Zo ga jij veilig de straat op met jouw huisdier

veilig-wandelen- met-je -huisdier

Heb je net een lieve hond of kat geadopteerd, en wil je zijn of haar horizon verbreden door hem of haar naar buiten mee te nemen? Het is altijd belangrijk dat dit veilig gebeurt. Voor nieuwe baasjes kan dit natuurlijk een beetje wennen zijn, dus kunnen de tips uit dit artikel wel eens van pas komen. Dus: heb jij net een nieuw huisdier in huis genomen? Lees dan dit artikel mee, zodat jullie gezellig, en veilig, samen op pad kunnen.

Aan de riem

Natuurlijk is het belangrijk om je huisdier vast te maken aan een riem. Wanneer je je hond al wat langer hebt, en jullie in een rustige omgeving wandelen, kan het zo zijn dat een riem niet meer nodig is. Maar, ben je een nieuw baasje met een nieuwe hond? Dan is een riem hartstikke belangrijk. Zorg ervoor dat je een riem koopt die past bij de ras en de leeftijd van je hond. Sommige honden zijn namelijk een stuk zwaarder en hebben dan ook een iets sterkere riem nodig. Mocht je zelfs je kat mee willen nemen op straat? Dan bestaan er ook speciale kattentuigjes, zodat jij jouw kat buiten de tuin kan meenemen en deze toch veilig bij je kan houden.

 Veiligheid staat voorop

De riem is het eerste product dat ervoor zorgt dat jullie tocht op een veilige manier gebeurt. Kan het soms voorkomen dat je hond agressief is naar andere honden? Dan is het heel belangrijk om een muilkorf voor honden te kopen. Doe deze altijd bij je hond om wanneer jullie naar buiten gaan. Je wilt natuurlijk niet dat jouw hond schade aan andere honden of mensen brengt.

Wandelen in het donker? Maak jezelf zichtbaar!

Een heerlijke avondwandeling, gezellig samen met je hond? Dat is natuurlijk hartstikke ontspannend en gezellig, maar houd hierbij altijd rekening met de omgeving. In het donker kunnen automobilisten, fietsers of scooters jou en je hond nog wel eens over het hoofd zien. Om ongelukken te voorkomen is het altijd belangrijk dat jij en je hond een verlichte band of een verlicht hesje dragen wanneer het donker is. Je kunt kiezen voor reflecterende kleding, of voor kleding waar lichtjes in zijn gebouwd. Super belangrijk om jullie wandeling een stuk veiliger te maken!

Met al deze producten in huis kun jij gaan beginnen aan een veilige wandeling met jouw hond of kat.

Plaats een reactie

Geef een reactie