Waar op letten bij online veilingen

online veilingen

Iedereen heeft waarschijnlijk wel eens zitten bieden op een online veiling, en het lijkt erop dat er steeds meer online veilingen de pan uit rijzen.
Op de TV reclames zie je slajeslag.nl en vakantieveilingen.nl dagelijks voorbij komen met bieden vanaf 1 euro, ja inderdaad vanaf 1 euro. Maar zoals je zult merken worden de prijzen flink omhoog gedreven.
Wat opmerkelijk is dat je vaak dezelfde namen ziet die flink bieden, en het lijkt alsof ze niet slapen, want ze zitten er dag en nacht.
Dus voor je begint aan een online veiling waar op letten!Let op adviesprijzen

Ik dacht laat ik het ook eens proberen! wat me opviel is dat er vaak in de laatste 3 seconde het meest geboden werd, ik bood flink mee voor een draadloze stofzuiger, en 2 dekbedden. De stofzuiger gaf een adviesprijs aan van 249 € en de dekbedovertrekken een adviesprijs van 59€. En hoi ik won de veiling de stoftuiger voor 54, en de dekbedden voor 18€. Ja er kwam nog 5.95€ verzendkosten bij en nog eens 5 € veilingkosten, dus totaal 29,95. Ik dacht nou dan heb ik nog een koopje. Hoe stom ik ook kon zijn ging ik pas googlen op de prijs toen ik de veiling gewonnen had, en baalde echt flink toen ik zag dat de stofzuiger werkelijk maar 69 € was, en de dekbedovertrekken 29,95€. Laat je dus niet gek maken door een adviesprijs die ze laten zien.Voorwaarden

Ik las de voorwaarden, waarbij staat dan een veiling bindend is, maar gelukkig is dit niet zo. De wet zegt dat je bij alle artikelen die je online koopt, je het recht hebt de koop te ontbinden binnen 14 dagen, omdat je het artikel niet werkelijk gezien en gevoeld hebt.

Retourneren

De stofzuiger kreeg ik aan, het zou een stofzuiger zijn die je hele huis zou schoonmaken, en erg krachtig zou zijn. We probeerde wat broodkruimels op te zuigen, en helaas de kruimels bleven op de grond liggen. Dus retour gestuurd, en nu maar afwachten. Ja wat ik wel weet is dat het me nu 16.95 € armer heeft gemaakt, want je betaald bij retourneren zelf de kosten van 5,95€, en ik had al 10,95 kosten van veiling en verzenden.
En het meest frapante was, dat ik de melding kreeg in mijn account dat het pakket geretourneerd is naar vakantieveilingen, terwijl ik het gekocht heb bij slajeslag.nl.
Dus even bij vakantieveilingen gekeken, en exact dezelfde produkten, en dezelfde veilingtijden als bij slajeslag.nl

Laat je niet gek maken

Dus laat je niet gek maken bij online veilingen je krijgt het echt niet voor een klein prijsje.
Ze laten pannensets van Blauman en Berlinger House zien met een adviesprijs van 299€, ze kosten werkelijk 99€, Ja de namen klinken erg duur!
Een servies van 99€, exact hetzelfde servies kost bij Xenos 39€, en zo hebben we heel veel messensets, horloges, pannensets etc…..

De veiling komt altijd op hetzelfde bedrag uit als je het gewoon online zou kopen.
Dus mijn advies voordat je een bod uitbrengt kijk eerst wat de werkelijke prijs van het artikel is, en niet de adviesprijs.

Heropende veiling

Bij iedere veiling bij slajeslag.nl komt een heropende veiling tot wel 50 keer. Als iedereen nu zo slim is als niet meer dan 5 € te bieden, heb jij hem ook voor dat geld, de truc is iedereen zit elkaar te overbieden, ja lachen voor de veiling, maar niet voor degene die bieden. Wees echt wijs, en haak af, en nog wijzer kijk eerst naar de werkelijk prijs!

Tot slot

Wil je een artikel echt graag hebben, zorg dat je een streefbedrag hebt, en ga daar niet overheen.
Wat nog wijzer is, ga gewoon naar Bol, en je koopt daar hetzelfde artikel voor minder als de helft, zonder verzendkosten, en zonder kosten van retourneren.
Je bent nooit een winnaar, maar altijd een verliezer!

Plaats een reactie

Dit bericht heeft 2 reacties

  1. Marcel

    Inderdaad vooral die adviesprijzen kloppen voor geen meter bij sla je slag. Als de adviesprijs 249 is blijkt het in werkelijkheid maar 99 € te kosten.

  2. Linda

    Ja echt lachen, denk je iets goedkoop te hebben gekocht, is het duurder als in de winkel. Plus die 10.95 aan kosten die erbij komen, echt belachelijk. Maar blijkbaar trapt iedereen erin. Of het is opgezet spel. Heel frapant staan al 3 maanden dezelfde producten te koop.

Geef een reactie