianten, voor vis liefhebbers en voor de vlees liefhebbers.
Ik mis nog wat foto’s van mijn Paella avondjes, heb jij er nog? Laat een reactie achter als mijn Paella gesmaakt heeft!
Dit bericht heeft 7 reacties
Margaret your paella is the best i ever eat!
Thanks Veronica, hope we have soon a Paella evening!
The best!!!!♥️♥️♥️
Ja zeker de best !
De lekkerste ?
De lekkerste?
Ik heb in mijn leven veel paëlla gegeten maar die van jou Margaret was veruit de allerbeste en allerlekkerste.