Voordelen van het vervroegd aflossen van lening? 

vervroegd-aflossen-lening

Bij het afsluiten van een lening geven we aan wanneer we deze willen terugbetalen. Als we echter geld hebben om dit te doen, kunnen we het eerder doen. Zal het lucratief voor ons zijn? Met welke kosten moeten we eventueel rekening houden? Is de lening oversluiten niet beter? Elk leencontract wordt afgesloten op een bepaalde termijn, die we stellen bij het indienen van de leenaanvraag. De tijd waarvoor een lening wordt verstrekt, is een van de elementen die de uiteindelijke kosten bepalen. Bij snelle online leningen duurt het meestal enkele tientallen dagen. Op deze manier kan het geld bijvoorbeeld voor 14 of 30 dagen worden geleend. Het aflossen van een lening vóór de vervaldatum is meestal gratis. Integendeel, het kan zelfs de uiteindelijke kosten verlagen. Een dergelijke oplossing heeft dan ook veel voordelen.

Vergoedingen met betrekking tot een lening worden berekend en geaccepteerd wanneer de aanvraag voor een lening wordt ingediend en dekt de gehele looptijd van de lening. Als je echter besluit om vervroegd terug te betalen, moet de geldschieter een deel van je kosten terugbetalen. In het geval van volledige en vervroegde aflossing van een lening, worden de kosten ervan verminderd met het deel dat betrekking heeft op de looptijd van de met de kredietgever gesloten overeenkomst. Daarom zouden de uiteindelijke kosten van de online lening lager moeten zijn. Houd er echter rekening mee dat mogelijk niet alle kosten worden terugbetaald, omdat de kredietverstrekkers ze in rekening brengen voor het sluiten van het contract en het verstrekken van de lening.

De rest van de kosten kan op twee manieren worden terugbetaald en kredietverstrekkers hebben verschillende benaderingen. In het eerste geval betalen we de hele lening terug en dan geeft de geldverstrekker ons een deel van het verschuldigde bedrag. In het tweede geval wordt direct het eindbedrag van de aflossing berekend, minus een deel van de vergoedingen. Nadat je hebt besloten je lening vervroegd terug te betalen, is het de moeite waard om de contractvoorwaarden te controleren of gewoon contact op te nemen met de klantenservice van de leningmaatschappij. Zo kunnen ze alle details van de vervroegde aflossing vastleggen. Ook kijken ze hoeveel je kunt besparen door je geld voor de looptijd terug te geven.

Een bijkomend voordeel van vervroegd aflossen is ook de zekerheid dat het geld op tijd wordt teruggestort. Als we alles op het laatste moment overlaten, kunnen we een situatie verwachten waarin het geld te laat wordt bijgeschreven en we extra kosten moeten gaan betalen. Deze situatie kan worden voorkomen door het geld eerder terug te geven. Kiezen om de lening voor de vervaldatum terug te betalen, helpt ook om de kredietwaardigheid te verhogen. We bouwen een betrouwbaar imago op, waardoor de kredietverstrekker ons nog een lening kan verstrekken voor een hoger bedrag en tegen betere voorwaarden in de toekomst als we dit nodig hebben. Het heeft dus veel voordelen om vervroegd je lening al af te lossen, al ben je zeker niet verplicht om dit te doen.

Plaats een reactie

Geef een reactie