Graag wil ik een authentiek Hollands Brabants familie recept met jullie delen.
Het is al meer als 50 jaar in de familie, en mijn oma heeft het destijds een mooie naam gegeven, Bonne Femme.
Ik maak het zelf al jaren, omdat het een gerecht is wat makkelijk is en snel klaar, en het is een complete maaltijd. In al die jaren dat ik het heb gemaakt viel het bij iedereen goed in de smaak, en zeker ook bij kinderen. Onderstaand is hoe ik en mijn oma het maakte, maar je kunt er natuurlijk altijd nog een twist aangeven door er extra wat andere groenten bij te doen.
Wat heb je nodig voor 4 tot 6 personen.
2 Zakjes verse aardappel dobbelsteentje of rondjes, deze zijn in iedere supermarkt te vinden in de koeling.
1 Pakje gerookte spekjes
3 uien
Klein bakje champignons 250 gr
Zakje diepvries Macedonia groenten van Bonduelle. ( Dit zijn doperwtjes, mais, en rode paprika) Maar je kunt ook verse paprika gebruiken, diepvrieserwtjes, (niet uit pot) die zijn te zacht. Mais kan wel uit een potje.
1 klein potje zilveruitjes.
Zo maak je het
Doe een klont margarine in de pan en bak de aardappeltjes goudbruin.
In een andere pan bak je de uien goudbruin.
Als de aardappels mooi bruin zijn, voeg je ze bij de uien.
Bak ondertussen de spekjes
Als die mooi bruin zijn voeg er de champignons bij, bak deze zo’n 3 minuutjes mee.
Als laatste doe de diepvriesgroenten bij de spekjes en champignons, bak nog 5 minuutjes door.
Als laatste doe je er de pot uitgelekte zilveruitjes bij.
De pan is al half leeg, de jongens konden niet wachten, maar heb toch nog even een foto kunnen scoren.
Bon appetit
Dit bericht heeft één reactie
Sorry maar Bonne femme is absoluut geen Brabants gerecht maar een authentiek Frans gerecht uit Picardië in het noorden en het komt van
“Poulet a la Bonne femme” dat een beetje een boeren eenpansgerecht is met kip