Het lekkerste recept voor asperges

Lekkerste recept met asperges

Al jaren ben ik fan van asperges, maar in de loop der jaren heb ik ondervonden hoe asperges het lekkerste bereid kunnen worden.
Al gingen ze bij mij vroeger ook in een hoge kookpan, nu weet ik wel beter. Zo maak je het lekkerste recept.

Welke asperges kopen.

Ikzelf woon in een regio waar veel aspergevelden zijn, en langs de weg zie je ook veel kraampjes met asperges, of borden te koop verse asperges van het land. Ik koop mijn asperges dus rechtstreeks bij de teler, zo weet ik dat ze echt vers zijn.
Ik zoek de allerdikste uit, die zijn het lekkerste. Voor 2 personen neem ik 1 kilo asperges. Goed geschild blijft er 500 a 600 gram over.

Asperges schillen

Schil de asperges goed, ik doe het met een kaasschaaf, zo weet ik dat ik voldoende schil. Leg de asperge plat op de plank, en ga met de kaasschaaf van boven naar beneden. Haal aan de onderkant van de asperge zeker 3 centimeter af. Leg ze meteen in het water om verkleuring te voorkomen.

Het recept met asperges

Sommige eten asperges enkel met een eitje, ham en saus, maar daar ik altijd op zoek ga naar iets anders, kwam ik op deze combinatie.

Krielaardappeltjes met Thijm en Rozemarijn in de oven.
Asperges met een romige witte saus met peterselie.
Verse bladspinazie
Pijnboompitten.
Verse zalm

Was de krieltjes, snijd ze doormidden en doe ze in een ovenschaal. Wat verse Thijm Rozemarijn en wat zeezout door de aardappeltjes doen, en besprenkel het met wat olijfolie.
Zet de schaal in een voorverwarmde oven op 180 graden ongeveer een 20 minuten.

Intussen bereid de asperges zoals hierboven.

Rooster een handvol pijnboompitten en laat afkoelen.

Zo bereid je de asperges

Neem een koekenpan en verhit 70 gram margarine of boter met een scheutje olijfolie. Als de boter gesmolten is ( laat niet bruin worden) leg je de asperges in de pan, en smoor ze zachtjes op laag vuur met de deksel op de pan. Doe er wat zout en een lepel suiker bij. Na circa 10 minuten zijn de asperges knapperig gaar. Haal de asperges uit de pan en leg ze op een bord afgedekt met aluminiumfolie. laat het vocht in de pan, en maak hier verder de aspergesaus mee. Gewoon een papje van bloem, peterselie, en een klein beetje groenten bouillon.

Intussen dat de asperges in de pan garen, bak je de zalm mooi bruin op de huid ongeveer 10 minuten voor een zalm van 100 gram.

Wok ondertussen de bladspinazie, 1 a 2 minuten is voldoende.

Leg de krielaardappeltjes op het bord, samen met de overheerlijke zalm Leg de asperges erbij met een handjevol bladspinazie, giet de saus over de groenten, en bestrooi met heerlijke pijnboompitten. Eventueel een klein beetje nootmuskaat over de groenten.

Zo heb je in 25 minuten een overheerlijk asperge gerecht.
Bon apetit

Het lekkerste asperge recept

Plaats een reactie

Dit bericht heeft één reactie

  1. Marco

    Echt zo lekker dit recept met asperges.

Geef een reactie