Tips om een Website te maken
Websites er zijn er miljarden van en ieder bedrijf, vereniging of hobbyist heeft er wel een. Je kunt je website laten maken door een deskundige, maar met software en handige tools is het ook goed zelf te doen. Er is nogal wat software op de markt om een website te bouwen o.a: Dreamweaver, Frontpage, Magix, Webcreator, WordPress en nog veel meer. Het maken van een website was vroeger het domein (geddit?) Van professionele ontwerpers en codes, maar dankzij de gratis website bouwers, is het vandaag iets dat iedereen kan aanpakken.Het probleem is dat er zoveel websites applicaties zijn om te maken , dat het moeilijk kan zijn om te weten voor welke te kiezen.
We hebben de allerbeste gratis website bouwers verzameld, waaronder een mix van offline software en online tools. Het is meestal sneller, makkelijker en efficiënter om een website volledig online te maken en te bewerken met een WYSIWYG-editor, maar als u volledige controle over elk aspect van het ontwerp en de hosting van uw site wilt hebben, heeft u een desktop-gebaseerde gratis websitebouwer nodig.
Dus of u nu een site wilt creëren voor uw bedrijf, een nieuwe blog of u wilt gewoon een online aanwezigheid creëren voor uzelf, hier zijn de beste website bouwers om u te helpen.
WordPress
WordPress is ideaal voor statische sites, portefeuilles, online winkels en blogs
Er wordt een kleine mate van verwarring veroorzaakt, er zijn eigenlijk twee verschillende versies van WordPress. De meer complexe versie kan worden gedownload van wordpress.org , en je moet deze uploaden naar je eigen webruimte en installeren via de geautomatiseerde online installateur. U kunt dan de sjablonen aanpassen en add-ons gebruiken om de site zelf te maken. Dit is de route waar veel bloggers mee beginnen, maar er is een eenvoudigere optie voor mensen die het niet willen hebben om over scripts te vallen en vies te worden met hardcore editing.
Met de gehoste versie van WordPress kunt u uw eigen site op wordpress.com maken . U kunt alles creëren van een blog of foto site, naar een volwaardige online winkel, en er zijn een aantal sjablonen om uit te kiezen.
Of u nu een statische site, of een blogstijlsite maakt met regelmatig geüpdate content, de online editor is een plezier om te gebruiken en maakt het voor iedereen mogelijk om een indrukwekkende, professionele site te creëren. Het enige nadeel is het beperkte aantal plugins en sjablonen vergeleken met de desktop-websitebouwer.
Wix
De makkelijkste manier om een website te bouwen, met een wizard en een WYSIWYG-editor
Wix biedt u twee manieren om uw website te bouwen. Beiden betekenen dat het online wordt gemaakt, en beide zijn zo snel en makkelijk mogelijk.
De eenvoudigste optie is om de websitebouwer Wix ADI (Artificial Design Intelligence) te gebruiken die u door een reeks vragen zal leiden voordat hij automatisch een site voor u creëert. Er is ruimte voor aanpassing, maar de focus hier is echt op snelle resultaten voor iedereen die bang is voor het ontwerpen van websites.
Een meer hands-on benadering is beschikbaar als u besluit om de standaard Wix Editor te gebruiken. Er zijn letterlijk honderden stijlvolle sjablonen om uit te kiezen – en ja, ze zijn echt indrukwekkend – die u kunt aanpassen aan uw behoeften met behulp van een mooie WYSIWYG-editor.
Ondanks een cloud-based websitebouwer, geeft Wix u een grote mate van controle over de uitstraling van uw site en de plaatsing van pagina-elementen. U kunt het ook opleveren met behulp van de App Market om functies zoals nieuwsbrief en live chat toe te voegen. Deze kracht en flexibiliteit maken Wix de beste gratis websitebouwer om je eigen site te creëren.
SITE123
Krijg uw site online in minuten, maar houd rekening met grootte en verkeersbeperkingen
Zoals de naam suggereert, is het idee achter SITE123 dat het creëren van een website zo eenvoudig mogelijk moet zijn. Net als bij andere online-alleen gratis website bouwers, begint u door een algemeen formaat te kiezen – of het nu een eenvoudig blog of iets ingewikkelder is, zoals een winkel. Nadat u een paar stukken basisinformatie hebt ingevuld, bent u klaargemaakt om het te starten.
Alles is ofwel ongelooflijk voor de hand liggend, In enkele minuten kunt u een site maken met een onbeperkt aantal pagina’s, compleet met gratis hosting, en er is zelfs een bibliotheek met gratis afbeeldingen en iconen waarmee u kunt werken.
Als u ervoor kiest, bent u beperkt tot 500 GB webruimte en 1 GB verkeer, maar als u dit begint te overschrijden, kunt u eenvoudig upgraden naar een van de betaalde opties.
Joomla
Een andere gratis websitebouwer met online en offline versies
Joomla is een bekende naam in de CMS wereld. Het kan niet zo populair zijn als WordPress, maar het biedt dezelfde twee mogelijkheden: bouw een site met behulp van de web app op joomla.com en laat het op de servers van de onderneming hosten of download de software van joomla.org en host het zelf.
Als u deze optie selecteert, ziet u dat de interface veel minder toegankelijk is dan WordPress. Het is niet helemaal ondoordringbaar, maar er zijn veel menu’s en opties om door te werken en het voelt niet zo gepolijst als WordPress.
Joomla’s online websitebouwer is bijna even complex, maar bied niet hetzelfde configuratieproces, waardoor het complexer voor beginners is. Het belangrijkste verkooppunt is zijn enorme collectie thema’s en extensies, die eindeloze manieren bieden om de manier waarop u uw site ziet en werkt, aan te passen.
CoffeeCup Free HTML Editor
Ideaal voor handcoding, gratis HTML Editor zit vol met tijdbesparende extra’s
CoffeeCup Free HTML Editor is er een van een stervend ras van webbouwprogramma’s die geen CMS (content management systeem) gebruiken. Hoewel niet in dezelfde competitie als de Adobe Dreamweaver, gratis HTML Editor packs is een nogal professionele pakaan. Met split screen code / preview weergaven, is het mogelijk om het effect te bekijken van de veranderingen die u maakt, meteen.
Om snel te kunnen beginnen, zijn er een aantal sjablonen ingebouwd in het programma, en er zijn een aantal zeer mooie functies zoals tag en code suggesties terwijl u typt. Voor absolute beginners lijkt het programma een beetje overweldigend om mee te beginnen, maar het is de moeite waard, ervan uitgegaan dat u wat HTML-kennis heeft. Er is een klein probleem; een aantal functies, zoals spellingcontrole en codeoptimalisatie, zijn alleen opgenomen in de betaalde versie van het programma.
WordPress
Dit is de meest populaire, maar toch om er zomaar aan te beginnen valt nog niet mee. Je moet al enkele weekjes puzzelen en goed het internet doorlezen hoe het allemaal werkt. Heb je het eenmaal onder de knie, dan is WordPress één van de meest makkelijke en goede website bouwers, zeker dankzij de vele gratis plugins die er zijn.