Baby op komst? wat je moet weten

Baby op komst zwangerschap

Op deze pagina vindt je alles voor de baby zoals: zwangerschap, kraamkado, babykamer en babyuitzet en nog veel meer babyartikelen. De leukste hipste dingen. Echt alle leuke dingen voor je baby van informatie tot online babywinkels het kraamfeest en de nieuwste trends.

 

Tips voor je pasgeboren baby

Een nieuwe moeder zijn kan overweldigend zijn. Je probeert je aan te passen aan een nieuw schema, nieuwe eisen en een nieuw klein wezen. Hier zijn een paar tips om je te helpen de overgang naar een nieuwe moeder te maken met minder stress.

Voor een geweldige fotoreportage van je bevalling, of van je newborn baby neem eens een kijkje op de site van Jolinophotograhpy.

Laat je baby je vertellen wat ze nodig hebben

In plaats van een schema voor een pasgeborene te forceren, voel de behoeften aan voor een paar dagen. Laat de baby on-demand eten zonder een “om de twee uur” schema toe te passen. Misschien moet ze vaker eten dan dat, vooral in de eerste paar weken.

Luister naar je gevoel

Als nieuwe moeder krijg je misschien meer advies over hoe je je kind kunt opvoeden dan je ooit had gehoopt te horen! Neem het allemaal met een beetje zout ,alleen maar omdat oma haar kinderen op hun buik liet slapen, betekent niet dat jij dat ook moet doen. Dingen zijn veranderd! Uiteindelijk ken je je baby het best. Luister naar haar aanwijzingen en je eigen instincten.

Haal wat slaap

Het gebrek aan slaap is misschien wel een van de moeilijkste onderdelen van het nieuwe moederschap! Dus als de baby ’s ochtends gaat dutten, volg dan het pak en ga liggen. Zelfs als je niet echt in slaap valt, zal een klein dutje je aanvullen.

Zorg ervoor dat het autostoeltje van de baby correct is geïnstalleerd

De veiligheid van uw baby is van het grootste belang en het hebben van een autostoel beschermt uw baby niet ten volle als hij niet goed is geïnstalleerd.

Wees voorbereid

Eén ding is zeker: je weet nooit wat je kunt verwachten als het om een pasgeboren baby gaat! Wanneer je het huis verlaat, zorg er dan voor dat je bent uitgerust met een extra kledingwissel voor je baby, voldoende luiers en doekjes, een extra handdoek, fopspeen en een fles voeding voor het geval ze eerder honger hebben dan je had verwacht.

Krijg wat vrije tijd

Verzin elke dag wat tijd die alleen voor jou is. Tussen het voeden, veranderen en proberen om je baby in slaap te krijgen, kun je merken dat je emotioneel uitgeput raakt. Neem een snel bad, lees een tijdschrift gedurende 10 minuten of schilder je teennagels terwijl de baby geniet van een slaapje.

Blijf kalm

Als je gefrustreerd bent, neem dan een time-out. Zet de baby in de wieg of een andere veilige plek en neem een adempauze van 10 minuten. Als je gestrest bent, zal baby je spanning oppikken.

Wees niet bang om om hulp te vragen

Een baby opvoeden is hard werken, maar je hoeft het niet alleen te doen. Roep je man, je ouders en je vrienden op om te helpen wanneer het moeilijk gaat.

Baby tips vraag hulp

Baby Vraag  tips discussie

Iedereen heeft wel eens een vraagje? Hier vind je veel informatie over baby’s. Geen baby is hetzelfde. Veel moeders hebben vaak behoefte aan handige tips en informatie.


 


 

Alles over kinderen

Alles over Kinderen: een overzichtelijke en onafhankelijke site vol informatie over zwanger worden, zwangerschap en bevalling.

Adoptie 

Stichting Adoptievoorzieningen is de landelijke organisatie die voorlichting, voorbereiding en nazorg op het gebied van adoptie in samenhang aanbiedt.

Baby verzorging 

Help, de kraamverzorgster is vertrokken! Hoe verschoon je de luier van je baby? Hoe houd je hem vast in bad? Om je een beetje te helpen geeft WIJ.nl je een minicursus babyverzorging!

Wat komt er bij kijken als je een baby krijgt?

Moeders voor moeders 

Moeders voor Moeders wil graag stellen met vruchtbaarheidsproblemen helpen.

Is je kind overleden en wil je met iemand praten die jou begrijpt? Praat met een lotgenoot.

Bevallingstips

Elke aankomende bevalling is spannend. Met deze bevallingstips van ervaren verloskundigen ben je goed voorbereid.

Tips zwangerschap

Hier vind je vele tips en weetjes voor tijdens je zwangerschap over zwangerschapskwaaltjes, emoties, voeding, sport en nog veel meer.

Pretecho

Pretecho

Tegenwoordig is het ook mogelijk om voor eigen kosten een extra echografie te laten doen zonder medische aanleiding. Voor deze zogenaamde pretecho kun je op steeds meer plaatsen terecht.

De blije doos

Gratis Felicitatie pakket

Wij Jonge Ouders – De Blije Doos

Gratis WIJ cadeaupakket met o.a. de blije doos Het gratis WIJ cadeaupakket met o.a. de blije doos en WIJ Jonge Ouders is een begrip in de markt en bestaat al sinds 1974. Zwangere vrouwen ontvangen de blije doos tijdens de zwangerschap. Het cadeaupakket is gratis en bestaat uit nuttige cadeaus voor moeder en kind

Prenetal

Na inschrijving van je zwangerschap ontvang je een uitnodiging om de blije doos op te halen. Daarnaast ontvang je 6x per jaar het magazine WIJ voor (aanstaande) mama’s en de special.

Ouders van nu

Vraag nu de gratis Ouders van Nu Zwangerbox en Babybox aan! In deze boxen vind je tijdschriften, producten en informatie waar jij als (aanstaande) ouder écht iets aan hebt.

Babypoint

Sinds 1997 staan wij persoonlijk op de Negenmaandenbeurs en verwennen wij de bezoekers met het gratis BabyPoint Beurspakket, dat wij ieder jaar uniek voor de Negenmaandenbeurs ontwikkelen. Aanstaande ouders kunnen zich bij de BabyPoint stand opgeven en ontvangen dan direct het gratis BabyPoint Beurspakket.

Baby uitset/kraampakket

Kraampakket

Voor een thuisbevalling is een kraampakket noodzakelijk, maar ook als je van plan bent in het ziekenhuis te bevallen moet je een kraampakket in huis hebben.

Kindje op komst

Wat heb je nodig als kraampakket

Nooit meer te veel betalen voor luiers

Het moederschap is een grote taak. Je wilt natuurlijk zo min mogelijk zorgen hebben tijdens het opvoeden van je kind. Ook wil je uiteraard de beste producten voor je baby. Daarom kiezen de meeste moeders voor Pampers luiers. Deze komen elk jaar weer als beste uit de test maar daar hangt ook een duur prijskaartje aan. Gelukkig is er een website die voor je kijkt waar Pampers (en andere merken luiers) op dit moment in de aanbieding zijn. Ook wordt er gesorteerd op prijs per stuk, zodat je altijd de goedkoopste aanbieding hebt van alle winkels in Nederland. Bekijk de website:

Pampers maten 1,2,3,4,5 en 6 in de aanbieding

Kraamfeest

Na de geboorte van een baby komt het kraambezoek meestal pas echt op gang als de kraamverzorgster weer naar huis is. Zeker wanneer er meer kinderen in huis zijn, kan dat behoorlijk vermoeiend zijn. Laat u daarom alle drukte uit handen nemen en maak van uw kraamtijd een kraamfeest! Er zijn professionals die u dit uit handen kunnen nemen

Pink en Blue 

Een rustige ontspannen kraamtijd, Zij regelen uw kraamfeest.Geen eindeloze avondvisites Ook een rustige tijd voor de papa.Geen ontregeld gezinsleven voor broertjes en zusjes.

Babynamen

Geschiedenis geboortedatum

Kijk hier naar betekenissen en geschiedenissen van namen

world Betekenis voornaam

Hoe kies je een naam

Jongens en meisjes namen

Naamwijzer

Populairste babynamen

Meer leuke artikelen

Plaats een reactie

Dit bericht heeft één reactie

  1. Marise

    Wat een uitgebreide opsomming van alles waar tegenaan kan lopen als er een baby op komst is. Zeker goed slapen en een goede voorbereiding op de bevalling (weten wat het is, wat er kan en wat je wil) heb ik als waardevol ervaren.

Geef een reactie