Kip in pikante tomatensaus

Recept kip in pikante tomatensaus

Dit recept Pikante kip in tomatensaus met kipfilet is makkelijk te maken en kost je weinig tijd.
Hoe ik aan dit recept kom?
Op een dag op de camping had ik plots 10 mensen onaangekondigd op bezoek, het was een gezellige boel, en het was inmiddels 18.00 geworden.
Ik vroeg aan de gasten wat gaan we doen met eten, hebben jullie plannen?
Niemand had plannen, maar ik had ook niet zoveel in huis om even voor 10 mensen te koken.

Een van de gasten vertelde wij gaan morgen naar huis, maar heb nog 2 kilo kipfilet liggen.
De andere gasten hadden nog veel champignons, ikzelf had nog paprika, en zo ontstond het idee.
Binnen 45 minuutjes stond er een heerlijke maaltijd op tafel.

Dit heb je nodig voor 6 tot 8 personen

1 kilo kipfilet
2 rode paprika
250 gram champignons
4 grote uien
half bolletje knoflook
2 rode peper
1 groot blikje tomantenpuree
1 pakje gezeefde tomaten.
Flinke scheut Ketchup
1 klein koffiekopje ketjap manis
2 grote aardappels
eetlepel sambal oelek
2 blokken kippenbouillon

Zo maak je kip in pikante tomantensaus

Snijd de kip in kleine reepjes of blokjes, beste om de kip te snijden is als deze nog een beetje bevroren is.
Snijd de uien, paprika, en champignons.
Hak de knoflook en rode peper.
Schil de aardappel en snijd in kleine dobbelsteentjes.

Bak de kippenblokjes of reepjes mooi bruin in zonnebloemolie, met een beetje margarine erbij.
Doe de uien erbij, en bak deze mee.
Doe de aardappelblokjes en paprika erbij, bak lekker mee.
Nu de knoflook en rode peper meebakken.
Als laatste de champignons, en laat alles nog 5 minuutjes lekker doorbakken.
Doe het blikje tomatenpuree erbij, en fruit nog even mee.
Blus alles af met de ketjap, en doe het pakje gezeefde tomaten erbij.
voeg de sambal toe, de kippenbouillon, en als laatste de ketchup. Doe er nog wat water bij. Proef even of er nog wat zout naar smaak bij moet
Laat alles zachtjes 30 minuutjes doorkoken, en je hebt een heerlijke pikante kip in tomatensaus.
Serveer er witte Basmati rijst bij en eventueel knapperige doperwtjes met worteltjes, en smullen maar.

Kip in pikante tomatensaus

Plaats een reactie

Dit bericht heeft één reactie

  1. Margo

    Ik ga het zeker eens proberen, ziet er lekker uit.

Geef een reactie