De voordelen van een slimme thermostaat: bespaar energie en geld

De voordelen van een slimme thermostaat: bespaar energie en geld

We willen allemaal graag geld besparen en waar kan dit momenteel beter dan besparen op de energiekosten. Door HR-ketels, dubbele beglazing, vloer-, dak- en spouwmuurisolatie, warmtepompen en zonnepanelen dragen we bij aan een beter klimaat. Ook een slimme thermostaat hoort in dit rijtje thuis want deze verwarmt je huis op een slimme wijze. Doordat je minder energie gebruikt is het duurzaam, bespaart kosten en ga je verspilling van warmte tegen. Lees hier voor meer informatie over slimme thermostaten. Wil jij ook weten wat de voordelen zijn van een slimme thermostaat: bespaar energie en geld, lees dan snel verder.

De slimme thermostaat is intelligent

De slimme variant van de thermostaat is via Wifi met je netwerk in huis en verzamelt op deze wijze informatie over jouw persoonlijke verwarmingspatroon. Hij leert wanneer en waar hij moet verwarmen en maakt zo een behoorlijke kostenbesparing mogelijk. De thermostaat kan op afstand bediend worden, houdt je energieverbruik bij en kan per kamer verwarmen. Via geofencing kan de intelligente thermostaat herkennen of je thuis bent of niet. Hij kan afwijken van de instellingen en uit en aangaan als je binnen een bepaalde straal van je woning bevindt. Wil je ook je andere apparaten slim maken kan dit via een slimme stekker bij Robbshop. Steek deze slimme stekker in het stopcontact en de stekker van je apparaat in de slimme stekker en je apparaat is direct intelligent geworden.

Wanneer is een slimme thermostaat een goede keuze?

Als je flexibel wil verwarmen, als je vaak niet thuis bent of onregelmatige werktijden hebt en als je het verbruik echt wil bijhouden, dan is een slimme thermostaat geknipt voor jou. Aangezien er een hoger prijskaartje hangt aan een intelligente thermostaat wordt een terugverdientijd van circa 5 jaar aangehouden. Naast geld bespaar je ook energie want je verwarmt effectiever zodat er minder sprake is van energieverspilling en zodoende zorg je voor een betere woonomgeving en spaar je de planeet.

Bespaar geld en verbeter het milieu

We willen niet graag te veel betalen en zeker niet extreem te veel nu de energieprijzen de laatste tijd de pan uit rijzen. Kies daarom voor een slimme thermostaat die bespaart zowel energie als ook geld. Door efficiëntere verwarming van je woning ga je warmteverspilling tegen en betaal je ook echt alleen voor de warmte die je hebt gebruikt. Een beter milieu begint bij jezelf, kies daarom voor slimme oplossingen.

Meer leuke artikelen

Plaats een reactie

Geef een reactie